bertone je napisao/la:jbg, prsti ko ćevapirudar je napisao/la:Izvrsno! Eto, za početak popravi naslov i izbaci 'e' iz prednosti.
Misliš: vid kao sokolov
Moderator/ica: Moderatori/ce
bertone je napisao/la:jbg, prsti ko ćevapirudar je napisao/la:Izvrsno! Eto, za početak popravi naslov i izbaci 'e' iz prednosti.
Ne, Shrike je dobro odgovorio što se servera tiče. Mislim da je to načelno razjašnjeno. O kućnim korisnicima diskusija pak teče ovdje http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 08#p240808audiosl4ve je napisao/la:shrike oprosti ali iz tvoga posta nemogu apsolutno nista shvatiti tj naslutiti neke prednosti odnosno mane Gentoo-a za kucnog korisnika.
konfiguracija dashrike je napisao/la:Za servere rolling release i bleeding edge distre nisu baš bistra ideja upravo iz razloga koji su se naveli, a to je nestabilnost i dodatno problem konfiguracija.
Tipično misljenje osobe koja nije koristila gentoo.shrike je napisao/la:Isto ko što se konfiguracije znaju zeznuti kod upgradea sa verzije n nekog DE-a na verziju m, tako se zezne i gro drugih stvari (npr. baze). Nemreš dopustiti da se tako nešto dogodi.
Za sto ? Pa optimizacije osa za samog sebe i svega sto ce biti njegov dio. I kernela prije svega.shrike je napisao/la:Pitanje optimizacije nekog OS-a je pomalo nedefinirano, jer se postavlja pitanje "optimiziran za što?". Odgovor može biti svašta i neki su u praksi međusobno isključivi (tipa optimiziacija za sigurnost podataka narušava performanse sustava).
jurastublic je napisao/la:Trolanja i glupe svađe po strani, Gentoo je jedna jedinstvena distra sa sposobnom zajednicom i stvarno obogaćuje svijet linuxa.
Kad ja imam neki problem, Arch, Ubuntu i Gentoo wikiji i forumi su mi prve stanice (uz LZS).