ElementaryOS Jupiter > Luna > Freya
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Elementary OS Jupiter ugašen, uskoro stiže Luna
Jutros instalirao i već se naživcirao.
Pojedine instalirane aplikacije se ne pojavljuju u Applications nego ih je potrebno pokretati iz terminala, sustav ne može izbaciti vanjski disk ili stick nego uvijek tvrdi da je zauzet, instalirao sam i xbmc, ali jedanput kad ga pokrenem ne mogu više izaći iz njega nego moram resetirati računalo.
Pojedine instalirane aplikacije se ne pojavljuju u Applications nego ih je potrebno pokretati iz terminala, sustav ne može izbaciti vanjski disk ili stick nego uvijek tvrdi da je zauzet, instalirao sam i xbmc, ali jedanput kad ga pokrenem ne mogu više izaći iz njega nego moram resetirati računalo.
-
gMajstor
Isprobao i ... nisam nešto previše oduševljen. Dobro, ja sam navikao na raskoš i mogućnosti koje ima KDE, ali ako to izuzmemo, npr, kad se pokrene neka akcija npr instalacija drivera, ne moze da se prekine sve dok ne zavrsi, onda kad se pokrenu neki programi, ne želi (nemoguće je) izaći iz njih ukoliko nešto rade u pozadini. Oće da zabaguje kad se prelazi s radne površine na drugu radnu površinu prevlačenjem programa, kao i još par takvih gluposti (mada verujem da ce to resiti prvim updateom)
Inače, ceo hardver uredno prepozna, nekih većih problema barem s tim nema. Radi brzo, lako, poletno ... ali je definitivno distribucija za pocetnike i to one nezahtevne. Ostavlja utisak distribucije koja je po sistemu, pusti film, pregledaj slike i ne smaraj s glupostima i sa dodatnim podešavanjima, već radi onako kako ti je gazda zapovedao. Primera radi Ubuntu s Unitijem pruza znato više slobode i mogućnosti, kao i sam vizuelni doživljaj nego Luna (KDE nesmem ni da spomenem). Još će dosta vremena proteći, pre nego što bude moglo da se kaže da je ovo ozbiljna distribucija sa puno mogućnosti.
Inače, ceo hardver uredno prepozna, nekih većih problema barem s tim nema. Radi brzo, lako, poletno ... ali je definitivno distribucija za pocetnike i to one nezahtevne. Ostavlja utisak distribucije koja je po sistemu, pusti film, pregledaj slike i ne smaraj s glupostima i sa dodatnim podešavanjima, već radi onako kako ti je gazda zapovedao. Primera radi Ubuntu s Unitijem pruza znato više slobode i mogućnosti, kao i sam vizuelni doživljaj nego Luna (KDE nesmem ni da spomenem). Još će dosta vremena proteći, pre nego što bude moglo da se kaže da je ovo ozbiljna distribucija sa puno mogućnosti.
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
Stvarno su se potrudili da zgleda ko OSX, čak su i animacije slične.
Isprobao danas live verziju. Dojmovi su dvojaki. Nekako mi je to "haiku" distra. Mala, dotjerana, nepodesiva, a opet OK za nezahtjevnog linuksdžiju. Nit smrdi nit miriši. Možda sam imao prevelika očekivanja. Nije čak niti bitno brža od KDE-a, mojeg ljubimca. Uglavnom, probajte, možda vam sjedne.
PS Možda bi bilo dobro promijeniti naslov, te prebaciti iz Linux vijesti na prikladnije mjesto?
PS Možda bi bilo dobro promijeniti naslov, te prebaciti iz Linux vijesti na prikladnije mjesto?
Where there is a gui there's a way.
- calisto053
- Moderator
Nije to problem - to je svojedobno i bila vijest. Tko je uopće znao da ćemo do slijedeće verzije morat čekat 10 mjeseci...Fugu je napisao/la:PS Možda bi bilo dobro promijeniti naslov, te prebaciti iz Linux vijesti na prikladnije mjesto?
Ako moderatori žele, nek preimenuju naslov u "Elementary OS" i premjeste u odgovarajući podforum.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Moja recenzija će se malo odužiti .. za razliku od bete 1 i 2, ova stable Luna mi ne može uspostaviti vezu s routerom
.. probao i 32 i 64 bitnu i nula bodova iako mi PCI wlan karticu uredno prepozna neće pa neće .. na kraju sam komp donio do routera (cca 20 cm) i opet ništa ..
Sad je išla instalacija 32 bitne na jedan PC, a komp sam spojio na router lan kablom .. no zamisao mi je bila isprobati lunu na dva laptopa i dva PC-a .. jbg, odužiti će se recenzija
Što se tiče rada i brzine nakon što je instalirana, radi očekivano brzo .. i za sad stabilno, mase (uobičajenih) programa i dalje nema no za mene je to plus ..
I da, odmah u startu, ja Lunu ne doživljavam kao linux distribuciju s zavidnim mogućnostima podešavanja pa možda zato i nisam jako razočaran
Sad je išla instalacija 32 bitne na jedan PC, a komp sam spojio na router lan kablom .. no zamisao mi je bila isprobati lunu na dva laptopa i dva PC-a .. jbg, odužiti će se recenzija
Što se tiče rada i brzine nakon što je instalirana, radi očekivano brzo .. i za sad stabilno, mase (uobičajenih) programa i dalje nema no za mene je to plus ..
I da, odmah u startu, ja Lunu ne doživljavam kao linux distribuciju s zavidnim mogućnostima podešavanja pa možda zato i nisam jako razočaran
začuđujuće velik interes forumaša za jednu "po šumama i gorama" distru 
Velim ja da nismo baš tipična Linux družina.
Where there is a gui there's a way.
A fali ljudima iščekivanje, .. ko nekad s Ubuntuom pa onda našli anonimus distruShicy je napisao/la:začuđujuće velik interes forumaša za jednu "po šumama i gorama" distru
.. naravno da se šalim, Luna jest ograničena u mnogim stvarima no ima mi ono nešto zbog čega betu2 nisam maknuo nakon par dana kako su recimo završili recimo Mint 13 i 14.
- calisto053
- Moderator
Re: Odg: Elementary OS Jupiter ugašen, uskoro stiže Luna
Tako je, ovo je atipicna distra u mnogo toga, zato i treba prilagodit ocekivanja i kriterijeBertone je napisao/la:I da, odmah u startu, ja Lunu ne doživljavam kao linux distribuciju s zavidnim mogućnostima podešavanja pa možda zato i nisam jako razočaran
@ Shicy - upravu si, ovo jest "po sumama i gorama". Barem je zanimljiva, lijepa i brza partizanstina
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.