4ndY je napisao/la:
Nisam skužio zašto očekuješ da 3D akceleracija radi? Intel driveri?
KNetworkManager plasmoid je vjerojatno debelo u zaostatku za Gnome bratom.
Kako touchpad gotovo da i ne radi? Pa ja nisam sreo ni jedan laptop na kojem touchpad ne radi
Ili ne radi onako kako ti hoćeš? http://wiki.open.hr/index.php/TouchPad
ATi R500 driver (radeon) - na ubuntuu radi bez problema, na FC10 isto - zajedno sa video i 3D akceleracijom. Na FC11 ne.
Touchpad gotovo da i ne radi na način da radi samo pomicanje pokazivača, ali ne i tap-click i tap-right/middle click ak se tapne na pravo mjesto. To se može iskonfigurirati pomoću programa synclient (kaj sam i napravil), no činjenica je da je na ubuntuu do po defaultu bilo iskonfigurirano i radilo je out-of-the-box.
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
DoDo je napisao/la:
ATi R500 driver (radeon) - na ubuntuu radi bez problema, na FC10 isto - zajedno sa video i 3D akceleracijom. Na FC11 ne.
To je onda čudno - fillaj bug report.
Touchpad gotovo da i ne radi na način da radi samo pomicanje pokazivača, ali ne i tap-click i tap-right/middle click ak se tapne na pravo mjesto. To se može iskonfigurirati pomoću programa synclient (kaj sam i napravil), no činjenica je da je na ubuntuu do po defaultu bilo iskonfigurirano i radilo je out-of-the-box.
To je više stvar navike/ukusa - ja recimo mrzim tap-click, a tap-right/middle click nikad koristio ni nikad falilo. No sve možeš jako lako napravit s Gsynapticsom, tako da ne moraš koristit CLI alat. Kako vidim, razvoj istog se napušta u koristi ovoga.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Suko je napisao/la:Meni isto ne radi tap na touchpadu.
To će se vjerojatno brzo rijesiti, jer ekipa sa Fedore stvarno brzo rješava bugove.
Drugo sve ok.
u terminalu: synclient TapButton1=1
za ostale opcije vidi man synaptics
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Suko je napisao/la:Meni isto ne radi tap na touchpadu.
To će se vjerojatno brzo rijesiti, jer ekipa sa Fedore stvarno brzo rješava bugove.
Drugo sve ok.
Tap ako ti ne radi nije bug nego feature, to su namjerno napravili... meni je to isto blesavo ali samo odes u postavke za touchpad i ukljucis tap feature.
Mako sam ju sa harda.
Nemam sad vremena podešavati sve kako bi želio.
Stavio sam ju samo da vidim kako izgleda.
Još ću malo imati desetku, a kad uhvatim dosta vremena, ću instalirati sve kako treba.
Inače, ako je nedostatak tap funkcije feature, ja bi volio vidjeti koliki to postotak ljudi ne koristi tap na svojim laptopima. Očito sam ja mislio krivo da većina ljudi ipak kuca po touchpadu.
Suko je napisao/la:Mako sam ju sa harda.
Nemam sad vremena podešavati sve kako bi želio.
Stavio sam ju samo da vidim kako izgleda.
Još ću malo imati desetku, a kad uhvatim dosta vremena, ću instalirati sve kako treba.
Inače, ako je nedostatak tap funkcije feature, ja bi volio vidjeti koliki to postotak ljudi ne koristi tap na svojim laptopima. Očito sam ja mislio krivo da većina ljudi ipak kuca po touchpadu.
Suko je napisao/la:
Moraš učitati firmware u nju.
Pogledaj u dmesg koji firmware ti treba, skini ga s neta pa ga usnimi.
Zaboravio sam točno gdje ga treba usnimiti.
EDIT: Ide u /lib/firmware