openSUSE 13.2
Moderator/ica: Moderatori/ce
- holden
- Spol: M
Re: openSUSE 13.2
Sve je super, al' gde mi je infinality fontconfig
?
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Bez ikakvih losih namjera , vratio bih se jos jednom na temu zypper up i zypper dup . Da ne pricam puno , ovo se desava nakon sto sam dodao packman repo's

zypper up kaze nothing to do
zypper dup mijenja vendora na meni jako vaznim fajlovima ( dkms,bumblebee,bbswitch...) i downgroada iste

kao rezultat imam broken nvidia-bumblebee . Snapper rulez btw. ili drugim rijecima never touch running system

zypper up kaze nothing to do
zypper dup mijenja vendora na meni jako vaznim fajlovima ( dkms,bumblebee,bbswitch...) i downgroada iste

kao rezultat imam broken nvidia-bumblebee . Snapper rulez btw. ili drugim rijecima never touch running system
People disagree with me. I just ignore them.
kaj znači da se isti problemi imaju prijaviti - i riješiti 
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
It's not a bug, it's a featureOrkh je napisao/la:pa nisu problemi, nego user fault
To možeš u Yastu.Max Bunker je napisao/la:Kako podesiti firewall i security setings?
-
Max Bunker
Pa tolko znam,,,hehhe...
Neznam koliko medusobno utječu postavke ako npr u security postavkama stavim kucna radna stanica, a nakon toga u firewall postavkama stavim vanjska zona.... Nakon toga kaj i gdje jos moram poklikati, odobriti,zabraniti...
Neznam koliko medusobno utječu postavke ako npr u security postavkama stavim kucna radna stanica, a nakon toga u firewall postavkama stavim vanjska zona.... Nakon toga kaj i gdje jos moram poklikati, odobriti,zabraniti...
uf problema sa instalacijom gruba...
ko za zlobu mi je grub bio instaliran na toj particiji koju sam njemu namjenio, a novi mi nije htio instalirati u MBR. Pa instalirao na root, grub rescue kaže unknown filesystem, pa neće nikao, pa parted magic grub doctor ne pomaže. Pa sa live cd instalirao grub na particiji gdje je je 13.1, ali on mi ne prepoznaje 13.2, pa ga ručno unosit u /etc/grub.d/40_custom, pa opet neće, pa se file ne zove initrd.img(...) kako mi sve upute kažu nego initrd-3.16.6-2-desktop...
Evo zakurblao sam ga sad nekako...
Zna li tko kako stoje stvari sa upadteom kernela, hoću li ga ponovno morat dodavat u grub...
ko za zlobu mi je grub bio instaliran na toj particiji koju sam njemu namjenio, a novi mi nije htio instalirati u MBR. Pa instalirao na root, grub rescue kaže unknown filesystem, pa neće nikao, pa parted magic grub doctor ne pomaže. Pa sa live cd instalirao grub na particiji gdje je je 13.1, ali on mi ne prepoznaje 13.2, pa ga ručno unosit u /etc/grub.d/40_custom, pa opet neće, pa se file ne zove initrd.img(...) kako mi sve upute kažu nego initrd-3.16.6-2-desktop...
Evo zakurblao sam ga sad nekako...
Zna li tko kako stoje stvari sa upadteom kernela, hoću li ga ponovno morat dodavat u grub...
Ne zamjeri sto ne persiram , lakse m,i je na tiMax Bunker je napisao/la:Pa tolko znam,,,hehhe...
U biti je vrlo jednostavno
U kucnoj upotrebi ti je suse firewall vec out of the box uradjen, jedino sto moras sam uraditi je odobriti servise koje zelis koristiti. Znaci ,npr. ako zelis podatke sa NAS-a, ili drugog pc otvoris firewall i odobris Samba client. Sve ostalo uradi firewall sam po sebi , koji u SuSe u stvari nije nista drugo nego scripta koja za tebe pravi "rules" u iptables.
Odrzavanje zona moras sam po principu koji sam gore vec naveo. Najlakse ces testati ako recimo na laptopu eth0 (kabel) dodas u internu zonu , a wlan (wifi) u externu i tu experimentiraj . najvaznije je , kao sto sam vec rekao , ako zelis raditi sa zonama
Zona-->Netwerk karta-->Odobreni servisi
People disagree with me. I just ignore them.