a ako pak hoće sve najnajnajnovije, a onda neka koristi ove bete..
Ubuntu 12.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 12.10
jasno...ako čovik želi komp koji radi, a snašao se na Ubuntuu, brate koristi LTS i nema greške...pogotovo sad kad je 5 godina podržan 
Re: Re: Ubuntu 12.10
Sto se mene tice i suse 12.2 je beta neka a nema lts...Shicy je napisao/la:jasno...ako čovik želi komp koji radi, a snašao se na Ubuntuu, brate koristi LTS i nema greške...pogotovo sad kad je 5 godina podržan
Ja mislim da linux ima dan danas puno problema sa hardverom zato nekome neka distra radi lose a nekome ista ta radi savrseno...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
nažalost, more je proizvođača hardwarea koji nisu otvorili drivere...niti misle 
To je jednostavno tako... ali onda padaju u vodu svi nasi komentari oko toga kako koja distra kome radi...Shicy je napisao/la:nažalost, more je proizvođača hardwarea koji nisu otvorili drivere...niti misle
Nedavno ne netko pisao kako ima dva racunala i na jednom ubuntu leti a na drugom je spor itd.
Treba jednostavno isprobati sve i odabrati distru koja radi dobro na odredjenom hardveru a ne slusati puno druge...
U biti savrsena kombinacija bi bila kupiti racunalo sa nekom distrom predinstaliranom koju zelis a da je ono slozeno da radi dobro sa njom, kao recimo onaj system 76 za ubuntu...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
pa da, kad se nađe distra koja zadovoljavajuće radi na kompu, nju koristit i to je to...eventualno imat neku u dual.bootu za backup/testiranje/igranje i slično 
- drone
- Moderator
Zole sve pametnije zborizole052 je napisao/la:To je jednostavno tako... ali onda padaju u vodu svi nasi komentari oko toga kako koja distra kome radi...Shicy je napisao/la:nažalost, more je proizvođača hardwarea koji nisu otvorili drivere...niti misle
Nedavno ne netko pisao kako ima dva racunala i na jednom ubuntu leti a na drugom je spor itd.
Treba jednostavno isprobati sve i odabrati distru koja radi dobro na odredjenom hardveru a ne slusati puno druge...
U biti savrsena kombinacija bi bila kupiti racunalo sa nekom distrom predinstaliranom koju zelis a da je ono slozeno da radi dobro sa njom, kao recimo onaj system 76 za ubuntu...
Definitivno treba naučiti izabrati hardver. To govorim odavno. Mislim da većina nas ne kupuje kompove svakih nekoliko mjeseci, pa da bi bio problem potrošiti čak i nekoliko dana za dobro informiranje i proučavanje specifikacije budućeg kompa i kako je koji čipset, grafička i sl. podržan pod Linuxom. Ja već godinama što sebi, što onima koji mi se obrate "pogodim" pravi hw za Linux. Istina, nema garancije da se i uz temeljito googlanje nećeš zeznuti, ali tako smanjiš šanse za grešku na minimum. Ali, ali... u tom slučaju moraš poznavati neke osnove hardvera. Ili platiti nekome tko se kuži
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
negdje sam citao da oni imaju i svoj repozitorij pa ako nesto se zezne malo nakon updatea oni to srede i daju svoj update... sada neznam jel to istina ali takva podrska bi bila boli glavadrone je napisao/la:Ili platiti nekome tko se kužiili kupiti nešto poput spomenutog Systema 76 (skuplja varijanta i nema ih kod nas).
je steta sto ih nema i kod nas...
ja uvjek pametno zborimdrone je napisao/la: Zole sve pametnije zbori
Kupio sam laptop s instaliranim Linuxom i upravo zbog toga što je već bila instalirana jedna Linux distra mislio sam da je laptop složen na način da mu svi dijelovi imaju dobru Linux podršku. Kad sam taj laptop donio doma i počeo isprobavat sve na njemu, pokazalo se da neki dijelovi (recimo grafička) jedva jedvice imaju Linux podršku.
Drugim riječima - nedajte se zavarati time što neka od naših trgovina elektronikom prodaje neko računalo kao prikladno za Linux, jer bi vam se to moglo gadno osvetiti. Umjesto toga bolje uzeti točnu specifikaciju računala, pa sam preko neta provjeriti kakva je podrška ili kupovati u nekoj od trgovina koje su specijalizirane ili znaju raditi s Linuxom (al takvih kod nas nema).
Drugim riječima - nedajte se zavarati time što neka od naših trgovina elektronikom prodaje neko računalo kao prikladno za Linux, jer bi vam se to moglo gadno osvetiti. Umjesto toga bolje uzeti točnu specifikaciju računala, pa sam preko neta provjeriti kakva je podrška ili kupovati u nekoj od trgovina koje su specijalizirane ili znaju raditi s Linuxom (al takvih kod nas nema).
System 76 Sable - all in one s 21,5 inčnim full HD ekranom, bežičnim mišem i tipkovnicom, Intel Core i7, 16 GB radne memorije, Intel HD graphics 4000, 750 GB disk - 7200 rpm = 7000 kuna (naravno u SAD-u)