openSUSE 12.1
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.1
eej samo da pitam da li neko od vas koristi neki program za mount i unmount iso datoteka ili vi to radite u terminalu (ako radite u terminalu moztel napisati kod kako to ide thx)
i jos nesta kako se namjesta shortcut za terminal ja mislim da mi je na ubunti bio alt+t a ovdje ne mogu nikako da nadjem da namjestim startanje terminala kao shortcut
i jos nesta kako se namjesta shortcut za terminal ja mislim da mi je na ubunti bio alt+t a ovdje ne mogu nikako da nadjem da namjestim startanje terminala kao shortcut
acetoneiso2_samir je napisao/la:eej samo da pitam da li neko od vas koristi neki program za mount i unmount iso datoteka ili vi to radite u terminalu (ako radite u terminalu moztel napisati kod kako to ide thx)
radi ko urica!
kod mounta napravi direktorij u home-u i kod unmounta ga uredno obriše.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Executable: kdeinit4 PID: 1769 Signal: Segmentation fault (11) ovaj error mi se javlja cesto ali ne znam zbog cega
(javi se kad hocu da restartujem ili da ugasim comp )
a ovo ispod dobijem kad odem na onaj de bug :
Application: Plasma Desktop Shell (kdeinit4), signal: Segmentation fault
[Current thread is 1 (Thread 0x7f0b8b1d0760 (LWP 1769))]
.Možda si updejtao KDE na 4.7.3? A neki plasma widget se nije updejtao... npr lancelot?_samir je napisao/la:Executable: kdeinit4 PID: 1769 Signal: Segmentation fault (11) ovaj error mi se javlja cesto ali ne znam zbog cega
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
hmm nisam radio updajte jos uvijek mi je Platform Version 4.7.2 (4.7.2) "release 5" ali jesam radio one male updajtes sto docu nekih programa i to,a za taj lancelot prvi put cujem (ne korisitm widgets nikako koristim onaj folder view bez widgetsa standardna panel traka
hm... ne znam. Meni malo kašljuca Lancelot (to ti je plasma application menu), tu i tamo se srusi.
.Bug je očito vezan za KDE Plasma-u. A da upgrejdaš KDE na 4.7.3?
.Bug je očito vezan za KDE Plasma-u. A da upgrejdaš KDE na 4.7.3?
kako mogu upgrejdovati korisim opensuse 12.1 i ono sto sam cito ovdje na forumu valjda jos nije dostupan 4.7.3
a sto se tice application menu hmm javlja mi se nekad greska kad odem na add new panel (default izaberem) tad mi se isto javi error
a sto se tice application menu hmm javlja mi se nekad greska kad odem na add new panel (default izaberem) tad mi se isto javi error
detaljan review
http://desktoplinuxreviews.com/2011/11/ ... -12-1-kde/
http://desktoplinuxreviews.com/2011/11/ ... -12-1-kde/
Pogledaj stranicu nazad.._samir je napisao/la:kako mogu upgrejdovati korisim opensuse 12.1 i ono sto sam cito ovdje na forumu valjda jos nije dostupan 4.7.3
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 40#p106197
Nisam još saznao hoće li i kada 4.7.3 stići u regularni updejt repozitorij