čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: čavrljanje

Post Postao/la shrike »

jurastublic je napisao/la:
Vl@do je napisao/la:Tek kad odabereš distru koja podržava sav tvoj hardver...
Ne slažem se s time.Testiranje je bitna stvar prilikom izbora distre ili za "proširivanje vidika", ali da zbog svakog problema ponovo traži novu, downloada gigabajte i gubi vrijeme na instalaciju a bez garancije da će mu to riješiti problem? To je više "Windows" način razmišljanja. Osim toga, možda mu se baš sviđa određena distra. A linux se može u 90% slučajeva popraviti bez ponovnog instaliranja.
Možda je nekada tako bilo (pred-ubuntu era), ali sada više jedva da itko rješava probleme na linuxu koji nisu trivijalni. Velika većina ljudi jenostavno mijenja distre dok na jednoj sve ne proradi 100%. Kada se na toj nešto raspadne, onda opet osciliraju dok sve ne proradi kako ide. Moram reći da sam izuzetno mnogo naučio o linuxu upravo rješavajući probleme, dok danas malo tko od novih zapravo uopće i zna bazične cli naredne. Ako nema gui rješenje, nema ga uopće!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Teško je meni vama objasniti, kako mi obični korisnici gledamo na sve to. Pokušajte se staviti u moju kožu i zaboravite sve što znate o programiranju, zaboravite sve cli naredbe, zaboravite engleski, pa vas ja pitam kako bi onda riješili neki hardverski ili softverski problem.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Vl@do je napisao/la:Teško je meni vama objasniti, kako mi obični korisnici gledamo na sve to. Pokušajte se staviti u moju kožu i zaboravite sve što znate o programiranju, zaboravite sve cli naredbe, zaboravite engleski, pa vas ja pitam kako bi onda riješili neki hardverski ili softverski problem.
linuxzasve.com :-D
Ja sam na primjer puno google koristio, koristio sam Debian Squeeze (ok znam engleski ali to nije poanta), i probao razna riješenja, na primjer jedan od problema mi je bio natjerati D-Link DWA-127 da radi na Linuxu i tako malo po malo došao sam i do instalacije samog novog kernela pošto je 3.x imao potrebne drivere a na 2.x je bilo puno posla oko toga, i previše.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Vl@do je napisao/la:Teško je meni vama objasniti, kako mi obični korisnici gledamo na sve to. Pokušajte se staviti u moju kožu i zaboravite sve što znate o programiranju, zaboravite sve cli naredbe, zaboravite engleski, pa vas ja pitam kako bi onda riješili neki hardverski ili softverski problem.
Prvo bi se pokušao upoznati s problemom.
http://wiki.open.hr/wiki/Hijerarhija_datotečnog_sustava
http://wiki.open.hr/wiki/Naredbeni_redak_u_Linuxu
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

I moraš biti tvrdoglav Vlado, ako ti se sviđa distra, čemu raditi kompromis zbog nekog sitnog problema koji ćeš riješiti uz malo ili malo više muke, problem treba napasti, i riješiti.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Medojedni jazavac je napisao/la:
mist je napisao/la:
shrike je napisao/la:Uprva vodova će ćuti o ovome!

Pišem žalbe i njima!
Nisi ti bez neta?
Imam na poslu :) Marendam i surfam...
Those who stand for nothing fall for anything.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

A mobilni interneti na sticku?
Jel to možeš u svom kraju imati?
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Ma imam homebox od vipa. Problem je u 3G mreži i nedostatku iste kad je sunčano, kišno, oblačno, noć, vedro, dan, jutro... Mislim da im fali bar još jedna bazna stanica u tom kraju. Imam vezu na internet na ovakav način: odem na internet bankarstvo, ulogiram se, unesem račun, kliknem spremi i crk. Primim mail, napišem kilometarski odgovor, kliknem send, i onda kasnije skužim da je ostao u outboxu. I takve stvari. Navodno ujutro radi koliko-toliko ok, al šta mi vrijedi ujutro kad sam na poslu...

Problem je u tim paricama, nikako ih nema, već 8 godina, a svako malo proširenje centrale. Navodno je moj kvart spojen nečim što ne podržava više od postojećeg broja korisnika a nikome nije isplativo proširivati to radi 2 ulice. Svako selo i priselak u okolici imaju dsl jer im kablovi idu glavnom rutom, a mi smo nekakvom poprečnom. I tak...

Pa smo gledali staviti onakvu neku antenu da se mogu spojiti od ćaćine kancelarije, ali trebala bi antena biti previsoko. Druga opcija je satelitski internet koji je malo preskup za moje prilike.
Those who stand for nothing fall for anything.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Možda da si nabaviš nekakvu antenu za 3G signal?
To bi trebalo postojati. Mislim da su znali ljudi po otocima to si nabavljati.
Pa na nju si taj homebox prikopčaj.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

antena će pomoći kod slabog signala, ali ne baš i kod preopterećenog čvorišta :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Zaključano