linux_n00b je napisao/la:U pola instalacije gnomea mi je pukla veza, i neke datoteke se nisu instalirale dok nije dosla veza i nastavila sa instalacijom ali je preskocila te pakete. Sto sad? :S
Samo ponovi naredbu s kojom si instalirao gnome. Skinut ce se samo oni paketi koji se nisu skinuli (pod pretpostavkom da nisi obrisao folder /var/cache/pacman/pkg), a svi ce se reinstalirati.
EDIT: mozes dodati pacmanu opciju --needed, pa se vec instalirani paketi nece reinstalirati
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
linux_n00b je napisao/la:Izgleda da mi nije sudeno da koristim Arch...treci neuspjeli pokusaj...u zadnjem pokusaju nisam uspio dignut X. Dobio bih 'no screens found'
export DISPLAY=:0.0
i onda pokreni X
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
linux_n00b je napisao/la:Izgleda da mi nije sudeno da koristim Arch...treci neuspjeli pokusaj...u zadnjem pokusaju nisam uspio dignut X. Dobio bih 'no screens found'
export DISPLAY=:0.0
i onda pokreni X
To ukucam u terminal ili stavim u neki fail?
Kad ukucam u terminal i kad pokrenem pokrenit x sa startx dobijem ovo:
dlopen: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so: undefined symbol: miEmptyData
[ 73.540] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[ 73.540] (II) UnloadModule: "nvidia"
[ 73.540] (EE) Failed to load module "nvidia" (loader failed, 7)
[ 73.540] (EE) No drivers available.
Dakle nije problem u tome da ne moze naci screen-ove, nego u tome da nisi pravilno instalirao nvidia driver. Ajd ga reinstaliraj s pacmanom.
I nakon reinstalacije obrisi /etc/X11/xorg.conf pa izgeneriraj novi nakon reboota. (Xorg -configure)
Currently Nvidia-96.xx drivers do not support Xorg release 1.8.
Ti driveri ne podržavaju xorg 1.8, tim gore što je Arch nedavno dobio Xorg 1.9 server, tako da je gotovo sigurno problem u nekompatibilnosti nvidia-96xx drivera i zadnjeg xorga.
Ostaje ti jedino ono što sam ranije naveo - otvoreni nv ili nouveau driveri. Oni prate xorg verziju u stopu.