Izasao Linux Mint 10 RC

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

madone
Spol: M

Re: Izasao Linux Mint 10 RC

Post Postao/la madone »

Ono nije nautilus-elementary. Bar što se tiče izgleda.
Ovo ti je elementary
slika

Uploaded with ImageShack.us
vuksamotnjak

Post Postao/la vuksamotnjak »

Da nije nautilus-elementary fala bogu. Eto na kompu je. Do sada najveća mana je u tome što njihov software centar svako malo ima neki bug, ali to e se valjda popraviti ionako volim synaptic (SC od minta je puno bolji od ubunta jer mintov ima recenzije tj komentare od samih korisnika što je odlično :))
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

mint uvijek izgleda bolje od ubuntua, ali nikako da ga probam..
bojim se tog gnome-a.. :p
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Saitek

Post Postao/la Saitek »

Zao mi je ali ja se ne kuzim u (Linux Mint 10 RC) tek sam nedavno intalirao linux ubuntu 9.04 i jako sam zadovoljan! Hvala :cigara
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

Saitek je napisao/la:Zao mi je ali ja se ne kuzim u (Linux Mint 10 RC) tek sam nedavno intalirao linux ubuntu 9.04 i jako sam zadovoljan! Hvala :cigara
dobar ti je prvi post e
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Markec

Post Postao/la Markec »

Kako instalirati Linux mint temu na Ubuntu

http://www.omgubuntu.co.uk/2010/10/inst ... me-ubuntu/
vuksamotnjak

da ja ljepo napišem svoje dojmove :D

Ovako krenimo redom.

Glavna mana je trenutno jako velik broj bugova, tj. prespor je. Ubuntu nije bio toliko spor, ali vijerujem da će se s vremenom sve to popraviti.

MintMenu

Za mene veliko razočaranje. Izgleda ljepo, ali sam očekivao ipak više od one tražilice. Cardapio menu (kojeg volim radi funkcijonalnosti ali je puno ružniji od mintovog) ima integraciju s svime onime što ima i mintov ali naravno ima još koji dodatak više kao što je integracija s virtualbox-om i trackerom.

SoundMenu

- je uveo ubuntu i pošto ne koristim rhytmbox ne znači mi puno ali banshee ima jedan dodatak ali on je bugovit. Na Ubuntu kojeg sam prije imao nije imao bugova, ali ovdije ima. Možda se nešto "smrdalo" u međuvremenu

Izgled

Ne volim mac-like sistem ali ova kombinacija nije uopče loša. Premda opet moram priznati da mi je tema od ubuntua 10.10 puno bolje legla

Software centar

Eh tu Mint razvaljuje ubuntu. Uopče mi se nesviđa što je Ubuntu napravio od SW Centra i da se sve aplikacije sada instaliraju preko toga, jer je taj alat jako spor. Naravno može se namijestiti da instalira i bez toga, ali ovako posao manje :D Sustav ocijena i komentara je odličan, jedina zamijerka je sporost i poneki bug. Isto tako veeeeeelika pohvala na repozitoriju.

Daklem glavna mana jako usporeni FF (neznam dali je do minta il ne, ali ubuntu je ipak iša brže), nautilus i SW centar.

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
zole052

Post Postao/la zole052 »

vuksamotnjak je napisao/la: SoundMenu

- je uveo ubuntu i pošto ne koristim rhytmbox ne znači mi puno ali banshee ima jedan dodatak ali on je bugovit. Na Ubuntu kojeg sam prije imao nije imao bugova, ali ovdije ima. Možda se nešto "smrdalo" u međuvremenu
E taj dodatak za banshee je ocito toliko bugovit da malo radi malo ne, jednom radi jednom ne jer meni ni na ubuntuu nije htio proraditi ni pod razno...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
vuksamotnjak

Da znam, čudan je malo :D Bude se to sredilo jer puno je praktičnije imati ga tamo nego imati još jedan u nizu appleta jer kako je krenulo trebati ču jedan panel samo za njih rofl

pribon

Post Postao/la pribon »

Ima promjena, čini mi se na bolje. Instalacija je potpuno ista kao kod Ubuntua 10.10, pa čak i grub. Imam utisak je bolja preglednost instaliranih, a također, i raspoloživih aplikacija. Primjetio sam da nema Igara kao kod drugih distribucija. Tu prije svega mislim na Puzzle tj. Sudoku. Svaka distribucija raspolaže sa određenim vrstama Sudoku i naravno kartaških igara.
Det hindrar inte att vi säkrar framtiden!
Odgovori