Arch Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
csx
Re: Arch Linux
mah...probao sam prvo alsu srediti.. al nije htjelo... zatim sam probao pulseaudio.... ni on mi nije radio... zatim sam odustao od pulseaudia (maknio sve sto treba) i evo sad pokušavam alsu upogoniti al ne ide..
kartica je audigy SE
kartica je audigy SE
ALSA ti je krucijalna. Moraš prvo to srediti, PulseAudio se i tako na nju nadovezuje. A radilo ti je u nekoj drugoj distri?csx je napisao/la:mah...probao sam prvo alsu srediti.. al nije htjelo... zatim sam probao pulseaudio.... ni on mi nije radio... zatim sam odustao od pulseaudia (maknio sve sto treba) i evo sad pokušavam alsu upogoniti al ne ide..
kartica je audigy SE
-
csx
je..u ubuntu sve je uredno radilo ^^
EDIT: btw kak da instaliram printer? canon ip2000... na ubutnu je to sve islo za sec... sad sam u archu probao prek cupsa... ali nemam ppd za taj printer... help : /
EDIT: btw kak da instaliram printer? canon ip2000... na ubutnu je to sve islo za sec... sad sam u archu probao prek cupsa... ali nemam ppd za taj printer... help : /
Eh, čekaj da se ušaltam...csx je napisao/la:je..u ubuntu sve je uredno radilo ^^
evo, meni je alsa proradila iz prve.
Daj mi reci, da li si instalirao Arch preko one njihove Beginner skripte.
Da li si se postavio u audio grupu?, da li su ti dignuti moduli od sound kartice? jesi li u alsamixer-u demutao kanale i da li si u rc.conf stavio alsa daemon??
-
csx
mah Grofe... probali smo ja i Karibo sve i svašta... na kraju smo odustali... da radio sam po skripti za početnike... i sve sam napravio sto sam trebao.. dodao modul koji treba za moju karticu i sve ostale stvarčice..ali neće.... a alsamixer ne mogu pokreniti... javlja mi neki error... sutra ću sve ponovno iz početka... totalno mi se svidjel Arch.. super je... a i shaman mi je simpatičan 
ako ti alsamixer neće podići onda ti ALSA sigurno nije dobro instalirana!csx je napisao/la:mah Grofe... probali smo ja i Karibo sve i svašta... na kraju smo odustali... da radio sam po skripti za početnike... i sve sam napravio sto sam trebao.. dodao modul koji treba za moju karticu i sve ostale stvarčice..ali neće.... a alsamixer ne mogu pokreniti... javlja mi neki error... sutra ću sve ponovno iz početka... totalno mi se svidjel Arch.. super je... a i shaman mi je simpatičan
Pozdrav iz Archa
Zvuk mi radi, cak i kao useru :ugeek:
Firefox mi se ne svidja. Prvo me iznenadio Izbornik na hrvatskom, a ni Firemacs plugin ne radi kako treba
Npr. ne radi Ctrl-M, prilikom normalnog surfanja Ctrl-N otvara novu stranicu, u location baru ne funkcionira Ctrl-N-P-M,...
Kod: Označi sve
% uname -a
Linux TP 2.6.25-ARCH #1 SMP PREEMPT Sat Jun 14 18:07:19 CEST 2008 i686 Intel(R) Pentium(R) M processor 1.86GHz GenuineIntel GNU/LinuxFirefox mi se ne svidja. Prvo me iznenadio Izbornik na hrvatskom, a ni Firemacs plugin ne radi kako treba
Npr. ne radi Ctrl-M, prilikom normalnog surfanja Ctrl-N otvara novu stranicu, u location baru ne funkcionira Ctrl-N-P-M,...
Kod: Označi sve
% firefox -v
Mozilla Firefox 3.0.1, Copyright (c) 1998 - 2008 mozilla.org- kvaju
- Spol: M
Iskreno, strah me je pokušat instalirati te "pro" verzije, početnik sam u svemu i mislim da neću nikad koristiti te najstabilnije distroe, jer kako pišete o tom, mislim da bi mi trebala tona literature, mnogo volje i živaca, čega stvarno nemam, uz veliko pošto vanje vama koji ga koristite.
Nije da nemam želju nekad ga probat, da vidim kako to izgleda, ali kako pišete o tome, no thx..
I Tux, nemoj me krivo shvatit, ali od kad ti koristiš Linux?, imaš 17god vidim u profilu, a već si na takvom distrou i melješ kolko vidim.
Nije da nemam želju nekad ga probat, da vidim kako to izgleda, ali kako pišete o tome, no thx..
I Tux, nemoj me krivo shvatit, ali od kad ti koristiš Linux?, imaš 17god vidim u profilu, a već si na takvom distrou i melješ kolko vidim.
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
-
csx
mah... ja sam skoro pa pocetnik pa sam uspjel ga staviti na pc i lap
btw danas sam ga stavil na lap i imam zvuka...
btw danas sam ga stavil na lap i imam zvuka...
- Tux Slave
- Spol: M
- Kontakt:
Bio sam na Arch-u, vise nisam. Poslje njega je bio Gentoo koji sam koristio do prekjucer. Naime bilo je svakakvih gluposti s chmod-om i chown-om tako da mi je cijeli file system otisao kvragu. Bilo je previse zbrkano da popravljam, a i trebao mi je komp odmah. Privremeno sam na Fedori dok nesredim particiju da ponovno dignem Gentoo.kvaju je napisao/la: I Tux, nemoj me krivo shvatit, ali od kad ti koristiš Linux?, imaš 17god vidim u profilu, a već si na takvom distrou i melješ kolko vidim.
Nije to nista tesko. Provedes jedan cijeli dan za kompom i instalacijom Gentoo-a ili Arch-a uz njihov prirucnik i dalje ti sve ide od sale. Najbolje ces nauciti Linux upravo instalacijom ovakvih distribucija.