da ja ljepo napišem svoje dojmove
Ovako krenimo redom.
Glavna mana je trenutno jako velik broj bugova, tj. prespor je. Ubuntu nije bio toliko spor, ali vijerujem da će se s vremenom sve to popraviti.
MintMenu
Za mene veliko razočaranje. Izgleda ljepo, ali sam očekivao ipak više od one tražilice. Cardapio menu (kojeg volim radi funkcijonalnosti ali je puno ružniji od mintovog) ima integraciju s svime onime što ima i mintov ali naravno ima još koji dodatak više kao što je integracija s virtualbox-om i trackerom.
SoundMenu
- je uveo ubuntu i pošto ne koristim rhytmbox ne znači mi puno ali banshee ima jedan dodatak ali on je bugovit. Na Ubuntu kojeg sam prije imao nije imao bugova, ali ovdije ima. Možda se nešto "smrdalo" u međuvremenu
Izgled
Ne volim mac-like sistem ali ova kombinacija nije uopče loša. Premda opet moram priznati da mi je tema od ubuntua 10.10 puno bolje legla
Software centar
Eh tu Mint razvaljuje ubuntu. Uopče mi se nesviđa što je Ubuntu napravio od SW Centra i da se sve aplikacije sada instaliraju preko toga, jer je taj alat jako spor. Naravno može se namijestiti da instalira i bez toga, ali ovako posao manje

Sustav ocijena i komentara je odličan, jedina zamijerka je sporost i poneki bug. Isto tako veeeeeelika pohvala na repozitoriju.
Daklem glavna mana jako usporeni FF (neznam dali je do minta il ne, ali ubuntu je ipak iša brže), nautilus i SW centar.