čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la calisto053 »

mist je napisao/la:Mrzim knjigovodstvo. Mrzim birokraciju koja je sebi samoj svrha. Mrzim 500 brojeva kada je OIB dovoljan. Mrzim rodne listove i domovnice kada je osobna dovoljna. Mrzim Linića i njegov kvazirad koji meni samo stvara tri puta više posla. Mrzim linićenijanstvo koje rješava probleme koje je samo stvorilo.

Država nije svrha sama po sebi. Državi je svrha da nevidljivo uređuje one fine nijanse, a ne da joj mi slijepo služimo kao robovi. Mrzim ih kao član knjigovodstva, koje je samo po sebi robovski upravnik nad nižim robovima u poremećenom sustavu vrijednosti.
Sve je to već davno sociologija opisala. Pogledaj malo Weberove bilješke o birokraciji - ustroj, funkcije, disfunkcije i Parkinsonov zakon. Birokracija jest najracionalniji i najučinkovitiji oblik uprave i vlasti, ali i sama sebi svrha. Ljudima je najlakše upravljati ako ih dehumaniziraš i svedeš na brojeve. Nadam se da će ti biti puno toga poznato ;)

http://www.scribd.com/doc/15786493/Birokracija

PS: Ako želiš pravi doživljaj, počni čitati Kafku ili jednostavno nastavi raditi :-D
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Kafku čitam odavno, a bijeg iz ovog žderača inteligencije i zdravog razuma planiram. I imam mogućnosti.

Međutim, uvijek ostaje pitanje, vrabac u ruci ili golub na grani? Miran, stabilan i relativno pristojno plaćen posao, uz dodatan bonus odlične ekipe, super šefova, mačaka koje dolaze na žderu i sl. Ali posao cijepa dušu na najsitniji atom zdravog razuma i samopoštovanja. S druge strane, nitko ozbiljno ne shvaća žensku od trideset i kusur koja se bez iskustva javi na posao koji u informatici zahtijeva više od poznavanja Worda :)

Ili da dam otkaz i potpuno se posvetim pisanju u nadi da ću jednog dana dobro prodati djelca? ;)
Those who stand for nothing fall for anything.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

skupi iskustvo, tj radi na njemu i onda se javi na oglas sa dotičnim.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
mist

Post Postao/la mist »

Evo krenula ja brat, pa ću nakupit :)

Najdalje što sam došla u razgovoru jest bilo u jednoj većoj firmi gdje je lik pristojno rekao da cijeni trud i zalaganje :) al da njima treba već formirana osoba. Ono što je meni palo na pamet jest nagovorit ove di sad radim da napravimo ugovor na ono što meni paše za budućnost, dat će mi preporuku, ispast će kao da sam 3 godine radila nešto što nije birokratska drkica, a konkretno ću učiti na licu mjesta (još nisam oglupila pa se i to da...).

Vježbanje birokracije: upravo sam u jednoj mail-dopisci s Tele2 vezano uz zadnji račun, koji ja u principu ne osporavam, ali se hvatam na sitna slova i elementarnu logiku. Zasad su me odbijali ali me zanima dokle možemo ići. Cepam im slova kao što meni takvi ugovori cepaju mozak i lovim ih na svaki razmak. Pitanje je samo, tko ima više novaca i vremena...
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

To opako liči na njihovu strategiju iz 90ih, sa time da će se za ovo definitivno trebat odreći love za licence za te windowse.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Neće to pomoći ni HTC-u niti Windowsima.
Ljudi će se jednom bootati da vide to čudi i nakon toga će obrisati Windowse jer će im trebati prostor na mobitelu.
A pitanje je i da li će HTC to uopće prihvatiti.
shicy

Post Postao/la shicy »

sinoć pio "Gričku vješticu"...majku mu, kako dobro pivo spivo
mist

Post Postao/la mist »

Evo najnovija zabavna stvar.

Kaže bombastičan članak, država gradi bazene privatnim iznajmljivačima, a tumpavi ljudi se ne javljaju. I čovjek bi pomislio - vidi stvarno, koji kreteni.

Ali, treba pročitati i uvjete natječaja: da bi privatni iznajmljivač mogao dobiti ovu potporu MORA registrirati tvrtku ili obrt i MORA imati jednog zaposlenog. Ne moram ni spominjati kakve parafiskalne namete imaju obrti i tvrtke, te koliko dođe koštati brutto plaća jednog zaposlenog. A sezona na moru traje 3 mjeseca.

Stvarno, tumpavi ljudi neće da im država sagradi bazen. /picardpalm
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Zaključano