pootzko je napisao/la:haha, da znam to, al nekad mi je taj pojam "dugog" u glavi relativan pa svejedno nisam siguran
@pootzko
Što se tiće pravopisa, sjetio se jedne igre koju možete iz repozitorija provuči, "Tuxtype" igru sam znao ponekad koristiti da poboljšam brzinu pisanja sa svim prstima. Mana je to da igra napravljena za engleske riječi. Jel bi mogli mi složiti hrvatske riječi ili rečenice. Kaj veliš na to, s time bi riješili problem pravopisa.
Britanski zastupnik u Europskom parlamentu Roger Helmer održao je u EP-u kratak govor o Hrvatskoj u Europskoj uniji. Evo što on misli: "Hrvatsku karakterizira udomaćeno podmićivanje, korupcija, kapitalizam koji počiva na bliskosti biznismena i političara te neobjašnjivo bogatstvo političke klase. Nema osnovnu infrastrukturu slobodnog društva. Vladavina prava, pravo vlasništva i provođenje ugovora su ozbiljno ugroženi u Hrvatskoj. Sudovi su potpuno pretrpani pa građani i kompanije ne mogu tražiti učinkovitu pravdu. Hrvatski mediji izloženi su cenzuri i zastrašivanju. Ako ovu državu smatramo prikladnom za pridruživanje Europskoj uniji nek nam nebesa svima pomognu". http://www.youtube.com/watch?v=5Fm7jmkH ... r_embedded
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Uhićeni fotograf: Prijetili mi, a morao potpisati da nemam primjedbi
Dugogodišnji fotograf agencije France Presse, Hrvoje Polan uhićen je na prosvjedima u Radićevoj prošli tjedan s tim da je - samo radio svoj posao. Polan je ostao u Radićevoj snimati uhićene prosvjednike koje je policija potjerala prema Jelačićevom trgu, kad mu je došao policajac i počeo vikati, psovati i prijetiti. Kad ga je pokušao odvući u maricu Polan se otrgnuo iz njegovih ruku, no ubrzo se vratio i nastavio snimati. Tada su došla dva specijalca i uz psovke ga odnijeli u maricu. Iz policije je pušten nakon devet sati, ali samo nakon što je potpisao da nema nikakvih primjedbi. http://www.nacional.hr/clanak/103026/po ... -primjedbi
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ZAGREB, 2. ožujak - Hrvatska socijalno-liberalna stranka podržala je mirne
prosvjede kao jedno od temeljnih ljudskih prava - prava na slobodu govora i
okupljanja.
HSLS kao građanska i liberalna stranka podržava mirne i nenasilne prosvjede
mladih i svih građana koji im se pridružuju, jer smatra da je jedno od
temeljnih ljudskih prava pravo na slobodu govora i okupljanja te na
izražavanje svojih stavova pa i nezadovoljstva, isključivo na miran i
zakonit način.
Očito je da je na djelu pakt između desne vladajuće i lijeve oporbene
koalicije te upravo suprotno, HSLS kao treća politička opcija jasno izražava
podršku svima koji koriste svoje ustavno i zakonsko pravo.
HSLS se sa svojim vodstvom neće pridružiti samim prosvjedima građana, kako
ne bi dali povoda za politizaciju.