Prije svega da kažem da nisam ljubomoran na linux zajednicu kojima sve radi i to... Dečki svaka čast što pomažete jedni drugima i to se nije uopće dovodilo u pitanje. Ali to nije ono o čemu se tu raspravlja.
Caius je napisao/la:evo cisto da i ja dam svoj glas za linux. koristim ga nesto vise od godinu i po ali moram priznati da sam puno sretniji od kad koristim (citaj: manje zivcan). i sad zalim sto ga nisam koristio jos i prije ali jedini razlog je bio sto su mi ljudi poput tebe (iza coska) govorili kako je to veliki shit i kako nista ne valja. ali kada sam se upustio u koristenje linuxa uvidio sam da to govore samo oni koji ga ustvari nikad nisu ni probali pa nisu ni znali sta im linux donosi.
Živci

Ja nisam izgubio živce s linuxom. Ma meni nije nitko govorio kako je on sranje. ja sam ušao u linux svijet pun entuzijazma i volje oduševljen konceptom i slobodom podešavanja. Ali nakon što sam saznao što to podešavanje zapravo znači

Nije da mu nisam dao šansu, uložio sam mjesece pa i godine. Ali neće pa neće. Što da još radim, da mu pjevam bojne pjesme !!!
Suko je napisao/la:Pa, kad je vec postavljena dogma da je XP bogom dan, a sve drugo je jad i bijeda, meni XP nikad nije radio kako treba bez instalacije drivera za grafu, nekoliko uzastopnih instalacija drivera za moj stari Zyxel modem, a da ne kazem što se dogadjalo s printerom, skenerom i ostalom periferijom...
Molim

a što na linuxu ne radi ni NAKON instalacije drivera, pa dajte ljudi o čemu vi pričate, to samo pokazuje kako ne znaš instalirat drivere, a to šta ti je linux prepoznao out-of-the-box te oduševljava. Šta da kažem, stvarno imaš sreće.
valent je napisao/la:Problem većine novih Linux korisnika nije što nema riješenje već jedno od ovoga:
- ne znaju ga naći
- ne znaju ga interpretirati ako ga i nađu
- ne znaju postaviti pitanje na pravi način
Što to sve konkretno podrazumijeva. Ja sebe ne smatram glupom osobom koja ne može shvatit nešto što mu je ponuđeno. Žao mi je što ste toliko u tome da ne možete/želite stvari sagledati subjektivno. Ali razumijem vas, nekome tko tek počinje (mada ne znam da li se mogu nazvat početnik al' ajde) ne vidi kako je drugima koji nemaju toliko znanja o tome. Ali, kao što sam već rekao, na linuxu moraš znati previše toga za jedan "user friendly" os.
valent je napisao/la:Nisam vodio nekakvu detaljnu statistiku, ali onako "od palca" ti mogu reći da smo riješili sigurno 80% problema s kojim se ljudi susretnu i odu sretni kući Čak imam i rješenje da ti proradi 3D i to bez da pišem novi driver...
Pa daj onda napiši eki koristan tutorial negdje, podijeli to znanje sa nama. Kakve koristi imam od tutoriala tipa skini paket ovdje, raspakiraj ga na desktop, logiraj se kao root... Toga je krcat internet. I to je ono što me frustrira, nekakvi jednostavni tutoriali koji prikazuju kako je sve podesivo u 1,2,3 a kada ne proradi, popi****.
Objasni kako se driver implementira sa sistemom, komunicira sa sistemom, kako se podešava, što napraviti kada ne radi... Da mogu "razumijeti" problem i ukloniti sam problem pa da na kraju krajeva i ja mogu pokrenuti svoj linux sistem
Ako ti se neda pisat pa opiči par linkova na kojim to pojašnjava. Ja nigdje nisam naletio na "zašto ne radi" već samo ne radi i amen. Nitko se ni ne trudi ništa pojasniti. Tutorijali se u principu svode na "običan korisnik" (1,2,3) i strogo "tehničke informacije" (manuali) ništa između.