Tema za žicanje "lajkova" i raznih ne-Linux usluga
Moderator/ica: Moderatori/ce
- retsam
- Spol: M
Re: Tema za žicanje "lajkova" i raznih ne-Linux usluga
Ispunio, zanimljiva anketa i gdje se može saznati stav autora ankete
?
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
ja sam svoje karma bodove odavno zaradio samo mi ih nije nitko upisao 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Abzeenth
- Site Admin
Hvala tebi i svima ostalimaretsum je napisao/la:Ispunio, zanimljiva anketa i gdje se može saznati stav autora ankete?
Anketa je dio mog istraživačkog/seminarskog rada, mislim da to neće biti nigdje objavljeno, ali ako te (vas) zanima, mogu napisati neke vlastite zaključke/stavove ili dati sažetak tog rada kad bude gotov
Ja se svojih stavova ne sramim. Pun mi je kufer "engleštine" u komunikaciji. Kojekakvi pi-arovi, menadžeri, iventi, stejdžovi i slično. Mili Bože, kao da nemamo lijepe naše hrvatske riječi. A s druge strane sve vrvi krivim "č" i "ć", "ije" i "je". No glavno da se kitimo kojekakvim "mudrim" engleskim izrazima. Sramota za nas same!
Treba napraviti "cost benefit" analizu koristenja anglizama u svakodnevnom govoruGrof je napisao/la:Ja se svojih stavova ne sramim. Pun mi je kufer "engleštine" u komunikaciji. Kojekakvi pi-arovi, menadžeri, iventi, stejdžovi i slično. Mili Bože, kao da nemamo lijepe naše hrvatske riječi. A s druge strane sve vrvi krivim "č" i "ć", "ije" i "je". No glavno da se kitimo kojekakvim "mudrim" engleskim izrazima. Sramota za nas same!
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
- retsam
Istina hrvatski je prepun tuđica i koliko kod se mi opravdavali globalizacijom što je previše, previše je, a sav taj internetski rječnik se sve više uvlači u razgovorni stil i sve ostale pore hrvatskog jezika i što je još gore primjećujem da je prosječnom
tinejdžeru svaka peta riječ engleska ili neki od internetskih pojmova
.
tinejdžeru svaka peta riječ engleska ili neki od internetskih pojmova
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Tako je. Nažalost uopće ne držimo do svog jezika, kao uostalom ni do nas samih. Opet ponavljam, zato nam, između ostaloga i jest tako. Sami sebe uopće ne cijenimo. 
- retsam
Možda će zvučati čudno i patetično, ali mišljenja sam da se tom globalizacijom ne uništava samo jezik već i svijest o pripadnosti narodu i moral. Ove generacije djeluju beznadno u svakom slučaju (obrazovanje, inteligencija,...)
,,Zatreš li narodni jezik, zatro si narod... Po jeziku narodi vjekuju i gospoduju: kako im ga otmeš - sluguju."
Glas Hercegovine
,,Zatreš li narodni jezik, zatro si narod... Po jeziku narodi vjekuju i gospoduju: kako im ga otmeš - sluguju."
Glas Hercegovine
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
mene isto iritira (na momente) pretjerano korištenje tuđica i nekih internet-pojmova...pogotovo mi to smeta kod raznih samozvanih polupriučenih tv voditelja i sličnih...