4ndY je napisao/la:Odustajem od tebe, izgleda da si ti kapitalist u duši i da ne možeš pojmiti svijet na drugačiji način, a kamo li da općenito možeš razmišljati "outside the box"
Ni približno da sam kapitalist. Moj pojam svijeta je drugačiji od tvojeg i nema veze sa kapitalom, samo što ja to nisam nikada rekao pa ti ne možeš a ne projecirati svoje strahove na mene.
Uoči kako je komunizam propao, a da je Kapital pisan u doba kada je svijet, industrija, novac i sve bilo potpuno drugačije. U kojem stoljeću živiš? 19?
4ndY je napisao/la:No ajde, nećemo širiti temu van okvira ovog sustava. Možda sam nešto krivo zaključio, ali ostaje činjenica da je tebi svaka druga "bogatstvo", "novac", "opaki plan", "plan za obogatiti", "pun para" ...
Ne, svak iput kada smo imali ovaj razgovor, nisam ga ja započeo već isključivo ti. Ja pričam o zelenima i to da je loša energetska politika, a ti mi kao odgovor daš napad na moju osobu i optužbe da se želim obogatiti na nečemu o čemu nemam pojma. Isto ko i prošli put, ja pitam koliko bi čovjek bio voljan platiti rad i ti opet počneš sa svojim kenjažama.
4ndY je napisao/la:
a o samom sadržaju niti posljedicama (osim da ćeš imati para) ništa nisi rekao - stoga s pravom mogu sumnjati u tvoje "motive" i sve me jako podsjeća na neke prodavače magle (što je i u ovom sustavu dosta loša karakterizacija).
Nisam rekao namjerno. Za to postoji više razloga, ali u konačnici ti ne češ nikada imati ništa od toga. Čemu se onda uzrujavati oko svega toga onda?
4ndY je napisao/la:
Ako već ne želiš ništa reći, već tu svoju ideju želiš držati u tajnosti - to je ok. Ali ovakav pristup gdje se hvališ kako imaš super-uber-tajnu ideju s kojom ćeš se obogatiti (samo što nisi) - zbilja ispadaš kao idiot, iako, možda, to i nisi... No to će procijeniti drugi forumaši.
p.s. još mi ostaje samo nada da se zahebavaš
Lol. Ne, hvalim se samo tebi sa time jer tebe to toliko neopisivo, bezrazložno i suludo razljučuje. Da ovako ne reagiraš ja ne bi to nikada više ni spomenuo. Svaki put ti se toliko počneš nervirati, zvati me imenima, idiotom, budalom, kapitalistom, bezosjećajnim gadom sumnjivih motiva, itd. Kao što rekoh, prava je ironija to što ti uvijek započinjenš ove diskusije a ne ja. Svrha svega ovoga ja samo vidjeti dokle češ doći. Koja je konačna granica? Moram li se pojaviti sa cigarom od 5000 € koju ću zapaliti sa novčanicom od 100€? (inače, to je kurčenje, a ne ovo za što ti mene optužuješ) Hmmmm.
Hočeš istinu? Razlog zašto nikada ne kažem što je to što planiram uraditi je taj što nisi inherentno sposoban to shvatiti ili prihvatiti kao funkcionirajući model. Zašto, ne znam. No bilo gdje van ex jugoslavije to nije nikakav problem niti išta spektakularno, no ovdje je to u glavama ljudi suludo.
Upravo zato je ovo jako zgodno. Osim što te eksponencijalno razljućuje pa imam dr. House zabavu, mogu i naučiti nešto o tebi. Recimo, kada normalna osoba zna da nešto postoji ili se dogodilo, no nema dovoljno informacija o tome ili išta, počinje projecirati sebe i svoje misli na to nešto. Tako recimo, teoretičari zavjera vide zavjeru u svemu, duboki vjernici vide boga u svemu, a komunisti vide prljavi kapitalizam u svemu. Što god da ti misliš o meni, je projekcija tebe samoga na mene. Kako si se sviđaš?
BTW
Nije ti možda ikada palo na pamet da možda ne želim javno objavljivati svoje poslovne planove? Da li ti je ikada palo na pamet da ne vršiš ovako agresivne razgovore i ad hominem napade da bi možda, ali samo možda imali puno kvalitetniju diskusiju? Smiri se, popij koju tabletu i reagiraj normalno. Ako već želiš reći da sam popljuvao zelene bez objašnjenja, onda tako reci javno ili na PM i korigirat ću se, a ne mene ići instantno napadat sa nekim svojim bulažnjenjima o fuziji i kapitalizmu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!