čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: čavrljanje

Post Postao/la shrike »

sada je ovdje za koji dan golemi festival vezan za tehnologiju i slično, pa će u nedjelju biti radionica "open source za gradsko dobro?" Kao neka diskusiaj i to. Mogao bi navraitti pa vam prenesem dojmove.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

:thmb-up
Javi kako to izgleda u civiliziranom svijetu. Baš bi me zanimali tvoji dojmovi.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

shrike je napisao/la:Mogao bi navraitti pa vam prenesem dojmove.
Ne da bi mogao, nego moraš, po službenoj dužnosti.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Evo upravo sam na svojoj koži doživio taj cloud computing.
Koristim Catch aplikaciju za Android jedno tri godine. Imam u njoj gotovo stotinu bilježaka od kojih su neke prilično važne.
I danas saznam da je tvrtka koja drži ovu aplikaciju odlučila krajem prošlog mjeseca jednostavno zatvoriti svoje servere. I to bez da su obavijestili ikog od svojih nekoliko milijuna korisnika! Niti mail!!!
I tako sam ja izgubio stotinu svojih bilješki, od kojih nekoliko iznimno važnih, bez ikakve mogućnosti da ih povratim natrag!!!
Tako da Cloud Computing preporučam svima! Samo si vi spremajte svoje podatke na Dropboxima, Google Driveovima,Boxovima i sličnim servisima. To je budućnost!
Ja od sad spremam stvari doma na komad papira. I u ormaru! :jako-ljut
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Bila je obavijest u aplikaciji i mogucnost eksportiranja biljeski.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Hebiga, to je kritika oblaka od samih začetaka, no često je ignorirana. Zato sve bitne stvari treba držati na više lokacija. Ja sam to naučio prije mnogo godina nakon što mi je disk krepao, a i DVD na kojem sam držao podatke ostao nečitljiv.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

iweb je napisao/la:Bila je obavijest u aplikaciji i mogucnost eksportiranja biljeski.
Bome ja nikakvu obavijest nisam dobio!
Poslao sam im mail, ali ne očekujem odgovor.
Uglavnom, Cloud Computing is the way to go! :navija
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la:
iweb je napisao/la:Bila je obavijest u aplikaciji i mogucnost eksportiranja biljeski.
Bome ja nikakvu obavijest nisam dobio!
Poslao sam im mail, ali ne očekujem odgovor.
Uglavnom, Cloud Computing is the way to go! :navija
a cuj kada koristis dropbox imas kopiju fileova na njemu na svakom kompjuteru di si logiran na taj acc,sigurnije od toga :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Da. To je istina.
S Dropboxom imaš makar to.
Al zamisli sad s obzirom da su sve popularniji Chromebookovi koji su praktički 80% cloud orjentirana računala, za jedno desetak godina nećemo imati lokalno spremljene podatke nego će sve biti u oblaku. Kako će tek to biti zakon!
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Suko je napisao/la:Da. To je istina.
S Dropboxom imaš makar to.
Al zamisli sad s obzirom da su sve popularniji Chromebookovi koji su praktički 80% cloud orjentirana računala, za jedno desetak godina nećemo imati lokalno spremljene podatke nego će sve biti u oblaku. Kako će tek to biti zakon!
Kako će tek onda NSA sve vidjeti.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Zaključano