[MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Post Postao/la bertone »

Kaj je 8 tabova puno szbunjen

Ako nešto radiš na kompu i trebaš pristup informacijama s neta onda je 5-10 tabaova u web pregledniku + 3-4 pokrenuta druga programa normalno.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Bertone je napisao/la:Kaj je 8 tabova puno szbunjen

Ako nešto radiš na kompu i trebaš pristup informacijama s neta onda je 5-10 tabaova u web pregledniku + 3-4 pokrenuta druga programa normalno.
Pa da, i ja baš gledam :D Neki uobičajeni workflow, barem kod mene kad nešto istražujem/prevodim, je minimalno 7 tabova, a nerijetko i više.

Dečki bi trebali biti sretni što im cure znaju otvoriti novi tab (jer vjerovali ili ne, ima nekih koje to ne znaju :D), umjesto da im se tu rugaju :bleh
holden

Post Postao/la holden »

pre je 80 nego 8, al ajde :D
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Moja sestra isto ubija njen laptop za makar 20+ tabova, a komp jadan ima 1GB RAM-a, plus u pozadini rade Clementine i Skype uvek. Sreća pa je LXDE pa samo okruženje ne vuče puno. I često ima isto pitanje što je laptop vruć. :D
Inače, uradio sam downgrade firefoxa na 28 jer mi je 29 vuče puno, iako mi se sviđa dizajn i opet sve radi normalno. Za sada je ovo rešenje jer recimo chromium u najnovijoj verziji ne prikacuje latinična slova, tako da nemam baš nekog izbora. :)
calisto053
Moderator

Re: Odg: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Post Postao/la calisto053 »

holden je napisao/la:pre je 80 nego 8, al ajde :D
:hihi
Nesto mi je to poznato ;)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Bertone je napisao/la:Kaj je 8 tabova puno szbunjen

Pa 8 tabova je za mene minimum minimuma. Samo sam htio reći da za tako malo tabova troši toliko (PUNO) RAM memorije. Nije mi jasno kako su uspjeli toliko izbugirati taj firefox... od jednog odličnog proizvoda napravili su običnu sprdnju.
Inače, kada nešto ozbiljnije radim 20 mi je neka standardna brojka količine tabova i mislim da je to OK (i do sada nisam imao problema sa tom brojkom). E i sada zamislite ako za 8 tabova troši 1 Gb RAM-a koliko će cca. trošiti za 20 tabova :D :D Znači, niti jedan drugi program ne možeš imati pokrenut pored Firefoxa jer ti ova "vatrena" napast potroši čitav RAM...

Moram si nabaviti još radne memorije za Firefox - NOT! :bleh pface
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

14 tabova u ff 29 = 480 MB (u Arch Linux)
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

E, ali moramo uzeti nešto u obzir...nisu svi tabovi jednaki :D Nije isto kad imaš otvorenih 10 tabova u kojima je samo tekst ili par slika, i kad imaš 10 tabova od kojih je recimo 5 YouTube :hmm
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Abzeenth je napisao/la:kad imaš 10 tabova od kojih je recimo 5 YouTube
... :hihi
ali ajd, kad me izazivaš, pa recimo 12 YouTube tabova + 4 taba (Razno):

slika

;)
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Abzeenth je napisao/la:E, ali moramo uzeti nešto u obzir...nisu svi tabovi jednaki :D Nije isto kad imaš otvorenih 10 tabova u kojima je samo tekst ili par slika, i kad imaš 10 tabova od kojih je recimo 5 YouTube :hmm
Istina @Abzeenth da nije isto šta imaš otvoreno u tabovima - neki su webovi zahtjevniji/"teži" a neki manje zahtjevni. Usporedbe radi, sa Firefoxom 28 za te sve tabove je bilo dovoljno nekih 500-550 Mb RAM memorije a 29-ka troši duplo. Kada se to uzme u obzir, računica je jasna! ;)

@vision - da li koristiš 32-bitni OS? Jer ako imaš manje od recimo 2 gb RAM-a i imaš 32-bitni sustav, normalno je da će ti trošiti i manje memorije.
Odgovori