tako i ja, ali pošto je ovo bila njihova trenutna vizija, integracija s unityem i tak to, ostavio sam ih i dao im priliku. onaj gwibber lens je super stvar i zgodan za brzo pretraživanje tko je kada i što rekao, ali sam gwibber je chaos incarnateCooleech je napisao/la:Srećom, to je jedan od onih programa koje instantno brišem sa diska, baš kao i rhythmbox te sticky notes!
Ubuntu 11.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Soul_Sample
- Spol: M
Re: Ubuntu 11.10
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Istina, na svim distrama postoji taj problem, samo na nekim se više to osjeti na nekima manje. Evo primjer:drone je napisao/la:@Hugo baš takvi problemi s hardom i kopiranjem su mi se danas pojavili na potpuno različitoj distribuciji i DE-u - Arch/KDE. Pa sve nešto mislim, možda je do nečeg drugog, kernela recimo, a možda je potpuna slučajnost. Danas sam pržio DVD-ove i dok K3B pravi image na hard, kompletan KDE mi postane neupotrebljiv. Kad prestane zapisivanje na hard i pržilica krene pržiti, vrati se sve u normalu. Isto se događa ako presnimavam nešto s LAN-a. U biti, kad god hard intenzivnije piše, sve ostalo se smrzne. Što god bilo, slijedi mi isprobavanje i gubljenje vremena...
I na Ubuntuu i na Fedori sam nedavno pokrenuo Rhythmbox, i pokrenuo uvoz glazbe s diska. Na Ubuntuu čim je uvoz počeo, procesor je skočio na 100% i ni na što nisam mogao kliknuti, i morao bih pričekati desetak minuta dok se uvoz ne završi da nastavim s normalnim radom. Na Fedori je sustav usporio, ali sam mogao i dalje surfati i čitati vijesti dok se uvoz nije završio. Dok recimo na Debianu, na Gnomeu 2, isto je sustav znao usporiti, ali sam mogao prebacivati prozore, za što na Fedori nisam imao šanse, pogotovo jer moram još pokrenuti Activities da bih odabrao prozor.
Tako da mislim da se takve stvari više osjete na ovim novijim DE-ovima. Bilo bi dobro kad bi netko potvrdio ovu moju tezu..
Da, Gwibber je noćna mora. Nije mi jasno zašto ne ubace recimo Pino, Turpial, ili Polly umjesto njega..Soul_Sample je napisao/la:Ja sam većinu kopanja po disku uspio trejsat do gwibbera i gwibber-servicea. Ono što me zbunjuje je to što se aktivnost diska poveća čak i pri pomicanju gwibberovog prozora, zapisuje nešto u tmp folder brzinom 2mb po sekundi, ponekad napiše temp fajl i do 1gb velik, i potom ga pobriše. taj program je živi užas
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
I tako sam ja - baš zbog ove poruke - upravo prešao na Xubuntu. Za sad mi radi brže i bolje nego na Ubuntuu.zole052 je napisao/la:istina... i moj xubuntu radi ko podmazan bez iti jedne sitnice da zabrlja, tako lijepo nije nikada ni gnome 2 radioSuko je napisao/la: XFCE nije neki prelagani sustav ali očito je bolje posložen.
(Inače, ako će to nekom pomoći, pc mi je već podosta star: Pentium 4 (3 GHz), 2 GB memorije, neka ATI-jeva prastara grafička)
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
(If it ain't broken, don't fix it)
a jel netko probao još "lakši" lubuntu??
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
JAKO dobro! 
-
gMajstor
eto par reči i ja da izustim.
Što se tiče Kubuntua 11.10 sad nakon dužeg vremena, ukratko nikakva razlika se ne primeti naspram 11.04. Jedino sto je Ati ukinuo (ili se barem stiče takav osećaj) neke vlasničke drivere za pojedine grafičke kartice. Dok npr, otvoreni driveri za Ati rade odlično. Dolphin je malkice sporiji i celokupno pokretanje programa se čini malkice sporijim. Muon je eto mogu reci naspram KPackageKita jedno veeeeliko smeće, uopšte ne uliva poverenje i nije mi jasno čija je ideja bila da se pređe na Muon (ili kako se već zvaše). Jedan veeliki plus je što Flash radi kao podmazan.
Sve u svemu ne postoji ni jedan opravdan razlog (ako se izuzme flash) da se sa 11.04 pređe na 11.10. Kao ni da se sa 4.6 pređe na 4.7 (sem ako neko ne može bez novijih ikonica foldera)
Što se tiče Kubuntua 11.10 sad nakon dužeg vremena, ukratko nikakva razlika se ne primeti naspram 11.04. Jedino sto je Ati ukinuo (ili se barem stiče takav osećaj) neke vlasničke drivere za pojedine grafičke kartice. Dok npr, otvoreni driveri za Ati rade odlično. Dolphin je malkice sporiji i celokupno pokretanje programa se čini malkice sporijim. Muon je eto mogu reci naspram KPackageKita jedno veeeeliko smeće, uopšte ne uliva poverenje i nije mi jasno čija je ideja bila da se pređe na Muon (ili kako se već zvaše). Jedan veeliki plus je što Flash radi kao podmazan.
Sve u svemu ne postoji ni jedan opravdan razlog (ako se izuzme flash) da se sa 11.04 pređe na 11.10. Kao ni da se sa 4.6 pređe na 4.7 (sem ako neko ne može bez novijih ikonica foldera)
pa muon je space shuttle za (k)packagekit. pri tome mislim na muon instaler, ne software centar ni updater
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
-
gMajstor
Mozda je on space shuttle ali dzaba mu kad ne moze da poleti kako trebasumski je napisao/la:pa muon je space shuttle za (k)packagekit. pri tome mislim na muon instaler, ne software centar ni updater
meni je kpackagekit tako lose radio i krepavao u malo starijim vrzijama kubuntua da sam se naviko koristiti apt-getgMajstor je napisao/la:Mozda je on space shuttle ali dzaba mu kad ne moze da poleti kako trebasumski je napisao/la:pa muon je space shuttle za (k)packagekit. pri tome mislim na muon instaler, ne software centar ni updaterSve ono što ti ne misliš, je jako bitno, je eto meni jako bitno, a ni instaler ne odskače nešto previše po kvalitetu. Dakle (opet situacija o kojoj sam pricao) dva koraka unazad
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.