VIDI časopis - prijedlozi za članke
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke
Sorry ekipa, morao sam bumpati:
Uglavnom, Grofe mogao si ovo staviti u peticiju kao primjer za hardversko tesitranje:
http://kernelreloaded.blog385.com/index ... e-control/
Linux svakako nije crna ovca skalamerije danas kao što je to bio prije par godina.
Uglavnom, Grofe mogao si ovo staviti u peticiju kao primjer za hardversko tesitranje:
http://kernelreloaded.blog385.com/index ... e-control/
Linux svakako nije crna ovca skalamerije danas kao što je to bio prije par godina.
Zapravo, namjerno sam izbacio iz peticije način opisivanja hardvera. To prepuštam redakciji časopisa. Peticija se prvenstveno koncentrira na to da se ideja o recenziji hardvera za Linux prihvati! Ostale detalje, lako se dogovori i oformi.ReiKo je napisao/la:Sorry ekipa, morao sam bumpati:
BTW, peticija je objavljena na:
LinuxZaSve
Ubuntu-HR
HULK-u
HROpen portalu
čekamo i na HULKO-u
Zanima me vaše mišljenje gdje bi istu još mogli objaviti kako bi pridobili još glasova?
Također, i vi sami možete razglasiti peticiju dalje.
Onaj link koji sam ti dao, s njime sam mislio na ukazivanje prisutnosti Linuxa među hardverom a ne način na kojeg bi se trebalo recenziratiGrof je napisao/la:Zapravo, namjerno sam izbacio iz peticije način opisivanja hardvera. To prepuštam redakciji časopisa. Peticija se prvenstveno koncentrira na to da se ideja o recenziji hardvera za Linux prihvati! Ostale detalje, lako se dogovori i oformi.ReiKo je napisao/la:Sorry ekipa, morao sam bumpati:
BTW, peticija je objavljena na:
LinuxZaSve
Ubuntu-HR
HULK-u
HROpen portalu
čekamo i na HULKO-u
Zanima me vaše mišljenje gdje bi istu još mogli objaviti kako bi pridobili još glasova?
Također, i vi sami možete razglasiti peticiju dalje.
No svakako mi se javi kada bude trebalo poslati petciji ali i oko još nekih stvari, znam da je sad vrijeme odmora trenutno
Peticija takodjer objavljena na jezgra.org, puno ljudi od tamo je kliknulo.
evo i na HULKO je objavljeno
Svaka čast! 
- Markec
- Spol: M
Ja sam stavio na forum.hr i na jos jedan jer i tamo pricaju o linuxu i znam da ima i tamo korisnika koi bi to voljeli 
Da, ja sam se forum.hr-a klonio, jer sam pretpostavljao da će stavovi o tome tamo biti upravo takvi kakvi i jesu.Markec je napisao/la:Ja sam stavio na forum.hr i na jos jedan jer i tamo pricaju o linuxu i znam da ima i tamo korisnika koi bi to voljeli
Forum.hr voli sve, samo ne Linux. To je grupacija koja štuje Mac i Solaris, a ne otvorene sustave.
No, ne može biti loše po peticiju, netko će je ipak i od tamo potpisati.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Jučer sam popričao s puno iskusnijim ljudima oko takvih stvari i rekli su mi da je praktično prijedlog za hardveraše prezahtjevan ako će sadržavat više od ovog:

I to mi čak realno ima smisla, jer je malo vjerojatno da će netko, tko se inače time ne bavi, detaljno testirat softver na svakoj komponenti koja mu prođe kroz ruke (ne podcjenjujem hardveraše, no ako bolje pogledate, oni ne rade slično ni s Windowsima). Očito treba nešto "as simple as possible". Stoga, zaboravimo na aluzije o guglanju i testovima s više distribucija i razmislimo kako napraviti neki Ubuntu LiveCD koji će pokrenuti nekakav test koji bi nam donio što je više moguće informacija i pomoći. kava Ideje?
Doduše, iako je to "premali zahtjev", sve više od toga ako naprave će biti samo bolje...

I to mi čak realno ima smisla, jer je malo vjerojatno da će netko, tko se inače time ne bavi, detaljno testirat softver na svakoj komponenti koja mu prođe kroz ruke (ne podcjenjujem hardveraše, no ako bolje pogledate, oni ne rade slično ni s Windowsima). Očito treba nešto "as simple as possible". Stoga, zaboravimo na aluzije o guglanju i testovima s više distribucija i razmislimo kako napraviti neki Ubuntu LiveCD koji će pokrenuti nekakav test koji bi nam donio što je više moguće informacija i pomoći. kava Ideje?
Doduše, iako je to "premali zahtjev", sve više od toga ako naprave će biti samo bolje...
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- Markec
Čisto me zanima, da li smijeju peticiju potpisivati korisnici linuxa u susjednim zemljama, premda je to hrvatski časopis no i dolazi i do njih zar ne.