Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo

Post Postao/la Abzeenth »

Nažalost, nisam sasvim sigurna kako to izvesti, a nemam vremena proučavati :(, ali podržavam ideju i doprinosim oživljavanju ove rasprave slikovnim prilogom u vidu ovog smajlića:

slika

:D
stefan
Moderator
Spol: M

Post Postao/la stefan »

Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

stefan je napisao/la:http://www.jemmatzan.com/2011/10/unity- ... buntu.html
Unity is the end of Ubuntu
Kako ga ser. . !
Sad je kao Ubuntu kriv za sve?
Znaci, Gnome Shell, KDE 4, raspad Mandrive, stucanje SUSE-a . . .
Jel onda Ubuntu kriv i za Glad u Africi i za svjetsku ekonomsku krizu?
Znaci covjek bi otiso na drugu distru, ali ne moze jer je Ubuntu unistio sve moguce ostale distre i nije nista ostalo. Jadan!
A da nije mozda bezglava masa od milijun i osamsto developera koji su svaki vukli na svoju stranu i razvijali svoju kucnu distru umjesto da su se skoncenetrirali na bitne stvari?
Mark vodi firmu. Njemu je u interesu da napravi proizvod koji ce zaradjivati novce. I ima u potpunosti pravo razvijati Ubuntu kako god hoce. Njegov je novac u igri.
I nije istina da nema drugih distri. Moze se birati. Samo sto su ljudi toliko lijeni isprobati i preci na nesto drugo. Osim toga, sto fali KDE-u i XFCE-u?
I na kraju krajeva, nije Ubuntu kriv sto ovaj gore navedeni sero. . .a ne moze koristiti stari Gnome. Za to je kriva Gnome udruga koja ga vise ne razvija. Ubuntu nema nista s tim.
What a pile of crap!!!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

EDIT:I sto nije svoj bijes usmjerio na rahiticna i bezglava vodstva ostalih Linux distribucija koji ne talasaju vec ohoho godina?
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Iako se ni meni ne sviđa Unity, a ni Gnome 3, ovakve članke ne volim. Sve se to može reći u dvije ili tri rečenice bez cmizdrenja. Ovako je stvarno pile of crap. Jedan biser kao dokaz (iako malo offtopic):
There is Kubuntu, but I don't like KDE's single-bar interface.
Naravno, KDE mi je primarni DE, pa mi je zato ova izjava i zapela za oko. Od svih negativnih stvari koje bi se KDE-u mogle prišiti, njemu se ne sviđa "KDE's single-bar interface". O problema! Pa koliko je teško dodati još jedan ili više panela? Bar što se toga tiče KDE je vrlo fleksibilan. Prije nekoliko dana isprobavao sam malo Xfce i vidio, gle čuda, da i u njemu postoji ta mogućnost. Nekoliko klikova i složiš si desktop kako želiš.

Kritizira samo kritike radi.
Tja...
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Mora se priznati da su i Unity i Gnome Shell jako mlada sučelja koja su donijela radikalne novosti i koncepte koji nisu još do kraja promišljeni.
Za sada im nedostaje dosta funkcionalnosti starijih i ispoliranih sučelja.
Priznajem da sam imao nezgodnih bugova kod korištenja Unitya. Čak sam radi tih bugova u potpunosti izbacio neke programe koje sam ranije često koristio.
KDE je kraljevsko sučelje. Prekrasno s brojnim opcijama i intuitivno. Radi se o potpunom sučelju koje se ne klanja drugima poput Windowsa ili OS X-a.
XFCE je sasvim upotrebljiv. Čak se može podesiti da jako pristojno izgleda. 80% sličan starom Gnomeu. Uz malo koniguracije na njemu se može sve kao i na Gnomeu.
Unity je za hobi kompjuteraše i surfere. Iako se i na njemu može i ozbiljnije raditi. Nije multitasking tako kompliciran kao što se to pokušava prikazati.
Moramo shvatiti da se Canonical želi izdvojiti iz mase i ponuditi nešto što će privući neke od Windows i Mac korisnika. To ne može dobiti KDE-om, XFCE-om ili ostalim DE-ovima i WM-ovima.
Mora dati nešto novo i jedinstveno.
Kopirati Mac-ov cool faktor, a ostaviti svoj štih. Jedino tako može dobiti veći postotak korisnika i probiti se na desktop tržištu.
Ajmo malo pričekati. Makar godinu dana da vidimo kako će se Unity razvijati. Trenutno je dosta upotrebljiv. A za godinu dana bi trebao izliječiti većinu mušica.
EDIT:Sad sam se ja natrkeljao.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Suko je napisao/la:Mora se priznati da su i Unity i Gnome Shell jako mlada sučelja koja su donijela radikalne novosti i koncepte koji nisu još do kraja promišljeni.
Za sada im nedostaje dosta funkcionalnosti starijih i ispoliranih sučelja.
Priznajem da sam imao nezgodnih bugova kod korištenja Unitya. Čak sam radi tih bugova u potpunosti izbacio neke programe koje sam ranije često koristio.
KDE je kraljevsko sučelje. Prekrasno s brojnim opcijama i intuitivno. Radi se o potpunom sučelju koje se ne klanja drugima poput Windowsa ili OS X-a.
XFCE je sasvim upotrebljiv. Čak se može podesiti da jako pristojno izgleda. 80% sličan starom Gnomeu. Uz malo koniguracije na njemu se može sve kao i na Gnomeu.
Unity je za hobi kompjuteraše i surfere. Iako se i na njemu može i ozbiljnije raditi. Nije multitasking tako kompliciran kao što se to pokušava prikazati.
Moramo shvatiti da se Canonical želi izdvojiti iz mase i ponuditi nešto što će privući neke od Windows i Mac korisnika. To ne može dobiti KDE-om, XFCE-om ili ostalim DE-ovima i WM-ovima.
Mora dati nešto novo i jedinstveno.
Kopirati Mac-ov cool faktor, a ostaviti svoj štih. Jedino tako može dobiti veći postotak korisnika i probiti se na desktop tržištu.
Ajmo malo pričekati. Makar godinu dana da vidimo kako će se Unity razvijati. Trenutno je dosta upotrebljiv. A za godinu dana bi trebao izliječiti većinu mušica.
EDIT:Sad sam se ja natrkeljao.
Ja nisam imao na 11.04 dosad većih problema s Unityem. Okej je, može se raditi na njemu. Moram priznati, po onome što sam vidio, čak mi se i više sviđa Unity na 11.04. Koristim upravo sada KDE, i istina je, puno je prilagodljiviji od Unitya, kako u izgledu, tako i u ponašanju. No, zadovoljan sam s Unityem kojeg imam na desktopu i tamo mi više odgovara, budući da desktop primarno koristim za surfanje.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Suko je napisao/la:Unity je za hobi kompjuteraše i surfere. Iako se i na njemu može i ozbiljnije raditi. Nije multitasking tako kompliciran kao što se to pokušava prikazati.
Slažem se. Može se fino i brzo raditi, naravno - kad se navikneš na cijelo sučelje.. :) Jedino što bi mi dobro došlo je grupiranje otvorenih prozora na vrh ove lijeve trake.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Da, i inače neki način grupiranja aplikacija prikazanih na Unityevoj lijevoj traci.
Nego, što se tiče samog položaja ove trake s lijeve strane ekrana i čestim jadikovkama kako se isti ne može staviti s desne strane, vjerujte da i može, to bi bilo prilično disfunkcionalno.
Zašto?
Imao sam na KDE-u gotovo identično složen panel s lijeve strane koji je iskakao na bump miša i prije nego je Unity postojao. Jednom sam ga odlučio premjestiti s desne strane i iskakao mi je baš svaki puta kada sam mišem posegnuo za nekim scroll-barom aplikacije koji su UVIJEK s desne strane prozora. Taj panel nije živio niti puni dan rda na desnoj strani. ;)
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Zanimljivo, i ja u KDE-u imam panel s lijeve strane koji mi iskače i glumi quicklaunch, a defaultni quicklaunch sam uklonio iz donjeg glavnog panela :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori