Informatika 1

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: Informatika 1

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la: Osim toga trenutno mi trebaju i za autocad i ms access, jer dotični softver još ne radi preko wine-a kak spada :(.

Za sve ostalo - tu je ubuntu.
I btw. ponosim se time da moja mlađa sestra (ove jeseni kreće u 3. osnovne) više voli linux od xp-a jer, kako ona kaže, "ima bolje igrice".
Koji autocad koristiš?

da moj klinac od 5.god vrti wormuxe i tuxracera...to mu je omiljeno.
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

DoDo je napisao/la:I btw. ponosim se time da moja mlađa sestra (ove jeseni kreće u 3. osnovne) više voli linux od xp-a
I ja se ponosim sa svojom starijom sestrom (25 god)... nedavno sam nabavio XP i instalirao joj dual boot na laptop, da bi nakon par dana shvatio da ona koristi ipak samo i isključivo Linux. Kaže više joj paše od Windowsa...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan »

Oprostite, ispravljam svoj tekst:

Istina da trebaju učiti i druge OS-ove, a mislio sam da je to djeci i siromašnima malo teško to sve da skontaju, pa sam mislio samo o Windowsima.

Čitanjem više stranica sam shvatio - djecu ipak trebaju u školama učiti o Linusu Tordvaldu (neznam kako se točno piše prezime - nebitno), Bill Gates-u i Steve-u Ballmeru. Škola je ipak da se nešto nauči! Ja mislim da treba promijeniti školovanje jer ipak smo u 3. tisucljecu. Mislim da bi bilježnice i profesori (stariji) trebali otiči negdje se obrazovati, a neki možda cak i u mirovinu. U svoj razredu sam ja znao najviše o kompovima, pa su mene učiteljice zvale da im u Wordu radim ono da se križaju ctre (tabele).

Mislim da trebaju ipak mijenjati stvari. A u školama nas učiti više o komputerima i programima (uključujuči i OS-ove)

Žurio sam se po novu plinsku bocu, a pisao sam po putu na Eee PC-u pa eto, nisam baš pretjerano razmišljao :mrgreen:
ASUS Eee PC Linux Xandros user.
Svijet-Multimedije.Net --> otvaranje uskoro!
Neka svi koriste besplatne altenative, Linux zauvijek!
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la: Koji autocad koristiš?
Sad smo na faksu učili raditi s AutoCAD MAP 3D-om (studentska verzija). I, iako nisam nikad prije radio u slično softveru, ovo mi se je jako dopalo - pogotovo za crtanje 3D nacrta (koje je uvedeno tek od 2007-ice, ako sam dobro upućen). Btw. prijatelj je nabavio 2009-tku i baš mi se sviđa - lijepo sučelje ima i brzo radi. Čudno s njom je samo to da, prema dosad viđenom, bolje radi na visti (?!?) nego na xp-u.
Grof je napisao/la:da moj klinac od 5.god vrti wormuxe i tuxracera...to mu je omiljeno.
tuxracer je zakoon! Čak se i meni sviđa! Moja sestra ga obožava. A voli i frozen bubble i circus linux. Wormux nažalost nema single playera (još), a worms armageddon (po meni najbolja igra svih vremena) ne želi raditi ni preko winea ni preko cedege, a neće ni na xp-u ni na visti. Ponekad poželim staviti Win98 samo zbog te igre... Ali zato sam nabavio verziju za mobitel pa se igram na njemu. To mi je čak i praktičnije - mogu se igrati dok sam negdje i čekam u redu :P
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Pozitivan pomak na HULK-u. Evo linka :thumbs
Markec

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la:Pozitivan pomak na HULK-u. Evo linka :thumbs
Izgleda da kreće na dobrom putu, :) Ako se ne varam Slobodan je šef udruge HULK, bar mislim, bio je jednom na televiziji na rtl.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Markec je napisao/la:
Grof je napisao/la:Pozitivan pomak na HULK-u. Evo linka :thumbs
Izgleda da kreće na dobrom putu, :) Ako se ne varam Slobodan je šef udruge HULK, bar mislim, bio je jednom na televiziji na rtl.
Glasnogovornik udruge, ne šef! Ali aktivan je član i poznaje komunikaciju...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dobio sam poziv na sastanak sa predsjednikom udruge OpenHR.

Pitao sam ga da li želi da još netko dođe sa mnom. Termin još nije određen niti njegova želja da još netko dođe, ali mislim da bi želio vidjeti još netkoga od nas.

Ako tako bude, ima li zainteresiranih da pođu samnom?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Grof je napisao/la:Dobio sam poziv na sastanak sa predsjednikom udruge OpenHR.

Pitao sam ga da li želi da još netko dođe sa mnom. Termin još nije određen niti njegova želja da još netko dođe, ali mislim da bi želio vidjeti još netkoga od nas.

Ako tako bude, ima li zainteresiranih da pođu samnom?
Ja bih volio da idu iv@n, fridrik... No za iva@na mi je jasno da mu nije zgodno dolaziti u Zgb samo tako....ma bilo tko :)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Da, meni je stvarno nezgodno ne samo zbog putovanja već i zbog posla. Inače, sastanak mi se čini kao odlična stvar, kroz razgovor se uvijek bolje dogovoriti nego kroz natipkavanje.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori