Linux u domaćim medijima
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Linux u domaćim medijima
Naletio sam sad na 2 mjeseca star časopis Bug gdje su testirali različite laptope. Laptop koji bi dolazio s instaliranim Linuxom bi na njihovom testu automatski dobivao minus s obrazloženjem da se radi o inferiornom sustavu u odnosu na Windowse. To što nisu testirali operativni sustav nego samo hardver ih nije smetalo da laptopu daju lošiju ocjenu zbog instaliranog operativnog sustava.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Abnormal je napisao/la:Naletio sam sad na 2 mjeseca star časopis Bug. Laptop koji bi dolazio s instaliranim Linuxom bi na njihovom testu automatski dobivao minus s obrazloženjem da se radi o inferiornom sustavu u odnosu na Windowse.
Žao mi je svake lipe koje sam davnih dana davao na taj smećopis!
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- drone
- Moderator
Nekad davno je bio dobar. Kupovao sam ga od broja 2, a čitao od prvog koji je kupio cimer mislim negdje '92. dok smo bili u VŽ-u na FOI-ju. BUG se nažalost davno pokvario. Međutim, ne kupujem više ni jedan časopis jer su mi sve potrebne informacije dostupne preko neta.Cooleech je napisao/la:Abnormal je napisao/la:Naletio sam sad na 2 mjeseca star časopis Bug. Laptop koji bi dolazio s instaliranim Linuxom bi na njihovom testu automatski dobivao minus s obrazloženjem da se radi o inferiornom sustavu u odnosu na Windowse.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Žao mi je svake lipe koje sam davnih dana davao na taj smećopis!
Što se obrazloženja tiče o inferiornom OS-u, mogu samo reći - jadno je to IT novinarstvo, jadni su i neprofesionalni ako nešto takvo mogu napisati, jadni su im čitatelji, a jadni smo i mi svi skupa u takvom okruženju.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
-
Slamd64
Tocno tako. Zadnji Vidi i Bug sam uzeo prije 3-4 godine i to iskljucivo zbog nagradne igre. Dobio sam bug majicu i LCD okvir od vidija u sekciji pisma citatelja, jer sam postavio pitanje na koje nisu mogli precizno odgovoriti 
Jedno vrijeme sam se dopisivao s Teom Valicem, lik je skroz ok, na fejsu me je dodao Skevin, bivsi gl.urednik
Jedno vrijeme sam se dopisivao s Teom Valicem, lik je skroz ok, na fejsu me je dodao Skevin, bivsi gl.urednik
Veli Bug na twitteru da im je nova tema broja o linuxu, sad sam u okruženju na kojem je twitter blokiran pa ne mogu linkat.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
- Suko
- Site Admin
Joj sad će Bug o Linuxu početi pričati!
A nije donedavno bilo da to nikog ne zanima?
Što li se sad moglo odjednom dogoditi? Nije valjda da su Bugovi novinari bili u krivu?
U što će ima ovaj broj teško pasti! Biće da ih duša boli što su to morali napisati.
- Cooleech
- Moderator
Suko je napisao/la:![]()
Joj sad će Bug o Linuxu početi pričati!
A nije donedavno bilo da to nikog ne zanima?
Što li se sad moglo odjednom dogoditi? Nije valjda da su Bugovi novinari bili u krivu?![]()
U što će ima ovaj broj teško pasti! Biće da ih duša boli što su to morali napisati.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ma neeeee .. BUG je manifest hipstera, a BUG-ovci su hipsteri od rođenja i u duši tako da je to sasvim očekivani razvoj događaja jer:
PC Chip je u broju za studeni 2012. godine imao temu "Male i lagane Linux distribucije", u broju za siječanj 2013. godine tema je bila "Vodič za Linux početnike", u ovom novom za veljaču u najavi stoji "Raspberry Pi i Linux distribucije" ..
s druge strane Vidi je u broju za studeni 2012. godine obradio teme "Enlightenment 17, Gnome 3.6 i Slackware OS", u prosincu 2012. godine pozabavio se "Zorin OS-om i Steam fon Linux", a u broju za siječanj 2013. godine "Freemind i Calibre", OS mjeseca je bio "Ubuntu 12.10", a program mjeseca "BRL-CAD"
.. pa nemrete sad očekivati da i dalje pišu o W 8 kad to više nije in
PC Chip je u broju za studeni 2012. godine imao temu "Male i lagane Linux distribucije", u broju za siječanj 2013. godine tema je bila "Vodič za Linux početnike", u ovom novom za veljaču u najavi stoji "Raspberry Pi i Linux distribucije" ..
s druge strane Vidi je u broju za studeni 2012. godine obradio teme "Enlightenment 17, Gnome 3.6 i Slackware OS", u prosincu 2012. godine pozabavio se "Zorin OS-om i Steam fon Linux", a u broju za siječanj 2013. godine "Freemind i Calibre", OS mjeseca je bio "Ubuntu 12.10", a program mjeseca "BRL-CAD"
.. pa nemrete sad očekivati da i dalje pišu o W 8 kad to više nije in
još samo da hitnapeceslužba počne koristit gnu/linux