čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje
Ok, aj nek mi netko kao poluidiotu objasni što su te vrajžje parice, kako se dodaju u centralu, zašto se ne mogu dodati u mom smjeru i od čega se prave? Od mrvljenih rogova jednoroga?
Jer nedavno me ženska prokuristica iz TComa gledala ko luđaka kad sam ja prigovarala na osmogodišnju internetosušu: nema parica je sveti odgovor koji zatvara sva usta, pobija sve argumente i protiv toga se ne može.
Jer nedavno me ženska prokuristica iz TComa gledala ko luđaka kad sam ja prigovarala na osmogodišnju internetosušu: nema parica je sveti odgovor koji zatvara sva usta, pobija sve argumente i protiv toga se ne može.
Those who stand for nothing fall for anything.
To ti je ko cijevi. Zamisli da su parice mjesto gdje postoji mogćnost za spajanje 100 cijevi za vodu za te 2 ulice. Što se dešava kada dođe 101 kuća? Ništa. Moralo bi se staviti dodatno čvorište, a postojeća rade na 100% kapacitetu. Dodaj na to da ni jedan sustav zapravo nije dizajniran da radi na 100% kapacitea, već više u smislu 70%. eto.
BTW, gledam JEDAN stacktrace od 4.8 GB. preko 250 GB stacktraceova!!! wtf. I to za program od preko 300,000 linija koda. Uf.
PS
Koliko bagre sada na IRCu, nevjerojatno. više nije privatno zajebavanje lzsovaca
BTW, gledam JEDAN stacktrace od 4.8 GB. preko 250 GB stacktraceova!!! wtf. I to za program od preko 300,000 linija koda. Uf.
PS
Koliko bagre sada na IRCu, nevjerojatno. više nije privatno zajebavanje lzsovaca
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
@shrike, parica je (sama riječ govori) par žica. Pojam potiče iz telefoniskog žargona kojim su se služili stari monteri tel. centrala.
Dok još nisu postojale digitalne tehnologije, telefonski impulsi putovali su samo paricama ili žicama. Koliko parica, toliko linija (priključaka). Moglo se na jednu paricu spojiti dva korisnika (broja), ali onda ne bi mogli razgovarati u isto vrijeme. U slengu TT montera nazivalo se to "Dvojnik".
Dok još nisu postojale digitalne tehnologije, telefonski impulsi putovali su samo paricama ili žicama. Koliko parica, toliko linija (priključaka). Moglo se na jednu paricu spojiti dva korisnika (broja), ali onda ne bi mogli razgovarati u isto vrijeme. U slengu TT montera nazivalo se to "Dvojnik".
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
pa da, rekao sam isto?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- zagortenay
E ak sam u životu sreo nešto komlikovanije a da u principu služi za nešto tako jednostavno kao što to radi Git/GitHub onda me ubijte...
No pain,no pain!
Git je VCS napravljen za developere. Nije za opcu populaciju kao Dropbox i zapravo puno vise od svakog GUI alata za version control, a ima i relativno jednostavne CLI naredbe za koristiti.
- zagortenay
Pa evo pomažem linux mint timu kod cinnamon teme.Šta ću kad oni koriste github...Ali evo snašao sam se kako tako.iweb je napisao/la:Git je VCS napravljen za developere. Nije za opcu populaciju kao Dropbox i zapravo puno vise od svakog GUI alata za version control, a ima i relativno jednostavne CLI naredbe za koristiti.
No pain,no pain!
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Je. Uzasan je taj github. Za nas normalne ljude.
Skužio sam slučajno nešto brutalno. Kada postaviš apache web server da sluša na specifičnoj IP, umjesto na svim IP adrsama što je default i sumnjam da previše ljudi to mijenja, loada time stranice se smanjio sa oko 1.8-2.0 sekunde na oko 20 milisekundi. Izuzetno zanimljivo.
Pa ima Github i dosta jednostavan web interface. Iako da, radjen je za developere.