openSUSE 12.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 12.2

Post Postao/la stefan »

Evo par savijet kako dodatno ubrzati openSUSE 12.2
http://www.hecticgeek.com/2012/09/few-t ... un-faster/

Potpisujem sve što je tip naveo u ovom blogu!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

stefan je napisao/la: Napomena: Čini mi se da još nema AMD repozitorija (???)
Ovđe:
http://lizards.opensuse.org/2012/07/31/ ... gacy-news/
http://geeko.ioda.net/mirror/ati/openSUSE_12.2/
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Dakle, ukratko, neko je mozda iscekivao, a neko mozda se jos uvek pita kako radi KDE4.9.1 na openSuse 12.2. Radi odlično. Bolju distribuciju, barem po dosadašnjim iskustvima nisam imao. I to na ovom raspad laptopu. Brzo radi, ali sa KDE4.9 leti. Zaista. Skroz novo o. viodecu kako se ovde pokaze na duze staze, pa mozda ga instaliram ina svoj desktop, gde je kubuntu bio neprikosnoven, po brzini i stabilnosti.
Zaista sve pohvale. Nadam se samo da ce se uskoro pojaviti i programi za njega, posto skoro svugde jos stooje oznake 12.1. Eto ukratko.Nadogradnju toplo preporucujem.
Eeeeee moji opensuseovci kad sam ja trebao pre vas da probam otvoreneSise ;)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

gMajstor je napisao/la:Dakle, ukratko, neko je mozda iscekivao, a neko mozda se jos uvek pita kako radi KDE4.9.1 na openSuse 12.2. Radi odlično. Bolju distribuciju, barem po dosadašnjim iskustvima nisam imao. I to na ovom raspad laptopu. Brzo radi, ali sa KDE4.9 leti. Zaista. Skroz novo o. viodecu kako se ovde pokaze na duze staze, pa mozda ga instaliram ina svoj desktop, gde je kubuntu bio neprikosnoven, po brzini i stabilnosti.
Zaista sve pohvale. Nadam se samo da ce se uskoro pojaviti i programi za njega, posto skoro svugde jos stooje oznake 12.1. Eto ukratko.Nadogradnju toplo preporucujem.
Eeeeee moji opensuseovci kad sam ja trebao pre vas da probam otvoreneSise ;)
Obrati pažnju na post o tweakanju, možda ga još ubrzaš.

Popis zadovoljnih:
sumski
max360se
Suko
gMajstor
Shicy (aka Frane) :thumbs
ja :)

Popis nezadovoljnih:
drone :facepalm

Popis onih koji su obećali probati ali nisu niš javili:
iv@n ;)
iWeb
zole052
?

rofl
shicy

Post Postao/la shicy »

tako me bezdušno izostavit sa popisa sretnih...ah...
:D
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Shicy je napisao/la:tako me bezdušno izostavit sa popisa sretnih...ah...
:D
ispravljeno!
shicy

Post Postao/la shicy »

:thumbs
zole052

Post Postao/la zole052 »

stefan je napisao/la:
Popis onih koji su obećali probati ali nisu niš javili:
iv@n ;)
iWeb
zole052
?

rofl
eh, stavio tjedan dana kubuntu i genijalno je radio, brz ko munja, stabilan ali kde mi nije zabavan za koristenje ko unity... sta cete... a zadnje vrijeme se malo vise igram pa sam vise na vindozama :oops
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

malim slovom w! nisam ja apple proizvod! :mrgreen:
javim, jedino što zasad mogu reći je da je instalacija (do dijela kad je izbacio grešku :P) prošla dobro, nije bilo nekih problema s njom. live nije radio, ali vjerojatno zbog toga što imam tek 1GB RAM-a. (1. pokušaj - učita dio panela i ništa, 2. pokušaj - učita sve ali se smrzne i ne odgovara na komande)
Odgovori