Ubuntu Spor

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Ubuntu Spor

Post Postao/la shrike »

jel ima ko muda da proba Debian Hurd?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Daj malo razjasni, nemam sada vremena čitati sve sa Debianove stranice...Vidim postoje i nekakvi CD-ovi.
The Hurd is a set of servers running on top of the GNU Mach microkernel. Together they build the base for the GNU operating system.
Koliko vidim - nije Linux nego Mach microkernel, da ne googlam sada, imaš kakvih informacija o tome pluseve i minuseve i ostalo i koja je filozofija...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Hurd je kao, je li, novi kerenl, dakle nije linux nego opet neko daljnje čudo. Razvija se od neke 1991 i još nije došao do verzije 1.0 Dovoljno rečeno i nekome sa jednoznamenkastim IQ-om. Ima neku funkcionalnost, no ne baš pretjerano. debian je naravio i distru sa hurd kernelom umjesto linuxom, no eto, to je teški razvoj. Nisam nikada čuo neke komentare o tome zapravo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

I quit! :)
zlatkoA
Spol: M

Post Postao/la zlatkoA »

HM,HM,HM bolje da ne pričam o sporosti :roll:
I am the one and only....
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Hurd??? Pa zar je to još živo??? Bio sam uvjeren da je to propalo još početkom 90-ih. Hurd je naime trebao biti prvi GNU kernel kojeg je počeo Stallman razvijati kako bi provodio svoju filozofiju GNU-a, ali baš mu i nije išlo (ipak nije on tako darovit programer). Prvi put je to pošlo za rukom tek Linusu Torvaldsu 1991, koji je onda napravio prvi linux kernel, a od onda sam mislio da je hurd propao skroz.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Nisam 100% siguran ali mislim da sam negdje pročitao da je Linus
zapravo samo rekompajlirao Unix kernel i dobio Linux.
Ta priča me pdsjeća na Xerox i Apple i na Redmond :?:
I am the one and only....
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Nije ga samo rekompajlirao jer mu inače to ne bi moglo proći ko diplomski rad, a prošlo mu je (ak se ne varam).
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Odgovori