moja iskustva s ubuntuom

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

fritz62s
Spol: M

Re: moja iskustva s ubuntuom

Post Postao/la fritz62s »

Grof je napisao/la:
fritz62s je napisao/la: @ Grof
Sta nalazis kao prednost, tj. sta ti se od njenih posebosti svidja, zanima me?
Radi i ne gnjavi.
U repoima su prilično svježe stvari.
Brža je od Ubuntua.
Predvodnik je u novijim tehnologijama (zbog čega nisam uočio pad stabilnosti)

Meni dovoljno ;)
Dovoljno je i meni, cim izadje 11 instaliracu, da je isprobam.

BTW Svaka preporuka za novu Mandrivu One 2009.1. Isprobao sam je u Gnome varijanti ( 4 dana ) i do sada nikada nije bila bolja i sa manje bubica. Ubrzali su paket menadzer primetno i skroz je bleeding edge, a sve radi.
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

fritz62s je napisao/la:
Dovoljno je i meni, cim izadje 11 instaliracu, da je isprobam.
I još jedna sitnica, KDE4 je još uvijek bugovit sam po sebi, tako da bi najbolji izbor po stabilnost svakako bio GNOME (osobno sam odlučio da se na GNOME ne vraćam, pa te KDEove mušica nekako žvačem..)
fritz62s

Hvala to znam, bio bi mi Gnome izbor svakako, vise ga volim :thumbs2
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

speedy je napisao/la: netko je rekao kako je brze instalirati arch nego "brisati nepotrebne stvari s ubuntua nakon instalacije" ono WTF zar ti toliko tih par "nepotrebnih" stvari smeta da moras micat i sa ja znam,,,,,
JA sam to rekao, i da tona toga ima, al xp radi. u linuxsu oni "vise" u zraku (neko se jednom tako izrazio), i siguro smetaju.

i ubuntu bi vjerojatno bio kud i kamo stabilniji da se makne ta tona stvari sto ti netreba, a ima toga dosta.
pa za to su neke distr stabilne, tipa slackware ili arch.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
fritz62s

Za razliku od XP, tj Wina, na Linuxu mozes imati koliko hoces instaliranih programai to NECE uticati na performanse i stabilnost OSa. Sve sto nije u upotrebi na Linuxu, a tu je, cuci i pusi i nista ne utice na rad. Da si stvarno zainteresovan, ti bi lagano otkrio u cemu je problem, tj. sta konkretno od tvog hardwarea ne ide sa specificnoscu te distribucije koja ti ne radi dobro. Ako kod tebe Debian dize 40 sekundi, onda stvarno! Ni jedna distribucija nije svemoguca i ne moze da pokrije kako treba svaki hardware. To je ocigledno slucaj i kod tebe i kod devila, pa ce vama svakako odgovarati neke gole distribucije, koje cete vi sloziti po meri, nego automatizovano prepoznavanjei trpanje necega, sto mozda i nije idealno za vas. Moja kofiguracije je skroz linux friendly i nisam naisao na distribuciju koja mi ne radi dobro. Na kraju krajeva to su sve genericke distribucije, ako te ne mrzi da se cimas ti iskompajliraj svoj kernel ili instaliraj Gentoo. A to da su Slacware i Arch stabilne a ostale sranje, pricaj nekoj decurliji u parku, jer svako ko zna ponesto o Linuxu trenutno umire od smeha rofl
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

@fritz62s
pod 1) pa si ti normalan, ti si izjednacijo wine i xp, pa ti si lud, skroz.
pod 2) po 505-i put, nemam problema sa hardverom, ubiti skuzio da imam sa kernelom ...27 na nize, on imam centrino platformu (prvu), znaci intel proc, cipset, grafa, wlan. sve standardno, i podrzano vec odavno.
pod 3) nekazem da su druge sranje, ubuntu 9.04 je dosta ok, bojli od prijasnjih, koristio ga tjedan dana, no izbacinvo mi je tu i tamo zuti, da zuti ekran. a arch imam skoro 3 mjeseca niti jednom nikakav error, ili slicno, radi savrseno.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
fritz62s

Ne Wine, Windows generalno (napisao skraceno Win, ne Wine)
Problem sa kernelom, je problem sa podrskom za dati hardware, nego sta je drugo? Dobro je sto si provalio koji ti ne odgovaraju i to je napredak, ali po filozofiji koju ti furas sumnjam da ces ikada otici daleko
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ajde, samo pogledajte postotak ljudi koji koriste Ubuntu u odnosu na druge distre.
Ako uzmete u obzir da je prosječan Linux korisnik dobro, ili jako dobro informiran o računalima i načinu na koji oni rade, ne vjerujem da baš nitko od tih ljudi ne bi shvatio da je Ubuntu loš i da loše radi.
Ako ga koriste, znači da su manje-više zadovoljni s njim. Inače bi prešli na neku drugu distribuciju.
I zar zaista mislite da mi Ubuntu korisnici nismo nikada pokušali instalirati neke od tih fenomenalnih distri koje rade ko zmaj?
Pa, nešto znači i to da i dalje koristimo Ubuntu.
8.10 je bio loša verzija. Puno kritike ide na njega.
Hardy je meni i dalje vrhunski i zadovoljava ono što ja hoću od svog računala. Ispeglan je i na mom kompu stabilan.
Ne znam kako će se pokazati Jaunty, još je rano za reći.
Zato, svoju energiju upregnite na nešto konstruktivno, a ne na prepucavanje ovog tipa.
Pišite na primjer Wiki, pa će možda neki od Ubuntu korisnika prijeći i na vašu omiljenu distru, a ne tražiti odgovor na Ubuntu forumima.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Ajmo malo drugacije gledat na stvari:

1. bit linuxa je vlastiti izbor i zato postoji 1 000 000 distri koje pokrivaju sve zivo. Zato govoriti da je Ubuntu los, a Arch odlican je glupo, jer su to distre za DRUGACIJU namjenu i DRUGACIJE PROFILE korisnika. Ko da uspredis dostavno vozilo i limuzinu pa se zalis da je jedno lose a drugo bolje....wtf!! Koristite ono sto vam se svidja, ali to sto je nekome ubuntu iz nekih razloga nezadovoljavajuc ne znaci da je distra losa. Meni je ubuntu super, radi sto mi treba, i koristim ga odnedavno i za posao i mrak je. Imam hrpu softwera, PPA-a. sto mi treba lako nadjem.

2. Sto je linux distra ? Pa hrpa slozenih stvari koje dolaze od svih strana: Gnome, KDE, Kernel, OOo....znaci distra je samo skup svega toga. Tako da se i bugovi cesto preklapaju. To malo sto svaka distra ima svojega u odnosu na kolicinu svari koje pobiru od raznih projekata je jako mala - u odnosi na cijeli repo.

3. radije trosite enegriju na promociju linuxa i bilo koje distre mjesto da trosite vrijeme na blatenje jedne koja je uspjela postati koliko toliko popularna...to ide svima koji blate ubutnu....ne koristite ga ako necete...ali ne blatite jer nemate razloga...sta cete automatski blatit svaku distru koja postane popularna? Gluposti.
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

To što se zbiva u ovim postovima zapravo upućuje na jedan permanentni Linuxov "problem"

Uubićajeni korisnici imaju stalan problem sa odabirom distre, pa stalno alterniraju sa jedne na drugu, tražeći uvijek "ono više". Takvo titranje sa distre na distru, zapravo strašno umara samog korisnika, umjesto da si isti da vremena i provede npr. jednu godinu na određenoj distri.

No nestrpljenje je odlika većine korisnika!
Odgovori