ubuntu is the way of the future
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: ubuntu is the way of the future
Heh ponekad se baš upitam kakav bi Ubuntu bio da je baziran na Slackwaru a ne na Debianu...
možda bi onda tek bio - ' way of future '
možda bi onda tek bio - ' way of future '
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
koristim ubuntu oko godinu dana, počeo sam s 8.04, i prošao sve do 9.10 na kojoj sam sada...
sam sistem "linux za desktop" je u načelu super osmišljen i prilagođen neiskusnom korisniku ali ima nekih stvari koje me dosta smetaju...
npr:
stalno guraju nove-nove-najnovije verzije aplikacija koje su prije recimo radile u redu, sada imaju blesave bugove, evo na 9.10 nakon nekog upgrade-a ja više ne mogu ništa dodat na panel... pa onda network manager koji je - ruku na srce dosta napredovao od 8.04 u odnosu na 8.10, nakon 8.10 uvijek ima neke probleme, sad naravno ovisi o hardveru i sl... tako vrijedi i za neke druge aplikacije koje "na prvu" ne vidim što im je falilo još prije godinu dana, sad su novije verzije koje rade lošije! pidgin je odličan primjer, jer nekad sam ga koristio, nikad se nije srušio, a na 9.10 se ruši svako malo... a nije da sam primjetio neke revolucionarne pomake u njegovoj funkcionalnosti u odnosu na verziju koja je bila na 8.10 distri npr....
nekako imam dojam da se stalno gura naprijed, dok se bugovi samo množe i gomilaju, a ne razumijem čemu takvo guranje naprijed kad npr elementarni "eye candy" izgleda očajno - npr defaultna gtk tema i ikone su bijede za gledanje
sam sistem "linux za desktop" je u načelu super osmišljen i prilagođen neiskusnom korisniku ali ima nekih stvari koje me dosta smetaju...
npr:
stalno guraju nove-nove-najnovije verzije aplikacija koje su prije recimo radile u redu, sada imaju blesave bugove, evo na 9.10 nakon nekog upgrade-a ja više ne mogu ništa dodat na panel... pa onda network manager koji je - ruku na srce dosta napredovao od 8.04 u odnosu na 8.10, nakon 8.10 uvijek ima neke probleme, sad naravno ovisi o hardveru i sl... tako vrijedi i za neke druge aplikacije koje "na prvu" ne vidim što im je falilo još prije godinu dana, sad su novije verzije koje rade lošije! pidgin je odličan primjer, jer nekad sam ga koristio, nikad se nije srušio, a na 9.10 se ruši svako malo... a nije da sam primjetio neke revolucionarne pomake u njegovoj funkcionalnosti u odnosu na verziju koja je bila na 8.10 distri npr....
nekako imam dojam da se stalno gura naprijed, dok se bugovi samo množe i gomilaju, a ne razumijem čemu takvo guranje naprijed kad npr elementarni "eye candy" izgleda očajno - npr defaultna gtk tema i ikone su bijede za gledanje
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Ah meni recimo ubuntu radi fino a na suseu i mandrivi sam sve imo neke problemcice... sve nesto nije htjelo raditi kako treba 
To je najveca mana linuxa! Jednome radi neka distra super drugome neradi ali zato njemu radi ona koja ovom prvom neradi
"Linux is picky about his friends."
To je najveca mana linuxa! Jednome radi neka distra super drugome neradi ali zato njemu radi ona koja ovom prvom neradi
"Linux is picky about his friends."
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- glaskoncILLa
..krenuo si putem pravednika...
e, jel mogu prepisati ovaj debian, mislim da se uopce ne isticu kvalitete i mogucnosti..?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Naravno!glaskoncILLa je napisao/la:..krenuo si putem pravednika...![]()
e, jel mogu prepisati ovaj debian, mislim da se uopce ne isticu kvalitete i mogucnosti..?
BTW, dosta je ovih opisa distri pisao čovjek sa nickom: fuckodlak. Taj dotični čovjek je o svemu imao uglavnom loše mišljenje, pa je to i isticao, a ono dobro je, eto gurao pod tepih. Zato, rista - samo naprijed!
nitko ne spominje openSUSE? 
mislim da je ta distra jako zapostavljena..
A jedna od najkvalitetnijh je. Sto se tice implementacije KDE-a - vjerojatno i najbolja.
A jedna od najkvalitetnijh je. Sto se tice implementacije KDE-a - vjerojatno i najbolja.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
U pravu si, ali baš mi koji je koristimo i trebamo isticati njezine vrijednostistefan je napisao/la:nitko ne spominje openSUSE?
Malo nas je, al nas ima!
- kova-ng
grofe, jel ti nisi koristio fedoru?Grof je napisao/la:U pravu si, ali baš mi koji je koristimo i trebamo isticati njezine vrijednostistefan je napisao/la:nitko ne spominje openSUSE?
Malo nas je, al nas ima!
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
- Suko
- Site Admin
Još kad bi neko u Wiki koju riječ napisao o Suseu....
Možda bi se još koji korisnik našao kad bi se objasnilo par osnova da se olakša prelaz na novu distru.
Ovako, uzalud vam trud svirači....
Ubuntu is the way of the future.
Možda bi se još koji korisnik našao kad bi se objasnilo par osnova da se olakša prelaz na novu distru.
Ovako, uzalud vam trud svirači....
Ubuntu is the way of the future.