TOP TEMA: Linux Mint fan club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

bikerbj
Spol: M

Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club

Post Postao/la bikerbj »

evo kod mene to ovako izgleda.....

slika
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

OK, a kad pogledaš u izbornik "Pomoć" u istom tom (ili bilo kojem drugom KDE) programu, pod "About KDE" ili "O KDE-u", kako god su to preveli...što ti ondje piše za verziju? :D

Onda provjeri i u terminalu što ispisuje naredba:

Kod: Označi sve

kde-open -v 
pa javi rezultate da vidimo što dalje. :zamisljen
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Evo moj Mint, stripan MATE i instaliran LXDE. Ako hoćete, podjelim s vama svoju skriptu koja će transferirati MATE u LXDE. ;)
slika
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

e pa sad mi to tek nije jasno....

Qt: 4.8.6
KDE Development Platform: 4.14.2
KIO klijent: 2.0
Abzeenth
Site Admin

bikerbj je napisao/la:e pa sad mi to tek nije jasno....

Qt: 4.8.6
KDE Development Platform: 4.14.2
KIO klijent: 2.0
Da, tako sam i mislila :D

Nemaš razloga za brigu. Imaš KDE 4.14, kao što bi i trebao imati na Mintu 17.1; već su ti i ostali potvrdili da oni imaju. KInfoCenter je imao bug, koji je navodno ispravljen, ali ima još ljudi s istim problemom:

https://www.kubuntuforums.net/showthrea ... KDE-4-13-2

Uglavnom, ne brini se i ne vjeruj KInfoCentru :D; za provjeru verzije KDE-a možeš koristiti npr. naredbu koju sam ti gore napisala ili samo pogledati u "Pomoć" izbornik bilo koje KDE aplikacije, npr. Dolphina.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

@Abzeenth

Hvala.....
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Btw odnedavno se ruši Update manager, zapravo uopće ne radi, a Thunar više ne pamti zadane aplikacije za otvaranje datoteka, potpuni kaos. E moj Ubuntutu, držiš se svih svojih principa, što radi dobro, nakon apdejta ne radi nikako.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Clem jasno i jednostavn opisuje sličnosti i razlike između klasičnog Minta (Ubuntu) i LMDE-a.
LMDE će od sada imati brojčanu oznaku "2" i kodno ime "Betsy", a temeljit će se na stabilnom Debianu (Jessie). Idući LMDE 3 će se temeljiti na budućem stabilnom Debianu.
Najavljuje se intenzivniji razvoj i česte nadogradnje. Češće će se osvježavati i ISO slika. Ukratko: LMDE od sada preuzima inicijativu u razvoju.
Prema dosadašnjoj politici, paketi su najprije ulazili u klasični Mint (Ubuntu), a tek nakon toga u LMDE. Od sada se to mijenja, zbog čega će LMDE postati ponešto riskantniji i zabavniji. U posljednjih nekoliko mjeseci uvedene su velike promjene i ispravljena velika većina bugova i problema (zadržan sysvinit umjesto systemd-a, izvršena nadogradnja na syslinux 6, initrd compression, podržana multi-hdd instalacija, gtk 3.14 kompatibilnost i dr.).
Stabilna baza omogućava kvalitetnu podršku, te okretnje razvoju od najmanje 2 godine. Idući update pack (UP9) će LMDE nadograditi na "Betsy". Službena objava se planira za travanj ili "kad bude spremna".

http://segfault.linuxmint.com/2015/02/about-betsy/
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Abzeenth
Site Admin

Eto, odlične vijesti. I onda nek se još netko usudi reći da je Mint "samo ušminkani Ubuntu" i da "ne rade ništa" :ljut2
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Ova me vijest baš razveselila. :thmbs-up Možda su se na taj potez odlučili zbog nekih drugih distribucija koje su uspješno kročile malo nesigurnijim putem (npr. Manjaro) a pokazale se poprilično stabilnim i ozbiljnim distrama.
Samo opet, mislim da bi LMDE trebao biti još daleko stabilniji od Manjara zbog stabilnosti samoga Debiana... Prije 2 godine koristio sam nakratko LMDE kada je projekt više bio u nekakvoj beta fazi, vidjelo se da mu se ne posvećuju dovoljno. Ali sada, kada se cijeli tim okreće radu na LMDE-u vjerujem da će to postati maximalno ozbiljna i kvalitetna distra. Jedva čekam! :thmb-up
Odgovori