Ili još bolje pored njega (dual boot). Tako možeš koristiti Ubuntu ako ti nešto zapne u Mintu i obrnuto. Naj lakše je pregaziti "stari" Ubuntu sa bilo kojom live distrom. Ali što ako ti ta "nova" ne legne kako treba.calisto053 je napisao/la:...samo instaliraj Mint preko njega...
Ubuntu 12.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Ubuntu 12.10
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
18.04 LTS imena Brilliant Broccoli 
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- plavi zmaj77
- Spol: M
Pokušao sam opet 12.10 i opet nije išlo...amd iz neznam kojeg razloga još uvijek nije izdao nove drivere...stari naravno nisu radili.
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
- Heisenberg
si instalirao restricted extras? mozda ti to rijesi problem s amd-om.plavi zmaj77 je napisao/la:Pokušao sam opet 12.10 i opet nije išlo...amd iz neznam kojeg razloga još uvijek nije izdao nove drivere...stari naravno nisu radili.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Bok. Dakle, instalirao bih uz Windows 7 i Ubuntu, dakle dual boot. Sad sam išao shrink-ati disk i nudi mi da mogu maksimalno shrink-ati i dobiti oko 18 GB. Ok, to sam shrink-ao i sad ću krenuti na instalaciju pa me zanima je li dosta 18 GB za instalaciju i korištenje Ubuntua? Na disku mi je ostalo još 150 GB , ali mi za shrink nudi samo oko 18 GB. Hvala i svako dobro.
-
Slamd64
AW: Ubuntu 12.10
Jeste, ako ces samo OS i neke aplikacije. U svakom slucaju ti ostane min 10 GB nakon instalacije.
Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk 2
Re: AW: Ubuntu 12.10
Hvala. A ima li koji drugi način osim putem Disk Menagementa da shrink-am više od tih 18 GB pa da podijelim tih 150 GB koliko imam na disku, pola za Windowse, a pola dakle oko 70 GB za Ubuntu?Slamd64 je napisao/la:Jeste, ako ces samo OS i neke aplikacije. U svakom slucaju ti ostane min 10 GB nakon instalacije.
-
Slamd64
AW: Ubuntu 12.10
Mozes ga shrinkati koristeci GParted CD ili taj isti GParted s livecd ubuntua, nisam siguran da li to ima live CD ali provjeri.
Upravo sam instalirao Ubuntu i novi sam u tom Linux svijetu. Kad idem pod About this computer, piše mi pod Graphics Unknown pa može li mala pomoć za početak koje sve drivere trebam instalirati i na koji način? Hvala