čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Vl@do »

@korisničko_ime, shrike i ostali stručnjaci, može link na download pa da ga zavrtim u live modu. :lulz
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
rudar

Post Postao/la rudar »

Vl@do je napisao/la:@korisničko_ime, shrike i ostali stručnjaci, može link na download pa da ga zavrtim u live modu. :lulz
Evo link od mene, Vlado https://www.gentoo.org/downloads/

i to stoga jer se osjećam barem djelomice kriv/odgovoran za cijeli urnebes... pface
rudar

Post Postao/la rudar »

@ Shrike

To je link na kojemu stoji da se Gentoo može isprobati uživo (live), što je Vlado spomenuo. Osobno nisam tu distru isprobavao uživo, niti kanim. Samo me zanimalo koje su razlike u performansama u odnosu na druge distre GNU/Linuxa (jer se Gentoo hvalilo s te strane) i ništa drugo.

Ni tebe, ni bilo kojeg drugog korisnika foruma ne želim staviti u bilo kakav kontekst. Tebi sam pak zahvalan, jer si načelno odgovorio, barem donekle, na ono što sam pitao. Žao mi je samo što se dogodilo to što je Bertone predvidio na samom početku, da se razvila neugodna rasprava s osobnim konotacijama. Bolje da se ubuduće ne češem tamo gdje me ne svrbi. :kava
shicy

Post Postao/la shicy »

ma lako za temu o gentoou, to bi trebalo biti kao i "jail" u FreeBSD-u. ali i čavrljaonica se šporkala :\
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

rudar je napisao/la:Tebi sam pak zahvalan, jer si načelno odgovorio, barem donekle, na ono što sam pitao.
Ako imaš potpitanja slobodno postavi tako da imaš punu sliku. Za razliku od k_i ja ovdje dajem specifične i konkretne odgovore kako bi bili u što je većem kontrastu sa njegovim nedefiniranim i kako bi ljudi nešto konkretno i naučili.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
trzalica

Post Postao/la trzalica »

@shrike, ako si mislio na moj komentar, nisam nikoga mislio svrstati ni sa kim nego mi samo ide na živce kada netko baš počne pilati sa jedne strane a ovaj s druge ne popušta i onda počne vrijeđanje. Tebe cijenim i znam da imaš znanje a korisnicko_ime nisam imao prilike upoznati preko postova pa isto tako ne znam ništa o njemu i njegovom znanju ali me to niti ne zanima previše u životu. A ti kada vidiš da netko tako tupi u prazno o nečemu (ako k_i tupi - ne znam jer nisam sve postove čitao jer mi se ne da :D ) pusti neka tupi i gotovo. Znaš da je nekim ljudima jednostavno nemoguće dokazati neke stvari... Kada netko traži pomoć, siguran sam da ćeš pomoći kao i uvijek do sada a na trolere ne troši živce, vrijeme i snagu. ;) Eto, to ti je moj prijateljski savjet a ti vidi!
redundant

Post Postao/la redundant »

E, kad smo već kod gentoo - a šta se s ovim deslio...

http://lutherus.org/
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

redundant je napisao/la:E, kad smo već kod gentoo - a šta se s ovim deslio...

http://lutherus.org/
Pa prema naslovima podgrupa/tema o kojima piše (misli pisati) .. najvjerojatnije je kupio nešto od Applea i prešao na OS X
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
redundant

Post Postao/la redundant »

...ili abakus
shicy

Post Postao/la shicy »

zar nije čovik još na Gentoou? koliko sam upoznat, sretan je i veseo gentooista :)
Odgovori