Hmm. System Settings>Input Devices>Touchpad. Evo, gledam u njegaiweb je napisao/la:Da, nisam..
Moje računalo jest staro, ali nemam mogućnosti za nadogradnju, a kao što sam već negdje napisala, nemam ni namjeru uskraćivati si nove stvari samo zato što moja konfiguracija nije idealna za njih. Naravno, neću poput luđaka pokušavati pokrenuti nešto što očito nije moguće, ali KDE radi. Malo sporije, ali radi. Možda je kod mene bolje jer imam bolju grafičku od tvoje, ili je do stanja ostalih komponenata. Kad bi mi ovo bilo sekundarno, staro računalo, normalno da bih stavila nešto lagano na nj, jer bi mi na "glavnom" računalu vjerojatno bio neki zahtjevniji setup. Ali sad je tako kako je. Nema smisla previše se uzrujavati oko toga, kao ni "kriviti" KDE/developere/Stallmana/medvjeda zato što je hardver zastario.
Što se tiče zauzimanja previše resursa, kao prvo zahvaljujem droneu što me podsjetio na swappiness. Malo namještanja toga, malo dirty_ratio, i sad mi se čini da se brže ponaša. Možda je placebo. Ne znam. Nije ni bitno. KDE