Zašto volimo Linux? Opis u jednoj rečenici!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Zašto volimo Linux? Opis u jednoj rečenici!
Volim Linux jer nisam ograničen u prilagodbi osobnim potrebama ako sam spreman da naučim nešto novo i zato što cijenim rad ljudi koji stvaraju svaki na svom kraju svijeta i spremni su podijeliti rezultate tog rada sa drugima bez naknade, odnosno njihova je naknada radost da su nešto stvorili.
P.S.
Ovaj zadnji razlog me posebno kopkalo... kako, zašto, kakav će biti rezultat svega toga....
P.S.
Ovaj zadnji razlog me posebno kopkalo... kako, zašto, kakav će biti rezultat svega toga....
Radi slobode i otvorenosti.
Cijena je najmanji faktor u svemu tome.
Cijena je najmanji faktor u svemu tome.
-
The Acacia Strain
- Spol: M
Slažem se sa slobodom i dodajem "Individualnost".
Jednostavno se osječaš močnije kada imaš OS kakav ti želiš.
Jednostavno se osječaš močnije kada imaš OS kakav ti želiš.
Prvo i osnovno zato što je BESPLATAN.. Nije isto kad nešto moraš masno platit ili kad dobiješ nešto besplatno..
Sviđa mi se što se vrti na računalima koja su davno mogla završit u smeću.. Po politici Microsofta ja bi svoj komp mogao bacit u smeće i kupovat novi i jači, i to samo zato što Vista ili 7 to zahtjevaju, Čak i zaštitni programi kao AD Avare i još njih troše više memorije , a i drugi razni dodatni programčići, player i sl. ne zaostaju .I to sve samo iz jednog jednog razloga : Da kupiš novi Komp i Novi OS jer tako kaže Gates i ekipa. Nije isto iskeširat za Office paket ili ga dobit besplatno.. I sad čovjek ima 3 načina za odabrat.
1 Kupit OS, Ofice,Win rar, iostale programčiće koje treba
2. Imat piratski OS i ostalo pa Nadrapat od zakona zato što si radio nesto što se nesmije, Bilo je primjera na netu pročitat kako su završili oni koji su uhvaćeni za to
3 Instalirati Linux koji je free i dobiti sve Free, a dali želiš dati neku donaciju bilo to distri ili nekom od free programa dato je tebi na volju..
Sjećam se rječi mog predavača kad sam krenuo na tečaj za operatera.. " Stvarno mi nije jasno kako neki ljudi kupuju Windowse ili Nabavljaju piratske kad Linux sve to ima i za badava je"
Sviđa mi se što se vrti na računalima koja su davno mogla završit u smeću.. Po politici Microsofta ja bi svoj komp mogao bacit u smeće i kupovat novi i jači, i to samo zato što Vista ili 7 to zahtjevaju, Čak i zaštitni programi kao AD Avare i još njih troše više memorije , a i drugi razni dodatni programčići, player i sl. ne zaostaju .I to sve samo iz jednog jednog razloga : Da kupiš novi Komp i Novi OS jer tako kaže Gates i ekipa. Nije isto iskeširat za Office paket ili ga dobit besplatno.. I sad čovjek ima 3 načina za odabrat.
1 Kupit OS, Ofice,Win rar, iostale programčiće koje treba
2. Imat piratski OS i ostalo pa Nadrapat od zakona zato što si radio nesto što se nesmije, Bilo je primjera na netu pročitat kako su završili oni koji su uhvaćeni za to
3 Instalirati Linux koji je free i dobiti sve Free, a dali želiš dati neku donaciju bilo to distri ili nekom od free programa dato je tebi na volju..
Sjećam se rječi mog predavača kad sam krenuo na tečaj za operatera.. " Stvarno mi nije jasno kako neki ljudi kupuju Windowse ili Nabavljaju piratske kad Linux sve to ima i za badava je"
- apsurdna
- Spol: Ž
Jednostavnost, otvorenost, mogucnost ucenja i proucavanja i nenadje*iva zajednica 
there are 10 types of people in the world. those who understand binary and those who don't.
- cobra
Brz,siguran,slobodan,vjeran i besplatan!
besplatan je podskup od slobodancobra je napisao/la:Brz,siguran,slobodan,vjeran i besplatan!
Ako mu nije jasno onda ima mentalne smetnje......HaHa kavaStvarno mi nije jasno kako neki ljudi kupuju Windowse ili Nabavljaju piratske kad Linux sve to ima i za badava je"
Linux volim:
Zato jer je drukčiji kao prvo od windowsa i ima mnogo potencijala(modularnost) ali nažalost njegov
potencijal nije ni izdaleka upotrebljen da se još više približi širim krugovima.
I am the one and only....
- kova-ng
volim linux jer zahtjeva puno više istraživanja i učenja za razliku od windowsa, a još k tome je i besplatan i open source
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
O lijepa, o draga, o slatka slobodo! I. Gundulić