[MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Post Postao/la calisto053 »

TRZALICA je napisao/la:Ajde please pogledaj da li možeš instalirati Firebug na toj verziji Seamonkeya pa mi javi.
Probao, normalno radi! (barem se meni tako čini; ne kužim se u to)
Na SM 2.26 sam instalirao Firebug 1.12.8 (kompatibilan sa FF 23-29). Sve novije verzije su pisane za FF 30+.

Napravio sam i update SM 2.16.1 -> 2.26. Bez problema je skinuo i instalirao 29,5 MB-a. Sve pohvale! :thmbs-up
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
trzalica

Post Postao/la trzalica »

calisto053 je napisao/la:
TRZALICA je napisao/la:Ajde please pogledaj da li možeš instalirati Firebug na toj verziji Seamonkeya pa mi javi.
Probao, normalno radi! (barem se meni tako čini; ne kužim se u to)
Na SM 2.26 sam instalirao Firebug 1.12.8 (kompatibilan sa FF 23-29). Sve novije verzije su pisane za FF 30+.

Napravio sam i update SM 2.16.1 -> 2.26. Bez problema je skinuo i instalirao 29,5 MB-a. Sve pohvale! :thmbs-up
Thx @calisto! :)
Uspio sam ga i ja instalirati (Firebug) premda neke add-onove nikako ne uspjevam instalirati jer javlja da nisu kompatibilni sa SeaMonkeyem (probao i starije verzije bez uspjeha).
calisto053
Moderator

Da malo iz naftalina podignem ovu temu o instaliranim addonima: je li tko koristio Siphon za sinkronizaciju addona na više preglednika? Čini se kao jako korisna stvar...
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
AstorH

Post Postao/la AstorH »

Nesto su ispravili u ovoj zadnjoj nadogradnji. Prije bi zamrzavao pri kombiniranju/ otvaranju i zatvaranju tabova, sada radi sve okej.
A500

Post Postao/la A500 »

Ova Firefox ekstenzija omogućava navigaciju po linkovima unutar web stranica pomoću tipkovničkih kratica, tako da ne morate uopće posezati za mišem. Recimo ovako inače izgleda Forum u Firefoxu…

slika

Kad na tipkovnici stisnete tipku f ova ekstenzija automatski postavi tipkovničke kratice za svaki link vidljiv na ekranu…

slika

Da bi kliknuli na onaj Aplikacije za Linux link, samo na tipkovnici pritisnete tipku a.

Fenomenalna stvar namijenjena za ljude koji vole koristit tipkovnicu umjesto glodavca. Bez ove ekstenzije ja više ne mogu koristit Firefox. :) Ova odlična ekstenzija se zove VimFx.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/vimfx/
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Ovo mi je post tocno ko reklama neka... Dode, prijavi se na forum prije 20 minuta i odmah tu!
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
calisto053
Moderator

Ako je covjer razvio vlastiti addon, logino je da je na njega i ponosan!
Dobrodosao, A500! U podforumu za predstavljanje slobodno otvori vlastitu temu, napisi nesto o sebi, kak si upao na linux i koju distru trenutno konzumiras ;)
A500

Post Postao/la A500 »

Ne, nisam ja autor te ekstenzije. :) Samo sam prilično oduševljen što sam je pronašao, jer sam takvo nešto odavno želio imati. Prije 15-ak godina sam na Usenetu koristio dobri stari SLRN, koji je također imao tipkovničke kratice za svaki thread na ekranu. Sad konačno imam istu funkcionalnost i u Firefoxu, pa reko da podijelim ovo revolucionarno otkriće sa vama. :) (pošto povremeno čitam ovaj forum) Inače nedavno sam saznao da postoje slične starije ekstenzije poput Vimperatora i Pentadactyla, samo su te dvije znatno kompliciranije za koristit.
Grof
Site Admin

Re: Odg: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Post Postao/la Grof »

calisto053 je napisao/la:Ako je covjer razvio vlastiti addon, logino je da je na njega i ponosan!
Dobrodosao, A500! U podforumu za predstavljanje slobodno otvori vlastitu temu, napisi nesto o sebi, kak si upao na linux i koju distru trenutno konzumiras ;)
A500 izgleda koristi SolydK. Baš me zanimaju njegova iskustva s ovom distrom, ali to je za posebnu temu. ;)
A500

Post Postao/la A500 »

Hvala na dobrdošlici calisto. Grof što se tiče SolydK imam samo pohvale za tu distribuciju. Sve radi stabilno i brzo, a sviđa mi se i kvartalni update kojeg su uveli. Isprobao sam nedavno 20-ak distribucija i ostavio sam na disku jedino ovu. ;)

Ako se ponekad nađem u situaciji da umjesto Firefoxa moram koristit Chromium, vrlo brzo mi počne falit navigacija tipkovničkim kraticama. Srećom postoji vrlo slična ekstenzija i za taj browser, samo što se tamo zove Vimium...
https://chrome.google.com/webstore/deta ... pepiihcmeb

U staroj Operi (verzija 12) mi je bilo fenomenalno što se preko tipkovničke kratice "shift+strelice" moglo kretati između linkova na stranici. (to se zvalo spatial navigation) Vidim da na Chromiumu postoji ekstenzija koja omogućava sličnu funkcionalnost, zove se CrossFire...
https://chrome.google.com/webstore/deta ... edam?hl=en

Zna možda netko postoji li ekstenzija koja bi donjela dobar stari spatial navigation iz Opere na Firefox? Naime znam da Firefox ima takozvani "caret browsing" koji se dobije pritiskom na F7, ali to nije baš ono idealno rješenje kakvo je bilo u staroj Operi.
Odgovori