Preporuka za filmove

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Preporuka za filmove

Post Postao/la shrike »

Ok, priča definitivno nije debilna. Dapače, NASA i slične agencije su radile funkcionalno identične analize. Razlika je samo u tome da bi ih mi nazivali "sjemebrodovi", "teraformacija" i "biogeneza", te bi sve bilo automatizirano. Ukratko, ideja da su nas stvorili nei vanzemaljci pa zaključili da su zeznuli mi je zapravo dosta zanimljiva. Što se tiče ponašanja ljudi, štajaznam. Mislim da ću još jednom pogledati film pa dati bolje mišljenje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Bi li ti za misiju u svemir vrijednu stotine milijardi odabrao posadu koja se nije nikad upoznala i koju cine ljudi dvojbenog znanja i poprilicno dvojbenog i iracionalnog ponasanja?
Pogotovo ako uzmes u obzir da se radi o otkricu koje moze promijeniti sve sto smo dosad znali.
Dva ocita primjera: "Idem podragati svemirsku kobru jer, hej, sto bi se tu moglo lose desiti?" - kaze uvazeni biolog
"Zrak ima kisika i dusika. Juhu, ajmo skinut kacige! Pa ne treba nam nikakva daljnja analiza sasvim strane atmosfere! Kisik i dusik! Di ces vise?!"
I bonus:"Mi smo napredna civilizacija koja je zapocela zivot na vasoj planeti. Ostaviti cemo vam suptilne znakove pomocu kojih cemo vas namamiti na nase skladiste oruzja kako bi vas sve pobili a onda cemo unistiti vasu planetu. Muhahahaha!"
"Idem malkice trcati. Bas sam si sad otvorila trbuh i zaklamala ranu, al nista me ne boli!"
Eto sto ne valja u Prometeusu. A ovo je bilo samo par primjera.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Suko je napisao/la:Bi li ti za misiju u svemir vrijednu stotine milijardi odabrao posadu koja se nije nikad upoznala i koju cine ljudi dvojbenog znanja i poprilicno dvojbenog i iracionalnog ponasanja?
Da, ako je misija privatna i ako je pokrenuta zbog osobnog interesa, a ne zbog općeg dobra ili znanosti.. a ako glade kobru, tim bolje (ostatak pod tri)

Suko je napisao/la: Pogotovo ako uzmes u obzir da se radi o otkricu koje moze promijeniti sve sto smo dosad znali.
Boli financijera za otkriće, on želi produžiti život..

Suko je napisao/la: Dva ocita primjera: "Idem podragati svemirsku kobru jer, hej, sto bi se tu moglo lose desiti?" - kaze uvazeni biolog
"Zrak ima kisika i dusika. Juhu, ajmo skinut kacige! Pa ne treba nam nikakva daljnja analiza sasvim strane atmosfere! Kisik i dusik! Di ces vise?!"
Pa misliš da nema znanstvenika/biologa koji bi na identičan način pristupili nekoj još neotkrivenoj vrsti recimo u Amazonskoj prašumi, bogme bi.. a i ovo sa zrakom je na tragu toga ;)

Suko je napisao/la: I bonus:"Mi smo napredna civilizacija koja je zapocela zivot na vasoj planeti. Ostaviti cemo vam suptilne znakove pomocu kojih cemo vas namamiti na nase skladiste oruzja kako bi vas sve pobili a onda cemo unistiti vasu planetu. Muhahahaha!"
Pa nisu tragovi ostavljeni do skladišta naoružanja, želja za time da se potamani djelo (ili loš genetski pokus) je došla naknadno
Suko je napisao/la: "Idem malkice trcati. Bas sam si sad otvorila trbuh i zaklamala ranu, al nista me ne boli!"
Pa barem ti znaš da kad čovjek dobije recimo par injekcija adneralina skače, trči super vidi i čuje, odnosno malo je hiperaktivan.. jedino što je učinak kratkotrajan i nakon par minuta obično završi u nesvijesti.. no ništa te ne boli dok traje :D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

+Tenja je napisao/la:
Pročitaj i strip :) a taman dotada možda bude i Sin City: A Dame to Kill For gotov :-D

Iron Man 3, smiješan i za ubit vrijeme je super, točno je onakav kakvim su ga opisali.

Star Trek, nisam zadrti obožavatelj pa priče da je Abrams izmjenio neke stvari me ne diraju. Vrlo dobar film, s guštom sam ga pogledao :thmb-up
Koliko znam, nastavak tek izlazi sljedecu godinu, a za strip cu vidjet.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
+Tenja

Post Postao/la +Tenja »

Nastavak izlazi već nekoliko godina :(, ali je prema IMDB 2014 "konačan odabir".
holden

Post Postao/la holden »

Doduše serija je, ali gledam Luthera trenutno. Mister Elba fura poprilično okej, obožavao sam ga još kao Stringer Bella. Onako, sasvim okej da prođe vreme; gorostasti apolonski crnac detektiv, poprilično mekog srca i genijalnog uma, kojeg je ostavila žena. Onako, neke stereotipije, ali dosta dobro preigrane. + nekoliko epizoda snimljenih zimi u Londonu, nisam bio svestan da izgleda tako lepo grad zimi. Moraću da posetim hitno :)
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
blacx

Post Postao/la blacx »

Serija je odlična, za svaku preporuku :thmb-up
Tko voli krimiće mora pogledati :)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Audition (1999)
"Ôdishon" (original title)

Otac i sin tinejđer žive zajedno, prilično su situirani (otac je vlasnik tvrtke, imaju kućnu pomoćnicu), žena mu je preminula prije nekih desetak godina i on se pita što dalje sa životom, čak ga i sin nagovara da se ponovo oženi. Kako bi našao djevojku snova, s prijateljem iz filmske industrije odluči organizirati lažnu audiciju za glavnu glumicu, gdje je mogao izabrati 30 kandidatkinja. To je neki uvod, neću dalje radi spojlanja, ali film je prilično dobar, na momente jako uznemirujuć. Par scena se definitivno zarežu u pamćenje. Preporuka.

http://www.imdb.com/title/tt0235198/
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
zole052

Post Postao/la zole052 »

iv@n je napisao/la: Audition (1999)
"Ôdishon" (original title)

Otac i sin tinejđer žive zajedno, prilično su situirani (otac je vlasnik tvrtke, imaju kućnu pomoćnicu), žena mu je preminula prije nekih desetak godina i on se pita što dalje sa životom, čak ga i sin nagovara da se ponovo oženi. Kako bi našao djevojku snova, s prijateljem iz filmske industrije odluči organizirati lažnu audiciju za glavnu glumicu, gdje je mogao izabrati 30 kandidatkinja. To je neki uvod, neću dalje radi spojlanja, ali film je prilično dobar, na momente jako uznemirujuć. Par scena se definitivno zarežu u pamćenje. Preporuka.

http://www.imdb.com/title/tt0235198/
djizus... gledao ga prije par godina na motovun film festivalu... sto jest jest, ureze ti se u pamcenje :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Počeo sam gledati Continuum:
http://www.imdb.com/title/tt1954347/
slika
A detective from the year 2077 finds herself trapped in present day Vancouver and searching for ruthless criminals from the future.
Nije loše. SF, time travel, zle korporacije ....

Inače, jel neko prati Breaking Bad? Skroz dobra ova sezona.
Odgovori