čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la zole052 »

jjj je napisao/la:...(Ožujsko je anti-pivo, ne može postati manje kvalitetno, prodavanje vode u tim bocama bi bio skok u kvaliteti nepojmljivih razmjera)...
Ali to ti opet dosta ovisi i o ukus ljudi. Meni je puno bolje ozujsko od heinekena i bavarije koji su sigurno bolje kvalitete
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

od jena neznam bas ali od bravarije je bolje.isto kao i od pana i osječkog ili pak favorita.
jjj

Post Postao/la jjj »

zole052 je napisao/la:
jjj je napisao/la:...(Ožujsko je anti-pivo, ne može postati manje kvalitetno, prodavanje vode u tim bocama bi bio skok u kvaliteti nepojmljivih razmjera)...
Ali to ti opet dosta ovisi i o ukus ljudi. Meni je puno bolje ozujsko od heinekena i bavarije koji su sigurno bolje kvalitete
Okus, ukus, ispiranje mozga reklamnim kampanjama, posvudašnjost u naviku.... ipak kažem da je to anti-pivo, i ne postoji lošije na našem tržištu, koliko god mi se gadili Bavarija, Favorit, sve moguće varijante unutar-trgovinskih piva, etc.
kova-ng

Post Postao/la kova-ng »

Prosle godine sam bio u kanadi i probao sam svakakvih vrsta pivi, sve su katastrofa. Kad sam se vratio natrag u hrvatsku, i kad sam probao ozujsko, nisam mogao vjerovat kak je dobro pivo ... a inace mi nije bilo nist posebno.
Inace velebitsko mi je najbolje, i osjecko takojer.
NIsam samo probao staropramen, nadam se da je dobro, ak je neko probao nek napise dojmove ;)
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

kasačko je dobro.svakako preporučam
pingu

Post Postao/la pingu »

Ima dana kada mi Ožujska i Karlovačka dobro ugase žeđ, a nekada kao što sam već rekao me ubiju i jednostavno mi ne sjedaju dobro na želudac. Treba paziti kako se skladište pive, ukoliko ih u dućanu ostave na toplom mjestu negdje u skladištu, mogu se pokvariti. Valjda zato imam problema sa Ožujskom i Karlovačkom, kao lutrija, nabasam na dobru ili lošu seriju. :)
jjj je napisao/la:Okus, ukus, ispiranje mozga reklamnim kampanjama, posvudašnjost u naviku.... ipak kažem da je to anti-pivo, i ne postoji lošije na našem tržištu, koliko god mi se gadili Bavarija, Favorit, sve moguće varijante unutar-trgovinskih piva, etc.
Onda nisi probao Adriu, K-plus... :)
kova-ng je napisao/la:Prosle godine sam bio u kanadi i probao sam svakakvih vrsta pivi, sve su katastrofa. Kad sam se vratio natrag u hrvatsku, i kad sam probao ozujsko, nisam mogao vjerovat kak je dobro pivo ... a inace mi nije bilo nist posebno.
Inace velebitsko mi je najbolje, i osjecko takojer.
NIsam samo probao staropramen, nadam se da je dobro, ak je neko probao nek napise dojmove ;)
Dobar mi je bio Molson Ice, ne znam kakav je sada.

Božično pivo je dobro i Ožujsko Fressh, onako lagano za piti.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

pingu je napisao/la:Probao sam novu pivu, Staropramen, valjda je neće zeznuti ovi iz Zagrebačke pivovare kao što su Löwenbräu. Pitka je i nije teška na želudac, kao Ožujska i Karlovačka. Onaj osjećaj, kao da te netko iznenada lupi šakom u trbuh.

Inače, jeste li primjetili kako je Ožujska i Karlovačka smanjila količinu alkohola napisanu na etiketi?
Stara Ožujska je imala 5.2% a Karlovačka 5.4%, sada im na etiketama piše 5.0%. Otkuda ta promjena?
Evo, uspio sam dobiti razlog jučer (jako me interesiralo!). Naime, po novom zakonu postoje dvije vrste poreza na alkoholna pića! Pogodite do koje mjere... Do 5% (uključujući 5%) porez je manji nego iznad 5% tako da su se sve pivovare odlučile na tu varijantu jer je očito razlika poddosta.
jjj

Post Postao/la jjj »

pingu je napisao/la: Onda nisi probao Adriu, K-plus... :)
Ah, Pingu. Vratio si se. I dalje ne čitaš pažljivo :)
kova-ng je napisao/la: Inace velebitsko mi je najbolje, i osjecko takojer.
+1

Staropramen odmah iza tamnog Velebitskog.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

Meni je broj jedan pivo upravo Ožujsko, broj dva Bavarija, a treće mjesto još niti jedno pivo nije osvojilo.
pingu

Post Postao/la pingu »

Sokac je napisao/la:Evo, uspio sam dobiti razlog jučer (jako me interesiralo!). Naime, po novom zakonu postoje dvije vrste poreza na alkoholna pića! Pogodite do koje mjere... Do 5% (uključujući 5%) porez je manji nego iznad 5% tako da su se sve pivovare odlučile na tu varijantu jer je očito razlika poddosta.
Divim se birokratskim kretenima i novim zakonima koje izmisle. Sigurno imaju neki valjan razlog za nove poreze kakav je ovaj za alkoholna pića, ne.
jjj je napisao/la:Ah, Pingu. Vratio si se. I dalje ne čitaš pažljivo :)
Pregrubo si ocjenio Ožujsko, nije baš anti-pivo i postoje lošija piva od njega. :)
Na primjer zvučna imana poput Tuborg original ili Becksa koje su još gore. Iako mi Tuborg green po sjećanju, nije bio loš.
nicky je napisao/la:Meni je broj jedan pivo upravo Ožujsko, broj dva Bavarija, a treće mjesto još niti jedno pivo nije osvojilo.
Problem je što kvaliteta kod Ožujske varira. Ili je to subjektivni dojam. Nekad kad pijem Ožujsku, odlična je, a nekad je užas.
Zaključano