LZS na Dobro jutro Hrvatska

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: LZS na Dobro jutro Hrvatska

Post Postao/la Grof »

Davor je napisao/la:Evo čestitke na emisiji i od mene.Imao sam tu čast da te gledam izravno na telki prije posla dok sam ispijao kavicu i kad sam skužio da si to ti, viknuo sam ženici:
Ej odi vidi.To je onaj GROF kaj mi pomaže oko Linuxa.
Nadam se da bu bilo još takvih priloga pa da ljudi konačno shvate da Linux nije više samo za profiće kak je to dao naslutiti i Meštar, već je to postao OS za šire narodne mase i vrlo dobar pandan Windowsima i pripadajučim programima. :thumbs2
Drago mi je da je emisija tako ispala i da je Meštar pokazao dozu simpatije prema Linuxu.

OT: Davore, sad sam se sjetio, moram ti riješiti one drivere... koje više ne možeš iskompajlirati
iza.coska
Spol: M

Post Postao/la iza.coska »

loše
lik je izgledao ko da ga je neko puškom natjerao da se pojavi pred kamerom, bar se malo nasmješi, neče te niko ugrist
znam, znam, ko zna kako bi ja izgledao da se pojavim pred kamerom, ali se zato pošalje lik koji se ne boji da će ga netko ugrist, ili ženu, jbg. činjenica je da sise i guzica prodaje sve!

ono šta je reko između mucanja je bilo toliko nabacano i sa takvim izrazima koje večina nije čula niti ih razumije, a to je ciljana skupina

npr.
"odakle skinuti linux? pa to radi cannonical i tamo se skine distribucija" (ne citiram neg onak po sječanju) - kakav sada canonnical, zar to ne radi zajednica, i šta je to distribucija - reci ljudima: dođi na stranicu http://www.linuxzasve.com i tamo ćeš sve saznati!

"gnu nije linux" - kakav sad gnu, zar nije pingvin - inace ja znam o cem se radi ali nisam uopće skužio koja je bila misao, poanta te izjave

"ovo je gnome ima i kde" - kao što vidite linux ne mora izgledati uvijek jednako, to su upravitelji desktopima (ili tak nešto) koji se zovu gnome i kde, ima ih još, ali ova dva su najzastupljeniji, naravno njih se ne bira samo po izgledu, npr. gnome je za sabija računala, a kde je za malo jača, ima tu još dosta razlika ali za početnike sada je to jadno od bitnijih.

"windows se stalno ruši, pun je virusa..." - sistem je stabilan koliko je pametan korisnik - nemoj blatiti nekoga da bi onda ti ispao bolji

"otvoreni programi, otvoreni operacijski sustav, to je napravila zajednica ljudi iz cijeloga svjeta" - meni zvuci kao neka sekta - to rade entuzijasti i zaljubljenici u računala koji vjeruju u bolje sutra i htjeli su plodove svga znanja podijeliti sa ostatkom svijeta, i da sav taj software je slobodan za korištenje i u poslovnom okruženju kao i za po doma, to je slobodan software koje je i besplatan!

sad, ovaj moj post se može shvatiti kao pljuvanje li kao realnu kritiku, meni tak svejedno
inače kada se nešta novo objašnjava nekome, a pogotovo hrpi ljudi onda se mora objašnjavati kao maloj djeci "tako da te ceo svet razume"
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

iza.coska,

sve je to lijepo zamišljeno u teoriji. I kritika kao takva ti i stoji, ali nikad ne možeš idealno. Ako si ikad davao interviewe, barem za novine ili nešto... znaš kako to ispadne već s brda s dola (a radi se o pisanoj riječi). A kamo li tek kad moraš u real time odgovarat. Nikad ne možeš onako kako si zamislio. To, doduše nikad nije opravdanje, ali moraš uvijek uzet u obzir.

No ima i druga strana koju si ti zaboravio - ti si mogao pažljivo pratiti jer se razumiješ ponešto (ili puno) u slobodan softver i Linux. No slušatelji/gledatelji uvijek zapamte tzv. "keywordse", a ne cijeli sadržaj. Da im je sve savršeno jasno i jednostavno ispričano - efekt bi bio isti - iste keywordse čovjek zapamti u oba slučaja: Linux, nema virusa, besplatan, ...
I onda ti, "keywordsi" učine svoje, tj. ako su dobri ljudi idu dalje istraživat, ako nisu prilog ostaje nezapažen.

Osobno, mene pomalo smeta što se za Linux uvijek govori da je besplatan (voditelj je to više puta ponovio tokom emisije), ali on je puno više od toga - on je slobodan. Ali kad sam bolje razmislio, većini ljudi je sloboda jako apstraktan pojam i ne znaju uopće što znači, pogotovo kad se dođe kod softvera. Besplatno je ono - košta 0 kn, to svako može shvatit. Tako da uvijek postoji ta borba između nepreciznog, ali jasnijeg i preciznijeg, ali nerazumljvijeg izričaja.

p.s. kad bi poslali žensku ("činjenica je da sise i guzica prodaje sve!") tko bi išta od rečenog zapamtio, zapamtile bi se samo sise :lol:

p.p.s. inače, LSZ ima PR odjel, kojem smo eto, smanjili financijska sredstva zbog krize...

p.p.p.s. nismo profesionalci 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iza.coska

Post Postao/la iza.coska »

4ndY je napisao/la:iza.coska,

sve je to lijepo zamišljeno u teoriji. I kritika kao takva ti i stoji, ali nikad ne možeš idealno. Ako si ikad davao interviewe, barem za novine ili nešto... znaš kako to ispadne već s brda s dola (a radi se o pisanoj riječi). A kamo li tek kad moraš u real time odgovarat. Nikad ne možeš onako kako si zamislio. To, doduše nikad nije opravdanje, ali moraš uvijek uzet u obzir.
da, imas pravo uvijek se sve radi s brda s dola, zato nam i je kak nam i je, ali ipak je lik mogao izgledati malo veselije.
meni koji znam o cemu se pricalo zvucalo je neozbiljno/nabacano - nepovezano, a nekome ko nema pojma (kao jedan roditelj malo ranije negdje) uopce ne zna o cemu se pricalo, i da ne zaboravim, lik je izgledao kao da ga je netko puškom natjero da stane pred kameru.
inace efekat bi bio puno bolji da i ljudi koji nemaju pojma imaju osjecaj da znaju o cemu se prica
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Moraš shvatiti da nitko od nas ovdje nije profesionalac.
I ne znamo se ponašati pred kamerama.
Svi bi izgledali drveno.
Ali, netko je ipak pohvatao ono što se pričali, jer je posjećenost wikiju i ovoj stranici i nekoliko dana nakon intervjua iznad razine kakva je bila prije.
Znači, imamo nove ljude koji prate forum i portal i zanimaju se za Linux.
A to je jedino bitno.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Ajde čošak šta si zabrijao, bilo je manje više oke... svako pitanje zahtjeva dugačak i opširan odgovor za koje očito nije bilo vremena u prilogu. Cijenim tvoje mišljenje, ali ipak si jedan anonymus koji sjedi ispred kompa i bitcha: trebalo je ovako, trebalo je onako...

Uglavnom, hoću reći... bit će toga još, sve su nam to nova iskustva i male pobjede, a napredak dolazi usporedno....
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

iza.coska je napisao/la: da, imas pravo uvijek se sve radi s brda s dola, zato nam i je kak nam i je, ali ipak je lik mogao izgledati malo veselije.
meni koji znam o cemu se pricalo zvucalo je neozbiljno/nabacano - nepovezano, a nekome ko nema pojma (kao jedan roditelj malo ranije negdje) uopce ne zna o cemu se pricalo, i da ne zaboravim, lik je izgledao kao da ga je netko puškom natjero da stane pred kameru.
inace efekat bi bio puno bolji da i ljudi koji nemaju pojma imaju osjecaj da znaju o cemu se prica
Slažem se da koji smješak više ne bi škodio, i da je bilo malo nabacano. No to si skužil ti, to sam skužil ja i to su skužili svi koji se dosta kuže u linux. No, bakica koja je štrikala pred telkom gledajući DJH je vidla nekaj novog za kompjutore i dok je to popodne prepričavala svom unuku koji je došao iz škole, onda mu je rekla ono kaj joj je ostalo u (slaboj) pameti - a to su riječi BESPLATNO i LINUX. Osim toga, ljudi koji su gledajući DJH vidjeli linux prvi put, nisu pazili na sitnice o kojima ti pričaš. To ih ne zanima - za takve stvari postoji ovaj forum! Oni su vidjeli da postoji alternativa i da je svima besplatno dostupna, a to nije mala stvar!

Ironično je da ponekad stvari koje stručnjacima izgledaju zbrda-zdola, početnicima/neupućenima se čine skroz logičnima. To govorim iz iskustva, kad sam kao završni projekt iz kolegija Vještine komuniciranja pred cca 50-tak ljudi držal prezentaciju o Linuxu. Kad sam poslije razmišljal o tome kak sam bezveze namatal, i bitne stvari poprilično zaboravil, mislil sam da bude sve to ostalo samo na održanoj obvezi iz predmeta, no cca 3-4 čovjeka su kasnije fakat probali linux.

Zato, Grofe, samo tako dalje. Bit ćeš Hrvatski Linux Idol :mrgreen:
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Archon

Post Postao/la Archon »

Ljudi.... pa nije Grof isao na tv da nas impresionira svojom ljepotom, muzevnoscu i Konanovim pogledom.
Osobno mu skidam kapu jer je toliko human da odvoji svoje vrijeme.... ode na tv.... i prezentira Linux koliko se to moglo u tih 10 min.
Covjek ulaze puno napora i vremena kao i vecina iskusnijih na ovome sajtu da nam se da nesto na "tacni".
Kao sto sam i ranije napisao.... da nije ovog sajta, ovih nesebicnih ljudi medu kojim je i Grof.... ja danas nebi koristio Linux.
Zato Grofe legendo.... samo naprijed ;)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Archon je napisao/la:.... da nije ovog sajta, ovih nesebicnih ljudi medu kojim je i Grof.... ja danas nebi koristio Linux.
Zato Grofe legendo.... samo naprijed ;)
:thumbs :bravo
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Mravac

Post Postao/la Mravac »

Iza.coska ima pravo donekle, odnosno kritika mu stoji je to bilo ukoceno dost nejasno itd ....

ALI

Prvi macici se u vodu bacaju jelda..veliki je uspjeh uopce dobiti prsotora, jer Grof je do jucer bio obican zaljubljenik u LInux, a sutradan je vec pozvan an TV da ljudima prezentira isti i to ni vise ni manje nego na HTV koji ujutro gleda preko miljun ljudi....Normalno da se zaseres kad znas da te gleda tolko ljudi pogotovo oni koje poznajes....Vrhunski govornik se postaje iskustvom, ne radas se s tim tako da sam sigurna da ce iduci put stvari biti mnogo jasnije....neznamo kada je Grof uopce dobio pitanja od HTVa, dan prije emisije ili prije pocetka emisije, koliko je vremena imao za pripremu itd...

Nedavno sam drzao predavanje na faksu pred 80tak ljudi i prala em trema u pocetku, ali onda kad sam se raspricao vis enisma vidio ljude ispred sebe samo sam pricao...Grof se taman zalaufao i kraj priloga.....

Dakle bilo je kko je bilo, prvi macic se u vodu bacjau, ali i put od tisuču milja počinje jednim korakom :-D...sto vise nastupa i PR ce biti sve bolji i bolji
Odgovori