Ili ako nitko nece koristiti Windows 8 onda bi mogli to? WindowsOsamZaSve
Linux u domaćim medijima
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Linux u domaćim medijima
Nista ljudi. Vrijeme je da migriramo na BSD. 
-
Lutherus
Ne treba. Sve dokle krajnji korisnik može na facebook i youtube sa windoza bez obzira kak se zvali i koliko loši bili on će to koristiti. Ne će ni igre baš nešto previše promjeniti. Isto tak se pričalo i za visti i millenium.
- drone
- Moderator
To za BSD mi se već neko vrijeme mota po glavi. Ispočetka sam se s tim zafrkavao, ali sad mi više ne djeluje samo kao zezancija. Ono... birati hw koji radi pod BSD-om, a u međuvremenu na ovom što imam, ako BSD ne radi, koristiti Linux kao nužno zlo do prve prilike. Déjà vuSuko je napisao/la:Nista ljudi. Vrijeme je da migriramo na BSD.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
ma...FreeBSD sam instalirao na jednu mašinu u udruzi...to je samo bespotrebna zahebancija za desktop usere...GNU/Linux je više nego savršen OS za nas "obične" 
-
Slamd64
Sjećam se jednog starog Vidija u njemu je bila vijest o Suse Linux Enterprise 9.3 a u nekom testu Suse za Server vs Windows 2003 Server dali su glas Suseu. Znam da je vidi nekoć bio dobar časopis, bilo je tu kvalitetnog kadra, no otkako sam dobio ADSL 2006 prestao sam ih čitati. Ne znam kakvi su sad.
@Shicy probaj PC BSD
@Shicy probaj PC BSD
- Abzeenth
- Site Admin
VIDI je (barem meni) bio najbolji domaći časopis. Čak sam i napisala jedan članak za njih
i dobila pretplatu za nagradu
(zapravo su svi koji su sudjelovali u tom natječaju dobili, da ne biste mislili da sam ja nešto posebno).
Prestala sam ih čitati jer su postali preskupi, a ja siromašna, plus nisu me više toliko zanimali Windowsi o kojima se najviše pisalo. Ipak, uvijek su imali kutak posvećen open sourceu; ako se dobro sjećam, stavili su par puta neki DVD s Ubuntuom, bila je i Fedora Core, možda čak i Knoppix...
Vjerujem da je to i dalje dobar časopis, ali pretpostavljam da je još natrpaniji reklamama i sponzoriranim tekstovima nego što je prije bio, naprosto zato što je teško preživjeti kao printani "offline" medij danas kad svi imaju internete.
Prestala sam ih čitati jer su postali preskupi, a ja siromašna, plus nisu me više toliko zanimali Windowsi o kojima se najviše pisalo. Ipak, uvijek su imali kutak posvećen open sourceu; ako se dobro sjećam, stavili su par puta neki DVD s Ubuntuom, bila je i Fedora Core, možda čak i Knoppix...
Vjerujem da je to i dalje dobar časopis, ali pretpostavljam da je još natrpaniji reklamama i sponzoriranim tekstovima nego što je prije bio, naprosto zato što je teško preživjeti kao printani "offline" medij danas kad svi imaju internete.
čuo sam od free/pc -bsd kontributora da se ovaj ruši k'o blesav u verziji 9.1. A 9.0. se nije htio instaliratSlamd64 je napisao/la:@Shicy probaj PC BSD
Ako neko ima zivaca za Debian ima i za FreeBSD.
Ali srecom nemoramo se odreci Linuxa jer su tu projekti kao http://starchlinux.org.
Distribucija sa Archlinux bazom i OpenBSD userspace-om koji je staticki linkan sa musl umjesto sa glibc. (to bi trebalo prosto da leti
)
Eh sad stvar kod programa koji je koriste glibc je da njih vecina koji su OSS rade i sa ostalim libc bibliotekama samo ih treba rekompajlovat. Problem predstavljaju aplikacije koje su linkane sa glicb a nemaju source, guess who - flash, mada svakako ga treba izbacivat iz upotrebe.
Sada tako imamo nas voljeni kernel, zbog drivera, i dosta manje besmislenosti u userspace-u.
Ali srecom nemoramo se odreci Linuxa jer su tu projekti kao http://starchlinux.org.
Distribucija sa Archlinux bazom i OpenBSD userspace-om koji je staticki linkan sa musl umjesto sa glibc. (to bi trebalo prosto da leti
Eh sad stvar kod programa koji je koriste glibc je da njih vecina koji su OSS rade i sa ostalim libc bibliotekama samo ih treba rekompajlovat. Problem predstavljaju aplikacije koje su linkane sa glicb a nemaju source, guess who - flash, mada svakako ga treba izbacivat iz upotrebe.
Sada tako imamo nas voljeni kernel, zbog drivera, i dosta manje besmislenosti u userspace-u.
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra
- Abzeenth
- Site Admin
Super mi je kako na ovoj temi svatko priča o nečem desetom

Sta fali? Povezano je. 
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra