Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo
Nažalost, nisam sasvim sigurna kako to izvesti, a nemam vremena proučavati
, ali podržavam ideju i doprinosim oživljavanju ove rasprave slikovnim prilogom u vidu ovog smajlića:

http://www.jemmatzan.com/2011/10/unity- ... buntu.html
Unity is the end of Ubuntu
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Kako ga ser. . !stefan je napisao/la:http://www.jemmatzan.com/2011/10/unity- ... buntu.htmlUnity is the end of Ubuntu
Sad je kao Ubuntu kriv za sve?
Znaci, Gnome Shell, KDE 4, raspad Mandrive, stucanje SUSE-a . . .
Jel onda Ubuntu kriv i za Glad u Africi i za svjetsku ekonomsku krizu?
Znaci covjek bi otiso na drugu distru, ali ne moze jer je Ubuntu unistio sve moguce ostale distre i nije nista ostalo. Jadan!
A da nije mozda bezglava masa od milijun i osamsto developera koji su svaki vukli na svoju stranu i razvijali svoju kucnu distru umjesto da su se skoncenetrirali na bitne stvari?
Mark vodi firmu. Njemu je u interesu da napravi proizvod koji ce zaradjivati novce. I ima u potpunosti pravo razvijati Ubuntu kako god hoce. Njegov je novac u igri.
I nije istina da nema drugih distri. Moze se birati. Samo sto su ljudi toliko lijeni isprobati i preci na nesto drugo. Osim toga, sto fali KDE-u i XFCE-u?
I na kraju krajeva, nije Ubuntu kriv sto ovaj gore navedeni sero. . .a ne moze koristiti stari Gnome. Za to je kriva Gnome udruga koja ga vise ne razvija. Ubuntu nema nista s tim.
What a pile of crap!!!
- Suko
- Site Admin
EDIT:I sto nije svoj bijes usmjerio na rahiticna i bezglava vodstva ostalih Linux distribucija koji ne talasaju vec ohoho godina?
- drone
- Moderator
Iako se ni meni ne sviđa Unity, a ni Gnome 3, ovakve članke ne volim. Sve se to može reći u dvije ili tri rečenice bez cmizdrenja. Ovako je stvarno pile of crap. Jedan biser kao dokaz (iako malo offtopic):
Kritizira samo kritike radi.
Tja...
Naravno, KDE mi je primarni DE, pa mi je zato ova izjava i zapela za oko. Od svih negativnih stvari koje bi se KDE-u mogle prišiti, njemu se ne sviđa "KDE's single-bar interface". O problema! Pa koliko je teško dodati još jedan ili više panela? Bar što se toga tiče KDE je vrlo fleksibilan. Prije nekoliko dana isprobavao sam malo Xfce i vidio, gle čuda, da i u njemu postoji ta mogućnost. Nekoliko klikova i složiš si desktop kako želiš.There is Kubuntu, but I don't like KDE's single-bar interface.
Kritizira samo kritike radi.
Tja...
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Suko
- Site Admin
Mora se priznati da su i Unity i Gnome Shell jako mlada sučelja koja su donijela radikalne novosti i koncepte koji nisu još do kraja promišljeni.
Za sada im nedostaje dosta funkcionalnosti starijih i ispoliranih sučelja.
Priznajem da sam imao nezgodnih bugova kod korištenja Unitya. Čak sam radi tih bugova u potpunosti izbacio neke programe koje sam ranije često koristio.
KDE je kraljevsko sučelje. Prekrasno s brojnim opcijama i intuitivno. Radi se o potpunom sučelju koje se ne klanja drugima poput Windowsa ili OS X-a.
XFCE je sasvim upotrebljiv. Čak se može podesiti da jako pristojno izgleda. 80% sličan starom Gnomeu. Uz malo koniguracije na njemu se može sve kao i na Gnomeu.
Unity je za hobi kompjuteraše i surfere. Iako se i na njemu može i ozbiljnije raditi. Nije multitasking tako kompliciran kao što se to pokušava prikazati.
Moramo shvatiti da se Canonical želi izdvojiti iz mase i ponuditi nešto što će privući neke od Windows i Mac korisnika. To ne može dobiti KDE-om, XFCE-om ili ostalim DE-ovima i WM-ovima.
Mora dati nešto novo i jedinstveno.
Kopirati Mac-ov cool faktor, a ostaviti svoj štih. Jedino tako može dobiti veći postotak korisnika i probiti se na desktop tržištu.
Ajmo malo pričekati. Makar godinu dana da vidimo kako će se Unity razvijati. Trenutno je dosta upotrebljiv. A za godinu dana bi trebao izliječiti većinu mušica.
EDIT:Sad sam se ja natrkeljao.
Priznajem da sam imao nezgodnih bugova kod korištenja Unitya. Čak sam radi tih bugova u potpunosti izbacio neke programe koje sam ranije često koristio.
KDE je kraljevsko sučelje. Prekrasno s brojnim opcijama i intuitivno. Radi se o potpunom sučelju koje se ne klanja drugima poput Windowsa ili OS X-a.
XFCE je sasvim upotrebljiv. Čak se može podesiti da jako pristojno izgleda. 80% sličan starom Gnomeu. Uz malo koniguracije na njemu se može sve kao i na Gnomeu.
Unity je za hobi kompjuteraše i surfere. Iako se i na njemu može i ozbiljnije raditi. Nije multitasking tako kompliciran kao što se to pokušava prikazati.
Moramo shvatiti da se Canonical želi izdvojiti iz mase i ponuditi nešto što će privući neke od Windows i Mac korisnika. To ne može dobiti KDE-om, XFCE-om ili ostalim DE-ovima i WM-ovima.
Kopirati Mac-ov cool faktor, a ostaviti svoj štih. Jedino tako može dobiti veći postotak korisnika i probiti se na desktop tržištu.
Ajmo malo pričekati. Makar godinu dana da vidimo kako će se Unity razvijati. Trenutno je dosta upotrebljiv. A za godinu dana bi trebao izliječiti većinu mušica.
Ja nisam imao na 11.04 dosad većih problema s Unityem. Okej je, može se raditi na njemu. Moram priznati, po onome što sam vidio, čak mi se i više sviđa Unity na 11.04. Koristim upravo sada KDE, i istina je, puno je prilagodljiviji od Unitya, kako u izgledu, tako i u ponašanju. No, zadovoljan sam s Unityem kojeg imam na desktopu i tamo mi više odgovara, budući da desktop primarno koristim za surfanje.Suko je napisao/la:Mora se priznati da su i Unity i Gnome Shell jako mlada sučelja koja su donijela radikalne novosti i koncepte koji nisu još do kraja promišljeni.
Slažem se. Može se fino i brzo raditi, naravno - kad se navikneš na cijelo sučelje..Suko je napisao/la:Unity je za hobi kompjuteraše i surfere. Iako se i na njemu može i ozbiljnije raditi. Nije multitasking tako kompliciran kao što se to pokušava prikazati.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Da, i inače neki način grupiranja aplikacija prikazanih na Unityevoj lijevoj traci.
Nego, što se tiče samog položaja ove trake s lijeve strane ekrana i čestim jadikovkama kako se isti ne može staviti s desne strane, vjerujte da i može, to bi bilo prilično disfunkcionalno.
Zašto?
Imao sam na KDE-u gotovo identično složen panel s lijeve strane koji je iskakao na bump miša i prije nego je Unity postojao. Jednom sam ga odlučio premjestiti s desne strane i iskakao mi je baš svaki puta kada sam mišem posegnuo za nekim scroll-barom aplikacije koji su UVIJEK s desne strane prozora. Taj panel nije živio niti puni dan rda na desnoj strani.
Nego, što se tiče samog položaja ove trake s lijeve strane ekrana i čestim jadikovkama kako se isti ne može staviti s desne strane, vjerujte da i može, to bi bilo prilično disfunkcionalno.
Zašto?
Imao sam na KDE-u gotovo identično složen panel s lijeve strane koji je iskakao na bump miša i prije nego je Unity postojao. Jednom sam ga odlučio premjestiti s desne strane i iskakao mi je baš svaki puta kada sam mišem posegnuo za nekim scroll-barom aplikacije koji su UVIJEK s desne strane prozora. Taj panel nije živio niti puni dan rda na desnoj strani.
- drone
- Moderator
Zanimljivo, i ja u KDE-u imam panel s lijeve strane koji mi iskače i glumi quicklaunch, a defaultni quicklaunch sam uklonio iz donjeg glavnog panela 
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch