IT Park Inđija zamišljen je kao poslovna podrška razvoju kompanija koje su zasnovane na inovacijama i znanju. On obezbeđuje okruženje u kojem velike, globalne kompanije mogu da osnuju specijalizovane centre za razvoj tehnologija.
Ljudi, kupujem bicikl. Računam potrošiti negdje od 2-3 tisuće kuna. (Nemam više od toga, a i volio bi kad bi ta cijena bila bliže ovoj dvojčici nego trojčici )
Jel imate kakvih pametnih savjeta?
Mislim proučiti još to na netu, al nema do savjeta iz prve ruke.
Unaprijed zahvaljujem!
Pa racunam najvise na voznju po prirodi. Znaci makadam, blazi teren, nista pretjerano.
I po gradu.
Ako bude sve kako sam planirao, po gradu bi ga vozio cesto (svaki/svaki drugi dan jedno sat za obavljanje tekucih poslova), a u prirodi vikendom jednom/dva puta da se malo izluftam. Po dva-tri sata.
Ne treba mi bajk za nabijati kondiciju ili mrsavljenje. Za to imam druge sportove. Treba mi za gustanje na zraku.
Za tu lovu zapravo teško da možeš fulat. Možda Cube, imaju dobre bajkove u tom cjenovnom rangu.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Slobodno uzmi bilo koji koji ti se dopada. Za ono, za šta ćeš ti da ga koristiš, svaki je dobar. Oko 200 evra imaš veliki izbor. Capriolo (tu bih izdvojio Monitor, Anolis (sad je na akciji) i Oxygen) ili Polar neki jeftiniji model (mada su capriolo bicikli donekle kvalitetniji). E sad imaš mali milion proizvođača, a da bacaš pare na neku skupu opremu ... i bolje ti je uzeti neki bolji Sram, nego Shimano paket opreme. Jer je odnos cena kvalitet na strani Sram delova.
Nadam se da sam ti pomogao. I da najbolji bicikl je novi bicikl. Vidim sad je u modi polovnjaci. Za polovni bicikl treba znanje, jer ne znaš u kakvom je stanju, dal ćeš morati da uložiš na njega 50 evra ili 300 evra.
A ono što pišu, ovaj je bolji ili ovaj je bolji to ti je za ljude koji dnevno prelaze po 50km i više, koji se bave spustom, koji bicikle voze "rekreativno" a zapravo im da se kaže vade dušu , koji za jednu sezonu pređu s biciklom onoliko kolko ćeš ti možda za 10-12 godina.
slažem se sa equijem. za te pare teško da možeš pogriješiti, pogotovo zato što ćeš voziti rekreativno. na tvom mjestu bih gledao relativno provjerene marke tipa Giant, Trek itd
shicy je napisao/la:slažem se sa equijem. za te pare teško da možeš pogriješiti, pogotovo zato što ćeš voziti rekreativno. na tvom mjestu bih gledao relativno provjerene marke tipa Giant, Trek itd
Jok shicy, od tih provjerenih marki dobis ime a slabu opremu za te pare! Suko, moj savjet ti je da se priblizis onoj brojci 3 jer mozes puuuno bolje dobit! Al u svakom slucaju gledaj kako je i cooleech rekao Cube, Kross, pa cak i Haro! Nisu "poznate" marke ali mozes naci zakon stvari, pogotovo gledaj ako mozes Sram a ne Shimano djelove, i obavezno Truvativ pogon jer su ta cuda prakticki nepoderiva, a da se naci za te pare! Iz iskustva ti govorim da radije das kojih 300-500 kuna vise za takve djelove jer kasnije nece biti problema, a prosao sam brda i doline sa biciklom namjenjao se djelova i svaceg se nagledao...Moj savjet ti je da gledas sto bolje balansitan bicikl tj. da ne kupis nesto sa skupom vilicom a ostalo jeftinjaci ili obrnuto, dalje da kazem ako neces vozit po blatu ili sumama i snijegu nemoj uzimat disk kocnice, uzmi v brake jer je za normalnu voznju i vise nego ok, a diskovi napucaju cijenu ako su iole kvalitetniji! Kasnije kad dodem na komp mogu ti nabacit par prijedloga, tj. onog sto bi ja za te pare uzimao, nezgodno mi je ovako preko moba...
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"