sistem je (skoro) kompletan..
imam cak i steam client..
ostale su "sitnice"..
odlucio sam se za kde jer ga skoro uopste nisam koristio (osim u opensuse nesto malo) i dopada mi se poprilicno posle podesavanja po ukusu..
problem: gtk aplikacie.. gimp, iceweasel, itd. izgledaju katastrofalno naspram qt..
resenja koja pronalazim ne obecavaju jednostavno niti delotvorno resenje..
drugi problem, hdmi izlaz ne daje zvuk.. pokusao sam u phonon (multimedia settings) i iz alsamixera, bez uspeha.. pretpostavljam da ovaj, verovatno i prethodni problemcic zahteva editovanje .confova ili tako nesto, tako da cu stati za danas jer ne vidim vise..
i da, la hrc, hvala za link, tako nesto spremam za (manji i stariji) lap da zameni manjaro openbox.. najverovatnije wheezy bez de sa fluxboxom..
odoh da spavam..
wintermute je napisao/la:problem: gtk aplikacie.. gimp, iceweasel, itd. izgledaju katastrofalno naspram qt..
Instaliraj si gtk2-engines-oxygen, gtk3-engines-oxygen i gtk-chtheme. Pokreni gtk-chtheme i tamo si izaberi oxygen temu (ili neku drugu po izboru, svejedno je).
[quote="wintermute"] sam sistem je, imho, mnogo bolji od bilo kakvih buntua ili mintova, bili oni debian edition, i treba ga koristiti, uciniti pristupacnijim i promovisati kao zdravu i prihvatljivu opciu..
Znam da je ovo osobno mišljenje, ali svatko ima pravo na svoje vlastito. Divim se Debianu i kao projektu i kao konkretnoj distri, ali ne prihvaćam ocjenu da je 'mnogo bolji od -buntua ili mintova, bili oni debian edition.' To mišljenje ne stoji, već po samoj stabilnosti i pouzdanosti sustava, a osobito ne u ovoj temi koja je otvorena za početnike, pa i za one koji se po prvi put susreću s GNU/Linuxom. Takvi će se sigurno lakše snaći u startu koristeći, recimo, LMDE, nego Debian.
Prilikom prvog susreta s Debianom netko mora dobro znati što mu uopće treba, nije se lako orijentirati bez dosta čitanja i razmišljanja. Naravno da odbijam ideju da sve treba biti servirano odmah (po uzoru na MS ili Apple, recimo), uvijek malo razmišljanja i odgovornosti dobro dođe, ali to je bolje dozirati u malim količinama, pa postupno sve više. Kod prvog susreta Debian je kompliciraniji nego Mint. Osim toga, ponuda sadržaja u samom startu u Mintu mnogo je bogatija (govorim o stable verziji, koja je službeno preporučena na Debian stranicama, bez obzira što većina korisnika preferira testing ili još nestabilnije inačice). Osim toga, sustav je, koliko znam, jednako čvrst i jedina je opasnost kod LMDE da postane dosadan. No, onda se ide dalje. Velike prednosti koje vidim kod Debiana u odnosu na Mint skupinu (bilo čisti Mint, bilo LMDE) su trajanje cjelokupnog projekta i neuporedivo šira baza razvijatelja, ali koliko to uopće zanima jednog malog korisnika?
rudar je napisao/la:
Znam da je ovo osobno mišljenje, ali svatko ima pravo na svoje vlastito. Divim se Debianu i kao projektu i kao konkretnoj distri, ali ne prihvaćam ocjenu da je 'mnogo bolji od -buntua ili mintova, bili oni debian edition.' To mišljenje ne stoji, već po samoj stabilnosti i pouzdanosti sustava, a osobito ne u ovoj temi koja je otvorena za početnike, pa i za one koji se po prvi put susreću s GNU/Linuxom. Takvi će se sigurno lakše snaći u startu koristeći, recimo, LMDE, nego Debian.
ja se slazem... eto bas nedavno instalirao debian i jako lose utiske ostavio... od programa koji ne rade kako treba do smrzavanja sustava tokom updatea... na mintu i ubuntuu se to nikada nije desilo
svaka cast debianu kao projektu ali kada mi netko pocne pricati kako je ubuntu nestabilan a debian rock solid dodje mi samo smjeh na lice
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Hvala na potpori! Doduše, nisam prijatelj Ubuntua. Meni je na dva računala LMDE, a samo na tosteru Lubuntu (10-godišnji IBM-ov veteran, laptop koji je oživio s Lubuntuom i tamo će i ostati dok priroda ne učini svoje).
S druge strane, prateći tvoje postove stekao sam dojam da si pravi distro-hoper i prilično iskusan i aktivan korisnik. Čudi me da ti se Debian tako slabo pokazao.
izgleda da ta iskustva s distribucijama mnogo variraju u zavisnosti od hardvera npr .kod mene je su ubuntu mnogo puta smrzavao i imao neke neobjasnjive prebace ,dok na debianu jest da se izgubi malo vise vremena dok se sve podesi ali sada radi savrseno.Gotovo na svim ovim distrama sto sam probao prilikom koristenja flasha procesor mi se previse opterecuje dok na debianu je to mnogo manje.
becho2150 je napisao/la:izgleda da ta iskustva s distribucijama mnogo variraju u zavisnosti od hardvera npr .kod mene je su ubuntu mnogo puta smrzavao i imao neke neobjasnjive prebace ,dok na debianu jest da se izgubi malo vise vremena dok se sve podesi ali sada radi savrseno.Gotovo na svim ovim distrama sto sam probao prilikom koristenja flasha procesor mi se previse opterecuje dok na debianu je to mnogo manje.
pa drago mi je ali bas zato sto ovisi o hardveru nitko nema pravi reci ovo ne valja a ovo je super nego samo da njemu nesto radi bolje a nesto losije
kroz godine pracenja ovog foruma s obzirom na broj korisnika i njihovo predznanje ubuntu nema nista vise problema nego bilo koja druga distra... a bome koliko god malo nas koristilo debian 7 od kada je izasao dosta se problema javilo tako da... sve je to relativno
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.