openSUSE 12.1
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: openSUSE 12.1
Fugu, mislim da ti nitko neće ozbiljno zamjerit na predugom postu, ali vjerujem da ima dosta nas koji tako duge postove jednostavno zaobiđemo i niti ne pročitamo. Skrati to malo, brate! 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
dolphin se nikako ne bi smio rusiti. to je full cudno.
sto se updatea tice, ja iskljucim sve (pogotovo apper) i koristim zypper.
sto se updatea tice, ja iskljucim sve (pogotovo apper) i koristim zypper.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
bas naprotiv... ovakvi postovi (recenzije) moraju biti detaljni.Cooleech je napisao/la:Fugu, mislim da ti nitko neće ozbiljno zamjerit na predugom postu, ali vjerujem da ima dosta nas koji tako duge postove jednostavno zaobiđemo i niti ne pročitamo. Skrati to malo, brate!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
A čuj, ja rijetko pišem, pa to moram nadoknaditi dužinom postova
. Moja zapažanja će biti relevantnija nakon reinstala, jer očekujem manje neobičnih problema.
Mislim da apper uzrokuje većinu, da prostite, sranja jer poslije svakog usporenja osvane spomenuta ikona za apdejt. Probat ću zypper.
Kakav je Shutter ( ako tko od prisutnih koristi)?
Mislim da apper uzrokuje većinu, da prostite, sranja jer poslije svakog usporenja osvane spomenuta ikona za apdejt. Probat ću zypper.
Where there is a gui there's a way.
apper je katastrofa. ne znam zašto je uopće stavljen po defaultu.Fugu je napisao/la:A čuj, ja rijetko pišem, pa to moram nadoknaditi dužinom postova. Moja zapažanja će biti relevantnija nakon reinstala, jer očekujem manje neobičnih problema.
paralelno s njime imaš i yast update (??).
prema mojem iskustvu najbolje rješenje je updejt iz terminala sa
Kod: Označi sve
zypper upznam za bug koji ruši dolphin nakon "Show Menubar" - rješen je nakon updejta na višu verziju KDE-a.
Si napravio to?
samo ukucaj (kao root) ove naredbe:
zypper ar --refresh \
http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Release:/47/openSUSE_12.1/ \
KR47-Core
zypper ar --refresh \
http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/KDE_Release_47_openSUSE_12.1/ \
KR47-Extra
zypper dupLike some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
svakak napravi update na KDE 4.7.4. Apper servis mozes iskljuciti u systemsettings - startup and shutdown. Ili ga makni skroz zypperom ili yastom
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Zahvaljujem na pomoći i prijedlozima. Do 7 navečer sam na poslu, a u energetici vladaju windowsi xp, pa bu proba čekala večer.
Ak se u međuvremenu nečeg sjetim, opet bum vas zagnjavil.
Ak se u međuvremenu nečeg sjetim, opet bum vas zagnjavil.
e ovo i meni smeta nekad kad odem na suspend i bude jedno pola sata vrati se normalno bez ikakvih problemaSlijedeći inojing problem je kaj se iz sleepa iliti suspenda ponekad ne digne. Točnije, vidim da se računalo probudilo, ali na ekranu ili ekranima ništa (ni da se probude-mislim ekrani, ništa) Nakon neuspješnog brljanja po tipkovnici i napamet utipkavanja čudotvornih kombinacija, ostaje mi samo restart, ili 4sekunde prisilnog gašenja. Na nesreću, to se obično dogodi kad nisam doma i žena hoće pustiti crtiće duplićima kao doping, da ih može lakše nahraniti ako je na meniju klopa koja im baš nije po volji. Pa dok ona restarta, pa se neki diskovi ne montaju automatski, uglavnom, eto ti sranja. Cca 5 puta do sada ukupno.
ali mi uvijek kad to bude duze smrzne se ):
jos mi sad u zadnje vrijeme pri pokretanju zna stati ne znam sto izgleda da sam nesta cacko previse xD
a sto se tice appera meni smeta cesto ,kad pokrenem updejt preko yasta javi mi da je vec pokrenut pa da moram prekinuti apper,a cesto mi se pokrene po dva puta pa nikad zavrisiti.......
Evo, apdejtano je na 4.7.4.
Apper deinstaliran.
Sofarsogud.
Od sad update radim iz terminala kad poželim.
Pozdrav.
Apper deinstaliran.
Sofarsogud.
Od sad update radim iz terminala kad poželim.
Pozdrav.
Makni apper!
Yastov updejt ti neće smetati.
par savijeta za zypper:
apdejt
distribution apdejt (mjenja repo za određeni paket, ako taj repo ima najnoviju verziju)
oprez! repoi moraju biti kompatibilni
traženje paketa
(pojam = dio imena paketa)
(traženje i u descriptionu)
instalacija paketa
deinstalacija paketa
evo, to je sve osnovno što ti treba za zypper
# zypper rm apperpar savijeta za zypper:
apdejt
zypper upoprez! repoi moraju biti kompatibilni
zypper dup(pojam = dio imena paketa)
zypper se pojamKod: Označi sve
zypper se -d rijecKod: Označi sve
zypper in ime_paketaKod: Označi sve
zypper rm ime_paketaLike some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.