Ubuntu Spor
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu Spor
jel ima ko muda da proba Debian Hurd?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Daj malo razjasni, nemam sada vremena čitati sve sa Debianove stranice...Vidim postoje i nekakvi CD-ovi.
Koliko vidim - nije Linux nego Mach microkernel, da ne googlam sada, imaš kakvih informacija o tome pluseve i minuseve i ostalo i koja je filozofija...The Hurd is a set of servers running on top of the GNU Mach microkernel. Together they build the base for the GNU operating system.
Hurd je kao, je li, novi kerenl, dakle nije linux nego opet neko daljnje čudo. Razvija se od neke 1991 i još nije došao do verzije 1.0 Dovoljno rečeno i nekome sa jednoznamenkastim IQ-om. Ima neku funkcionalnost, no ne baš pretjerano. debian je naravio i distru sa hurd kernelom umjesto linuxom, no eto, to je teški razvoj. Nisam nikada čuo neke komentare o tome zapravo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
I quit! 
- DoDo
- Spol: M
Hurd??? Pa zar je to još živo??? Bio sam uvjeren da je to propalo još početkom 90-ih. Hurd je naime trebao biti prvi GNU kernel kojeg je počeo Stallman razvijati kako bi provodio svoju filozofiju GNU-a, ali baš mu i nije išlo (ipak nije on tako darovit programer). Prvi put je to pošlo za rukom tek Linusu Torvaldsu 1991, koji je onda napravio prvi linux kernel, a od onda sam mislio da je hurd propao skroz.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Nisam 100% siguran ali mislim da sam negdje pročitao da je Linus
zapravo samo rekompajlirao Unix kernel i dobio Linux.
Ta priča me pdsjeća na Xerox i Apple i na Redmond
zapravo samo rekompajlirao Unix kernel i dobio Linux.
Ta priča me pdsjeća na Xerox i Apple i na Redmond
I am the one and only....
- DoDo
- Spol: M
Nije ga samo rekompajlirao jer mu inače to ne bi moglo proći ko diplomski rad, a prošlo mu je (ak se ne varam).
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr