TOP TEMA: Linux Mint fan club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club

Post Postao/la Grof »

Pa s kojim si programom uspio izgubiti tipkovnice??
bertone
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la bertone »

@oldman
Samo da se javim da nisam stigao ništa isprobati jer mi je ludnica na poslu :ljut2
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
oldman

Post Postao/la oldman »

@ Grof, pa s onim za koji si mi dao smjernice. Tu sam nešto spetljo kod terminala pretpostavljam a dalj je bila lančana reakcija. :-D Al ništa zato, jer bi se samo još više zapetljao. Ovako je @teorijavelikogpraska ili ti tvp elegantno dao riješenje, doduše malo kasno, ali efikasno , pa bi to moglo ići na STICKI temu. Probao sam sve varijante hrvatskog, slovenskog,srpskog ali na bosanskom sam odustao. ALI jbg baš bosanski us letter daje ono što se traži. :thmb-up Ovako će i tvp biti dodan za pivce ak i kad se nađemo. :-D
Tako da sad više nisam na 17 nego sam prešao na LMDE1 jer je 2 još u beti. SAd me ćeka ponovno printer i ostalo, ali tu sam već uhodan (valjda) :zvizdi
@ Bertone , sad znaš koji program za tipkovnicu pali. Dok sam tražio riješenje, na forumima je bilo dosta riječi o tome da je Qwerty pogodnija za tipkanje, pogotovo u našem dijelu svijeta.
Napisano s LMDEa na prilagođenoj tipkovnici. :thmb-up
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

OMG, ne kužim kako si s tim programom koji radi lokalno uspio spetljati sistemske datoteke, ali dobro, da ne ulazimo nepotrebno u dublju problematiku.
Glavno da si riješio problem na najjednostavniji način. Sve drugo je zapravo nebitno :)
oldman

Post Postao/la oldman »

Heh, jbg ga Grof, još u elektronici i preciznoj mehanici nekak ide, već sam dosta dugo u mirovini, ali mi informatika nije jača strana. Još mi je ostalo skener upogoniti. Printer je proradio. A koji puta i moralna podrška vrijedi više od gotovog riješenja. :thmb-up
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

koji je skener?
oldman

Post Postao/la oldman »

Brother MFC-J4510DW sam instalirao ali skener odbija raditi. Instalacija uredno prošla ali komp i skener kao da se ne vide. I da USB veza nije bežična. Imaš i Linux i harver, topic i to moj o instalaciji.
Update: skener proradio na guranje. Instalirao Vuescan koji je radio na prvu a zatim je potegao i Simple scan za sobom pa sad radi. OK dalje se fućka, valjda? :-D
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

oldman je napisao/la:Brother MFC-J4510DW sam instalirao ali skener odbija raditi. Instalacija uredno prošla ali komp i skener kao da se ne vide. I da USB veza nije bežična. Imaš i Linux i harver, topic i to moj o instalaciji.
Update: skener proradio na guranje. Instalirao Vuescan koji je radio na prvu a zatim je potegao i Simple scan za sobom pa sad radi. OK dalje se fućka, valjda? :-D
Odlično! Glavno da radi.
Ja sam uspio na LM-u srediti i fontove s onom Ininality skriptom, pa sada izgledaju fantastično.
oldman

Post Postao/la oldman »

Još mi fali slideshow Wallpapera jer sam se navikao na to a na 17 se ruši. Koje god sam instalirao ne rade. Vidim i po drugim forumima da ljudi s time imaju problema. Na 16 je radilo a na 17 i 17.1 ne radi. :place
Odgovori