Tableti
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Tableti
Pa specifikacije su mu jako dobre.
Procesor, memorija, ekran, baterija, ICS. Sve je skroz OK.
S obzirom na cijenu od 1500 kuna negdje mora biti kvaka. Ako nema kvake onda se radi o fenomenalnom odnosu cijena/kvaliteta.
Svakako ti preporučam da ga ako je ikako moguće uzmeš u ruke, isprobaš kvalitetu izrade (Vidi kako je sastavljen, da li nešto zjapi, škripa, deformira se). Isto tako isprobaj kvalitetu ekrana. Kakav je odgovor na dodir (Jedan prst, više prstiju, pinch to zoom. Da li prepozna svaki dodir ili svaki treći.) I neki su znali primjetiti na jeftinim tabletima da se dodir stražnje površine tableta registrira na ekranu što je katastrofa za korištenje jer ćeš dobiti hrpu čudnih unosa.
Bilo bi dobro da isprobaš i koju aplikaciju jel trza.
Uglavnom, specifikacije zvuče fenomenalno za tu cijenu i 10 inčni tablet. Zato malo oprez pri kupnji i svakako isprobaj ono gore što sam ti reko jer su tu najčešće falinge. Najvjerojatnije nećeš nikad imati custom ROM za njega i pozdravi se da ćeš ikada dobiti update, ali ICS je prilično dobar i teško da će ti to faliti.
Procesor, memorija, ekran, baterija, ICS. Sve je skroz OK.
S obzirom na cijenu od 1500 kuna negdje mora biti kvaka. Ako nema kvake onda se radi o fenomenalnom odnosu cijena/kvaliteta.
Svakako ti preporučam da ga ako je ikako moguće uzmeš u ruke, isprobaš kvalitetu izrade (Vidi kako je sastavljen, da li nešto zjapi, škripa, deformira se). Isto tako isprobaj kvalitetu ekrana. Kakav je odgovor na dodir (Jedan prst, više prstiju, pinch to zoom. Da li prepozna svaki dodir ili svaki treći.) I neki su znali primjetiti na jeftinim tabletima da se dodir stražnje površine tableta registrira na ekranu što je katastrofa za korištenje jer ćeš dobiti hrpu čudnih unosa.
Bilo bi dobro da isprobaš i koju aplikaciju jel trza.
Uglavnom, specifikacije zvuče fenomenalno za tu cijenu i 10 inčni tablet. Zato malo oprez pri kupnji i svakako isprobaj ono gore što sam ti reko jer su tu najčešće falinge. Najvjerojatnije nećeš nikad imati custom ROM za njega i pozdravi se da ćeš ikada dobiti update, ali ICS je prilično dobar i teško da će ti to faliti.
- Orangina
- Kontakt:
Hvala Suko
Koliko sam gledao na YT sasvim je dobro sklopljen , radi oke bez trzanja. Jedino sto bi moglo predstavljati problem je single core procesor a nema ni svoj posebni GPU, a takvi procesori se nalaze i u mobitelima... Pa ono 1,2Ghz na 10 inchnom tabletu mi se cini premalo i da bi mozda tu mogao bit problem 
Udarac nogom u guzicu vrijedi 1000 rijeci.
- Suko
- Site Admin
Moj tablet je 1GHz single core. Neke aplikacije znaju zaštekati, ali neke znaju iznenađujuće OK raditi.
Recimo Asphalt 6 je super solidno igriv. A to je već malo jače grafički zahtjevna igra. Flash je neizvedivo pokrenuti i teška je muka gledati flash sadržaj na netu.
Ako ćeš tablet koristiti za surfanje netom, gledanje filmova, čitanje knjiga i pokoju laganu igricu trebao bi ti skroz solidno služiti.
Iako, osobno bih dao još četrdeset kuna više mjesečno i kupio Nexus 7. Razlika u iskustvu između ta dva tableta je nebo i zemlja! Ako si možeš priuštiti tih 100 kuna mjesečno razmisli o Nexusu 7. Nećeš biti razočaran.
Recimo Asphalt 6 je super solidno igriv. A to je već malo jače grafički zahtjevna igra. Flash je neizvedivo pokrenuti i teška je muka gledati flash sadržaj na netu.
Ako ćeš tablet koristiti za surfanje netom, gledanje filmova, čitanje knjiga i pokoju laganu igricu trebao bi ti skroz solidno služiti.
Iako, osobno bih dao još četrdeset kuna više mjesečno i kupio Nexus 7. Razlika u iskustvu između ta dva tableta je nebo i zemlja! Ako si možeš priuštiti tih 100 kuna mjesečno razmisli o Nexusu 7. Nećeš biti razočaran.
- Orangina
- Kontakt:
Nexus mi je premal, ako vec uzimam tablet , iako vjerujem da su razlike ogromne. Koji tablet ono ti imas? I znaci da se pozdravim npr sa youtubeom na tabletu?
Udarac nogom u guzicu vrijedi 1000 rijeci.
- Suko
- Site Admin
Ne. Imaš Youtube aplikaciju koja je odlična za Youtube videa. Na njoj ćeš moći bez problema pregledavati sve filmiće.
Ja imam stari Samsung Galaxy P1000 tablet. Taj nije bio baš jedan od Samsungovih najboljih umotvorina.
Ja imam stari Samsung Galaxy P1000 tablet. Taj nije bio baš jedan od Samsungovih najboljih umotvorina.
Ajd pitanjce.
Klinac je skupil nekakvih 500-600 kuna i dopada mu se ideja tableta (7 incha).. gledam neke jeftilene s 4.11 androidom, pa me zanima čisto nekakvo mišljenje (ne očekujem čuda od tableta, čisto onak)
Našao sam ovo:
Concorde Tab ONE
http://goclever.com/hr/hr/goclever_tab_7500
jel se netko igra s kakvim - takvim?
Klinac je skupil nekakvih 500-600 kuna i dopada mu se ideja tableta (7 incha).. gledam neke jeftilene s 4.11 androidom, pa me zanima čisto nekakvo mišljenje (ne očekujem čuda od tableta, čisto onak)
Našao sam ovo:
Concorde Tab ONE
http://goclever.com/hr/hr/goclever_tab_7500
jel se netko igra s kakvim - takvim?
-
Lutherus
Moj je bil u Linksu za 630 u 8 mjesecu. Kasnije uzel malo veći za 700.
EDIT
sad vidim da nemaju ništa ispod 900 kn :/
EDIT
sad vidim da nemaju ništa ispod 900 kn :/
Ja sam uzeo Prestigio i super sam zadovoljan. Stavio sam i Jelly Bean na njega.Grof je napisao/la:Mmmmda, ali nisu li prestigioi ipak iznad soma kuna? I di ih uopce ima za kupit?
Evo:
http://www.instar-informatika.hr/presti ... -racunala/
Ima ih više do milju kn.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.