Ako nešto radiš na kompu i trebaš pristup informacijama s neta onda je 5-10 tabaova u web pregledniku + 3-4 pokrenuta druga programa normalno.
[MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...
Kaj je 8 tabova puno 
Ako nešto radiš na kompu i trebaš pristup informacijama s neta onda je 5-10 tabaova u web pregledniku + 3-4 pokrenuta druga programa normalno.
- Abzeenth
- Site Admin
Pa da, i ja baš gledamBertone je napisao/la:Kaj je 8 tabova puno
Dečki bi trebali biti sretni što im cure znaju otvoriti novi tab (jer vjerovali ili ne, ima nekih koje to ne znaju
- holden
- Spol: M
pre je 80 nego 8, al ajde 
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
- blast beat
Moja sestra isto ubija njen laptop za makar 20+ tabova, a komp jadan ima 1GB RAM-a, plus u pozadini rade Clementine i Skype uvek. Sreća pa je LXDE pa samo okruženje ne vuče puno. I često ima isto pitanje što je laptop vruć. 
Inače, uradio sam downgrade firefoxa na 28 jer mi je 29 vuče puno, iako mi se sviđa dizajn i opet sve radi normalno. Za sada je ovo rešenje jer recimo chromium u najnovijoj verziji ne prikacuje latinična slova, tako da nemam baš nekog izbora.
Inače, uradio sam downgrade firefoxa na 28 jer mi je 29 vuče puno, iako mi se sviđa dizajn i opet sve radi normalno. Za sada je ovo rešenje jer recimo chromium u najnovijoj verziji ne prikacuje latinična slova, tako da nemam baš nekog izbora.
- calisto053
- Moderator
Re: Odg: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...
holden je napisao/la:pre je 80 nego 8, al ajde
Nesto mi je to poznato
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Pa 8 tabova je za mene minimum minimuma. Samo sam htio reći da za tako malo tabova troši toliko (PUNO) RAM memorije. Nije mi jasno kako su uspjeli toliko izbugirati taj firefox... od jednog odličnog proizvoda napravili su običnu sprdnju.Bertone je napisao/la:Kaj je 8 tabova puno
Inače, kada nešto ozbiljnije radim 20 mi je neka standardna brojka količine tabova i mislim da je to OK (i do sada nisam imao problema sa tom brojkom). E i sada zamislite ako za 8 tabova troši 1 Gb RAM-a koliko će cca. trošiti za 20 tabova
Moram si nabaviti još radne memorije za Firefox - NOT!
- vision
- Spol: ♂
14 tabova u ff 29 = 480 MB (u Arch Linux)
- Abzeenth
- Site Admin
E, ali moramo uzeti nešto u obzir...nisu svi tabovi jednaki
Nije isto kad imaš otvorenih 10 tabova u kojima je samo tekst ili par slika, i kad imaš 10 tabova od kojih je recimo 5 YouTube 
Istina @Abzeenth da nije isto šta imaš otvoreno u tabovima - neki su webovi zahtjevniji/"teži" a neki manje zahtjevni. Usporedbe radi, sa Firefoxom 28 za te sve tabove je bilo dovoljno nekih 500-550 Mb RAM memorije a 29-ka troši duplo. Kada se to uzme u obzir, računica je jasna!Abzeenth je napisao/la:E, ali moramo uzeti nešto u obzir...nisu svi tabovi jednakiNije isto kad imaš otvorenih 10 tabova u kojima je samo tekst ili par slika, i kad imaš 10 tabova od kojih je recimo 5 YouTube
@vision - da li koristiš 32-bitni OS? Jer ako imaš manje od recimo 2 gb RAM-a i imaš 32-bitni sustav, normalno je da će ti trošiti i manje memorije.