Arch Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
linux_n00b
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Arch Linux
uskoro uzimam laptop pa da se znam orijentirat...
Je li pod Linuxom (Arch,Debian) bolje rade Ati ili Nvidia tj, kako stoje stvari sa driverima i radom?
Je li pod Linuxom (Arch,Debian) bolje rade Ati ili Nvidia tj, kako stoje stvari sa driverima i radom?
- glaskoncILLa
uglavnom nvidia.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
- DoDo
Ako kupujes novi, moja preporuka je nvidia, jer su im binarni driveri odlicni (bar prema mojem iskustvu).linux_n00b je napisao/la:uskoro uzimam laptop pa da se znam orijentirat...
Medjutim, dosta ljudi hvali i nove binarne ATi drivere za novije ati graficke (HD xxxx), no u proslosti sam imao toliko losa iskustva s tim driverom (fglrx) da mi se AMD zamjerio zauvijek. Na laptopu mi je atijevka, ali koristim open source driver za nju (koji podrzava starije ati kartice, ali i novije bez 3D akceleracije i power managementa - sto logicno mnogima smeta).
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Običan "nv" driver trebao bi raditi bolje od vesa-eglaskoncILLa je napisao/la:pitanje je da li i otvoreni driveri podrzavaju te kartice, ta kartica je zbilja prastara..
mislim da su mu vece sanse sa vesom..
- glaskoncILLa
slazem, se, ako podrzava karticu. netko mozda pogledao da li da?
...."Have you mooed today?"...
- DoDo
OK, ovdje pise da sluzbeni binarni 96.43.18 driver podrzava tu karticu na Ubuntu 10.04 LTS, pa onda vjerojatno i xserver koji dolazi s njime (1.7 ak se ne varam).glaskoncILLa je napisao/la:slazem, se, ako podrzava karticu. netko mozda pogledao da li da?
Dok ovdje pise da Nouveau podrzava sve kartice i da je na vama da probate da li vasa kartica radi s njime ili ne
I am NaN, I am a free man!
-
linux_n00b
- Kontakt:
http://paste.pocoo.org/show/275161/
Kako maknuti 96xx nvidia driver koji mi netreba? I gdje da dodam u xorg.conf device 'nv' ?
Kako maknuti 96xx nvidia driver koji mi netreba? I gdje da dodam u xorg.conf device 'nv' ?
- DoDo
linux_n00b je napisao/la:http://paste.pocoo.org/show/275161/
Kod: Označi sve
# pacman -Rd nvidia-96xx nvidia-96xx-utilsI am NaN, I am a free man!
-
linux_n00b
- Kontakt:
Kraljevi ste!! RADIIII!! 
Problem je kad startam gnome vrati mi " fatal server error : Server is already activ for display 0.
EDIT: proradilo sve nakon reboota! Pozdrav iz gnomea!
Problem je kad startam gnome vrati mi " fatal server error : Server is already activ for display 0.
EDIT: proradilo sve nakon reboota! Pozdrav iz gnomea!
@Dodo!
Ovo je dobra tema da priznam svoj propust!
U razgovoru oko 32-64 bitnog Archa u nekoj drugoj temi uvjeraval sam dodoa kako meni Arch 64-bitaradi isto ko 32-bita i da nema nikakve razlike. No! Kak na poslu vrtim 64-bitni Arch na Vboxu, mislio sam da sam i njega a priori stavil i na notebook, ali nisam! Tamo se vrtil 32-bitni.
Danas, kada je na mom core2duo konačno 64-bitni Arch, zaista primjećujem nešto bolji (no ipak primjetno bolji) response mog KDE-a u odnosu na 32-bitni Suse koji je takođe gore.
S toga, izgleda da 64-bitni kernel ipak izvlači nešto više brzine u obradi instrukcija na 64-bitnom procesoru. Još se čudom čudim, ali osjeti se, da!
Ovo je dobra tema da priznam svoj propust!
U razgovoru oko 32-64 bitnog Archa u nekoj drugoj temi uvjeraval sam dodoa kako meni Arch 64-bitaradi isto ko 32-bita i da nema nikakve razlike. No! Kak na poslu vrtim 64-bitni Arch na Vboxu, mislio sam da sam i njega a priori stavil i na notebook, ali nisam! Tamo se vrtil 32-bitni.
Danas, kada je na mom core2duo konačno 64-bitni Arch, zaista primjećujem nešto bolji (no ipak primjetno bolji) response mog KDE-a u odnosu na 32-bitni Suse koji je takođe gore.
S toga, izgleda da 64-bitni kernel ipak izvlači nešto više brzine u obradi instrukcija na 64-bitnom procesoru. Još se čudom čudim, ali osjeti se, da!