Luthov zadnji komentar na naslovnici, na to..Suko je napisao/la:Sad mi tek nista nije jasno.
čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje
iweb je gore stavio link, bacite oko i bit će vam sve jasno 
vidio sam to i sa nagradom, fakat bizarno. Znači idući savjet za sigurnost na serveru i na kućnim kompovima je : ne instaliraj ubuntu. Zapravo, da budem iskren, ovo bi čak mogao biti i dobar razlog da LZS službeno preporuča NE korištenje ubuntua.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
SOK preporuča Mint, a ne Ubuntu, već neko vrijeme 
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Na temelju transkripata sa IRC-a od noćas, zaključujem da dečki koji imaju dvojezgrene ili vilšejezgrene procesore umjesto mozga, mogu igrati šah i u isto vrijeme IRC-ati, gledati seriju i još štošta. Mislim da se to zove "multitasking" 
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- jurastublic
Mogućnost multitaskinga ne ovisi o broju jezgri. Radi i na jednojezgrenim procesorima.Vl@do je napisao/la:Na temelju transkripata sa IRC-a od noćas, zaključujem da dečki koji imaju dvojezgrene ili vilšejezgrene procesore umjesto mozga, mogu igrati šah i u isto vrijeme IRC-ati, gledati seriju i još štošta. Mislim da se to zove "multitasking"
Čovjek bi si pomislio da je to tako, ali smo uvidjeli da to ne vrijedi za sve ljude. Neki mogu samo IRC-at, pa ako se pojavi nova aktivnost jednostavno se moraju odlogiratijurastublic je napisao/la:
Mogućnost multitaskinga ne ovisi o broju jezgri. Radi i na jednojezgrenim procesorima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- jurastublic
Možda da probaju kernel sa Brain Fuc|< Schedulerom? 
Nije li multitasking na jednojezgrenim samo prividan? 1 jezgra=1 operacija u jednom trenutku, samo zbog velike brzine rada procesora i sjeckanja operacija na podoperacije dobivamo privid multitaskinga.jurastublic je napisao/la:Mogućnost multitaskinga ne ovisi o broju jezgri. Radi i na jednojezgrenim procesorima.Vl@do je napisao/la:Na temelju transkripata sa IRC-a od noćas, zaključujem da dečki koji imaju dvojezgrene ili vilšejezgrene procesore umjesto mozga, mogu igrati šah i u isto vrijeme IRC-ati, gledati seriju i još štošta. Mislim da se to zove "multitasking"
Those who stand for nothing fall for anything.
- jurastublic
Nije. Multitasking != Parallel Execution.mist je napisao/la:Nije li multitasking na jednojezgrenim samo prividan?
Htjedoh reći multitasking je praktički uvijek prividan ali to nema veze s paralelnošću.