TOP TEMA: Linux Mint fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club
Imamo LMDE klub navijača (LMDE fan club), pa i LMDE novosti, a onda se o LMDE-u raspravlja ovdje, uz 'obični' Mint... No, bilo kako bilo, nešto se s time opet kreće, poslije duljeg vremena (iako, što se mene samoga tiče, neke bitne promjene zaista nisu potrebne). Doduše, možda se još netko pridruži tom jatu, zbilja nas je malo.
Prihvatio sam LMDE kao privremeno rješenje, prije tri godine, i još sam tu. Daje mi sve što mi treba i nije me nikad iznevjerila, iako bih rado dobio poneki noviji paketić... Dugo se opraštam od LMDE-a Mate i nikako da se oprostim! Sviđa mi se i što ostaju uz Sysvinit, umjesto pomalo kontroverznog Systemd.
Ima članova Debian zajednice koji oštro napadaju LMDE. O odnosu između LMDE i Debiana, kao i o ovoj distri iz ugla nekih početnika i iskusnijih korisnika pogledajte raspravu na http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=30&t=104731
Podulja je, ali ima korisnih zapažanja.
Prihvatio sam LMDE kao privremeno rješenje, prije tri godine, i još sam tu. Daje mi sve što mi treba i nije me nikad iznevjerila, iako bih rado dobio poneki noviji paketić... Dugo se opraštam od LMDE-a Mate i nikako da se oprostim! Sviđa mi se i što ostaju uz Sysvinit, umjesto pomalo kontroverznog Systemd.
Ima članova Debian zajednice koji oštro napadaju LMDE. O odnosu između LMDE i Debiana, kao i o ovoj distri iz ugla nekih početnika i iskusnijih korisnika pogledajte raspravu na http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=30&t=104731
Podulja je, ali ima korisnih zapažanja.
- vision
- Spol: ♂
Koju verziju cimeta imate u Mint?
Pretpostavljam da pitanje nije meni namijenjeno, jer ne koristim Cinnamon kao radno okruženje, ali izgleda mi da je zadnja verzija Cinnamona 2.4, kako stoji ovdje http://segfault.linuxmint.com/2014/11/cinnamon-2-4/vision je napisao/la:Koju verziju cimeta imate u Mint?
- vision
- Spol: ♂
tnx rudar
sjećam se tog teksta, pisao sam o tome - http://www.linuxzasve.com/objavljen-cinnamon-2-4-beta
nije mi palo na pamet da pogledam pakete u Mint.
sjećam se tog teksta, pisao sam o tome - http://www.linuxzasve.com/objavljen-cinnamon-2-4-beta
nije mi palo na pamet da pogledam pakete u Mint.
-
Max Bunker
Ave mint linuxaši. Sutra me čeka instalacija na 3 pc-a, a čovjek hoće mint. Računala su laptopi osrednje snage hardvera, i koristiti će se unutar tvrtke za poslovne namjene, turistička agencijica.
Kako se dugo nisam doticao sa mintom, ima li kaj bitnoga što bih morao znati glede stabilnosti i sigurnosti ? Moja ideja je cinnamon 17.1 64 bit plus gufw vatrozid,plus backup na dropboxu... Ako ima konstruktivnih prijedloga ili savjeta,rado poslušam . .. Cpu je amd, 4 gb rama..wifi konekcija a ne lan...

E da, imaju uefi bios ...
Kako se dugo nisam doticao sa mintom, ima li kaj bitnoga što bih morao znati glede stabilnosti i sigurnosti ? Moja ideja je cinnamon 17.1 64 bit plus gufw vatrozid,plus backup na dropboxu... Ako ima konstruktivnih prijedloga ili savjeta,rado poslušam . .. Cpu je amd, 4 gb rama..wifi konekcija a ne lan...
E da, imaju uefi bios ...
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Meni je lik tražio Ubuntu, također za potrebe turističke, tj. nautičke firme. Evo već cca godinu ipo dana sve rade isključivo na Linuxu, a laptopi su uglavnom novi(ji), dakle redom UEFI. Ako ti bilo što bude za*ebavalo, samo pogasi UEFI boot i stavi Legacy. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
-
Max Bunker
Dobro, zahvaljujem na savjetu.
Gospodin ima doma mint pa inzistira na mintu jer je navikao.. A i moju kcer mint 13 mate vec godinama služi na jednom hp mini netboku..
Neznam kakav je cinnamon na duge staze... Jel dovoljno ispoliran i stabilan ...
Gospodin ima doma mint pa inzistira na mintu jer je navikao.. A i moju kcer mint 13 mate vec godinama služi na jednom hp mini netboku..
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Ovo ti je najbolji dokaz iz prve ruke. Mint je izuzetno stabilan i pouzdan, a isto vrijedi i za njegove DE-ove (Cinnamon, Mate).Max Bunker je napisao/la:Gospodin ima doma mint pa inzistira na mintu jer je navikao.. A i moju kcer mint 13 mate vec godinama služi na jednom hp mini netboku..
Mint je odličan izbor, čovjeku svakako uputi čestitke. Cinnamon je vrlo atraktivno i produktivno okruženje; svatko tko ga koristi će sigurno uživati. Slobodno uputi i na sitne tweakove nakon instalacije
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
-
Max Bunker
Hvala. Tweak bum ja moral jer covjek nije te struke..
Pitam za cinnamon jer mi je ljepši nego mate, ali zadnji puta kad sam isprobavao cinnamon imao je neke bugove, usb iso writer i firefox su mi znali zamrzniti..
MINT 13 mate sam prije par godina instalirao kcerci i evo mačak godinama radi...
Čitah recenzije, vidim da današnji mate dolazi sa compizom. No ipak mi je cinnamon nekako vizualno atraktivniji.... Napravih dva usb-a ( za svaki slučaj) sa cinnamonom pa idem vidjeti kak bu to delalo na lenovo jeftinjacima....
Pitam za cinnamon jer mi je ljepši nego mate, ali zadnji puta kad sam isprobavao cinnamon imao je neke bugove, usb iso writer i firefox su mi znali zamrzniti..
MINT 13 mate sam prije par godina instalirao kcerci i evo mačak godinama radi...
Čitah recenzije, vidim da današnji mate dolazi sa compizom. No ipak mi je cinnamon nekako vizualno atraktivniji.... Napravih dva usb-a ( za svaki slučaj) sa cinnamonom pa idem vidjeti kak bu to delalo na lenovo jeftinjacima....