shrike je napisao/la:
Da, točno to. U tome i je problem, to je ono što sam više puta rekao: linux u svojoj prirodi je nekompatibilan sa vizijom dedoimede, ne može biti i nikada neće biti.
Vrijeme će pokazati. Mislim da nisi u pravu.
Također, što se tiče proboja prema državi i školstvu, tu treba imati volju to fizički odrađivati. Nažalost, u doba dok sam i ja bio aktivan na ovom forumu volje je još nešto i bilo, no čini mi se da je danas slika puno gora. Od priče na forumu neće se ništa konkretno pomaknuti.
Ja sam imao neke ideje koje su bile odbačene kao izdajničke i neprimjerene (plaćeno prevođenje KDE-a na HR i plaćeni oglasi kojima bi se pokušalo doprijeti do običnih ljudi). No na spomen komercijalne djelatnosti unutar Linux zajednice bilo mi je jasno rečeno da moje ideje nisu dobrodošle u FOSS svijet. Rekao sam, OK, ne uklapam se više sa svojim načinom razmišljanja i to me je samo još više gurnulo da odem. Otišao sam, pronašao sam novu ljubav u modernim društvenim igrama, sa istomišljenicima osnovao udrugu i danas lijepo radimo i privlačimo nove igrače u ovaj "alternativni" igraći svijet.
Eto, tako vam je bilo sa mnom, postao sam pasivni gledatelj jadnog stanja FOSS-a u Hrvata. Koliko vidim po službenim stranicama HULK-a, stanje je tamo još gore. Sve skupa postalo je samo sebi svrha.