Star trek fans

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Star trek fans

Post Postao/la shrike »

Moram priznati da mi je čudno što nema nove serije već su krenuli u filmove. Ovaj iz 2009 nije loš, ali mu fali ta komponenta nekakve socijalne kritike / filozofija po kojoj mi se ST sviđa. Iako mi se po tome ST jako sviđa, pogotovo TNG i Voyager, nekako mi je moram priznati babilon 5 bolji.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
retsam
Spol: M

Post Postao/la retsam »

Kr1stian je napisao/la:Mene su jako razočarali ( sa ovim predzadnjim filmom a sumnjam da bu i novi kaj bolji). Ko mali sam sedel zalijepljen u stolac kad god bi bila koja star trek serija, zbog star treka sam se počel i baviti astronomijom. Saki put sam ko mali bežal van gledati a bum ih morti videl kak ideju po nebu :mrgreen:

Prvo su me razočarali kad su mi "ubili" Datu. Neoprostivo. Nakon toga su napravili još jednu neoprostivu glupost, prešli su u povijest tj početak i to snimili tak da ne odgovara svemu ovome kaj poslije gledamo u drugim filmovima/serijama nego su oni išli zmišljati svoju alternativu. Mislim ono, "space the final frontier" toliko mogućnosti, toliko različitih priča ali ne. Oni moraju iti u prošlost i sve pomrdati. Archera su mi ukinuli taman kad je napokon postal gledljiv. ( isto to su napravili i sa star gate universe).

Ovo danas više nije Star Trek. U ovome danas kaj snimaju više ne vidim presliku "sadašnjosti" i nekakav komentar određenih događaja iz sadašnjosti samo sve to lijepo upakirano i preslikano na budućnost. Ovo sad je čist fejzors to maximum akcija. Nema više onog duha i jednostavno ne osjećam da bi to bilo to.

p.s.
Makar ni ta akcija njim nije ni do koljena onoj akciji koja je bila u ST Voyager gda je Katica bila valjda u PMS-u pa zrokala Borg kraljicu.
Ne bih se složio, meni je Star Trek iz 2009. najbolji Star Trek film(i prvi dobar ST film) i uopće mi nije smetalo što su napravili "alternativnu stvarnost" iako su malo pretjerali s onim putovanjima kroz vrijeme koja su malo besmislena(bez obzira na Nera i njergove motive); prikaz života članova enterprisea je zanimljiv i zabavan, gluma na razini, glazba odlična, ugodno me je iznenadio :)
zole052 je napisao/la:
PunkBastard je napisao/la:zato ja gledam The Original Series
ja sam teski fan ali original series mi nije nesto
TOS je više kultan nego dobar, ima dosta dobrih epizoda, ali i dosta onih koje se mogu nazvati space westernom; TNG je apsolutni slavljenik i definitivno najbolji ST serijal, zatim Voyager, a DS9 mi je ni vrit ni mimo
Ovaj iz 2009 nije loš, ali mu fali ta komponenta nekakve socijalne kritike / filozofija po kojoj mi se ST sviđa
Pa nikad mi baš nisu legle sintetičke purice :D
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
max360se

Post Postao/la max360se »

shrike je napisao/la:Moram priznati da mi je čudno što nema nove serije već su krenuli u filmove. Ovaj iz 2009 nije loš, ali mu fali ta komponenta nekakve socijalne kritike / filozofija po kojoj mi se ST sviđa. Iako mi se po tome ST jako sviđa, pogotovo TNG i Voyager, nekako mi je moram priznati babilon 5 bolji.
bez Babilon +1

Meni je drago što su išli na alternativnu povijest, tako neće originalni slijed uništiti, kao što su to primjerice napravili Star Wars serijalu.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Nisam ni znao da imamo Star Trek fan page :ljubav
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

zole052 je napisao/la:
PunkBastard je napisao/la:zato ja gledam The Original Series
ja sam teski fan ali original series mi nije nesto a ovi novi filmovi su ono... boze sacuvaj, to uopce nije star trek...
ako se zanemari gluma (koja je čak i solidna za ono vrijeme) i efekti, radnja je dobra, samo što dosad što sam 20 epizoda pogledao većinom se vrti oko umnih igri, dođu na neki dio galaksije neke, ili kod nekog planeta i nešto im se igra s umovima, to nije baš ono čega se sjećam dok sam Star Trek gledao kao klinac (6, 7 godina) gdje su silazili na planete, upoznavali razne rase i pomagali im, nije ni ovo loše
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
zole052

Post Postao/la zole052 »

retsam je napisao/la: Ne bih se složio, meni je Star Trek iz 2009. najbolji Star Trek film(i prvi dobar ST film) i uopće mi nije smetalo što su napravili "alternativnu stvarnost" iako su malo pretjerali s onim putovanjima kroz vrijeme koja su malo besmislena(bez obzira na Nera i njergove motive); prikaz života članova enterprisea je zanimljiv i zabavan, gluma na razini, glazba odlična, ugodno me je iznenadio :)
vidis... sto ljudi sto cudi :)

meni star trek taj najnoviji film za sada nije toliko los kao sf film ali nema veze sa star trekom, samo je tematika ista
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
chule
Kontakt:

Post Postao/la chule »

Ne znam, meni je zadnji film bio dobar i volim ga pogledat kad mi je dosadno i nemam pametnijeg posla. Jedino ne razumijem zašto neki ljudi imaju toliko negativnoih kritika oko alternativnog vremenskog pravca?!? Po meni to i je najbolja stavka zadnjeg filma... Pa zamisli da je netko išao dirat "originalne" događaje i likove iz TOS-a - fanovi bi ih spalili na lomači! :D

btw koji serijal Vam je najdraži i zašto?
Evo složil sam malu anketu pa da vidimo koji serijal ima najveću bazu fanova među LZS-ovcima :D

SUPER COOL LZS STAR TREK ANKETA
retsam

Post Postao/la retsam »

Tko je to glasovao za DS9 sbatine
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

retsam je napisao/la:Tko je to glasovao za DS9 sbatine
Ja sam za The Next Generation :D
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

E sad, Volim Original, Animated i TNG no samo je jedan glas moguć po korisniku. DS9 je ok, je dosadan no nije dosadan ko Voyager.
Odgovori