PCLinuxOS
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: PCLinuxOS
PCLOS je skroz dobra distra...baš ono...sve radi besprijekorno, brza, lipa za vidit...divota
Danas sam instalirao Debian, i prije njega PCLOS. Tijekom instalacije Debiana nisam instalirao grub, jer sam mislio kasnije na PCLOS-u pokrenuti update-grub, ali PCLOS ne prepoznaje naredbu update-grub..
Pa me zanima kako updejtam grub na PCLOS-u?
Pokušao sam ručno dodati entry u grub, (u onom PCLOS-ovom GUI-ju za podešavanje gruba) ali ne želi mi iz tog entryja pokrenuti Debian..
Pa me zanima kako updejtam grub na PCLOS-u?
Pokušao sam ručno dodati entry u grub, (u onom PCLOS-ovom GUI-ju za podešavanje gruba) ali ne želi mi iz tog entryja pokrenuti Debian..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
PCLOS ima stari GRUB legacy.
Znači, dodaješ Debian u /boot/grub/menu.lst
Imaš na Wikiju kako se to radi u starom GRUB-u
Hvala.. Evo riješio sam..Suko je napisao/la:PCLOS ima stari GRUB legacy.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- cobra
ej ljudi,PCLOS KDE je MRAK!!!!!!svaka cast Ubuntu kojeg sam koristio skoro 5 godina i to gnome ali kad sam si dao priliku isprobati ovu distru osto sam pras!!!!!i laptop i netbook mi sada rade samo na PCLOS-u KDE.najbolje od svega je sto na njemu puno programa radi bolje nego na Ubuntu,npr.Winff(konverter),u Ubuntu od opcija ti ponudi pod mobile phones samo mp3 mono,dok kod PCLOS-a nudi od mp3 do 3gp i to po rezolucijama ekrana.ma strava,od sad samo PCLOS na kompu,dosta mi je eksperimentiranja sa live cd-ima i onda ostajat na Ubuntu.i ona Ultimate edition 2.8 gnome od Ubuntu-a nije losa ali brate windows ima manje opcija i podesavanja od nje.a i na Ubuntu kad bi przio u K3B-u neki dvd playeri mi nebi vrtili sprzene filmove dok kod PCLOS-a vrti sve sto sprzis!strava!!!!!!!pozdrav ljudi i moja preporuka PCLINUXOS je zakon za sve distre a pogotovo zato sto u respozitoriju mozes naci programa ko i u ubuntu-u,a sto je najbolje od svega rade bolje nego na Ubuntu!
Samo neka slože više i 64-bitnu verziju 
Drugo nemam zamjerki, najbolja KDE distra za početnike (ako ne i najbolja KDE distra. OpenSUSE je OK, ali PCLOS je to ipak po meni bolje složil)
Drugo nemam zamjerki, najbolja KDE distra za početnike (ako ne i najbolja KDE distra. OpenSUSE je OK, ali PCLOS je to ipak po meni bolje složil)
Jedino mi nije jasno kako od izlaska pclos-a 2010 do 2010.12 nisu sredili problem kada zvuk sa browsera salje na tv karticu ili neki drugi uredjaj umjesto na zvucnu karticu (a ima dosta ljudi sa tim problemom). Jedini pclos ima taj problem od svih distri koje sam probao a probao sam ih puno 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
Nesto su morali ostaviti da ne valja. 
Al ozbiljno, zar se to ne moze nikako rijesiti?
Ne izgleda pretesko.
Ne znam, blacklistanjem modula ili stvaranjem symlinkova ili takvo necim.
Cudno da nitko nema rjesenje za to.
Al ozbiljno, zar se to ne moze nikako rijesiti?
Ne izgleda pretesko.
Ne znam, blacklistanjem modula ili stvaranjem symlinkova ili takvo necim.
Cudno da nitko nema rjesenje za to.
evo si instalira xfce4 (pored gnomea) i oduševljen...divota od distre...grafičku (SiS) prepozna odma, opali 1280x800, divota...