LiveDVD - sve tri Ubuntu distre na jednom mediju

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori

Ubuntu LiveDVD bi se trebao zvati

MultiDistro
3
8%
AllFlavors
4
11%
3buntu
30
81%

Ukupno glasova: 37

Lutherus

Re: LiveDVD - sve tri Ubuntu distre na jednom mediju

Post Postao/la Lutherus »

http://www.linuxjournal.com/article/7246 pingu ako ti zatreba.ovo je na knoppixu ali se moze i na druge distre prenjeti.
pingu

Post Postao/la pingu »

odin je napisao/la:http://www.linuxjournal.com/article/7246 pingu ako ti zatreba.ovo je na knoppixu ali se moze i na druge distre prenjeti.
Hvala.
Lutherus

ima i za ubuntu ali zaboravil link.ako se sjetim posaljem ti ga na pm.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

pingu je napisao/la:Mislio sam kako je svaka distra na DVD-u nezavisna jedna od druge i ima svoj direktorij
Ovak to ide... glavni dio jest poseban za svaku distru i nalazi se u /casper direktoriju unutar squashfs-a, no kasnije tijekom podizanja liveCD želi čitati jedino iz root-a CD-a. Ako se to želi promijeniti potrebna je intervencija u distru, dakle otvaranje squashfs-a, modificiranje i ponovno pakiranje. I naravno, treba znati što uopće i gdje mijenjati... Ali, dalo bi se, naravno ;)
Lutherus

Pingu imaš na mome blogu , sad postal , u 11 koraka do Arch live cda.
Pa ako te zanima , donveljac.blogspot.com
pingu

Post Postao/la pingu »

@Grof
Zasada je onda bolje ostaviti ovako. Nego da se gnjaviš sa tim detaljima. :)

@odin
Hvala na korisnom tutorialu. Meni se nešto motala ideja oko custom Arch GNOME Live/offline installa (KahelOS btw. mi se ne želi instalirati na VirtualBox a i njihov modificirani arch installer framework ne valja), jer mi je već postala zamorna ona procedura stalnog tipkanja istih postavki u rc.conf i ostale conf fileove, ali srećom, Arch ekipa za razliku od nekih drugih distri, ima conf fileove predefinirane i komentirane, tako da ni početniku ne predstavlja problem to konfigurirati. Isto tako, dosadilo mi je stalno konfiguriranje GNOME desktopa, pa skidanje lcd cleartype patched fontova, grub-gfx, ntfs-3g, itd. Želio bi imati Arch live GNOME, namješten po mojem ukusu, spreman za instalaciju na disk. Po mogućnosti graphic installer kao Tribe, jedino što je on baziran na Qt4, trebao bi nešto GTK+ :)
Zasada bi bio dovoljan neki ncurses installer, da ne moram koristiti nano ili vi. :)
Lutherus

ma nije to ništa.dobil 10ak mailova kako napravil svoj Arch live pa odlučio tajnu podjeliti sa svima.

kaj se tiče arch baziranih distri chakra ima najviše budučnosti ali ipak je arch arch.
a i nikad nisam voljel izvedene distre od neke druge.nesviđa mi se taj stil rekomjaliranja kernela.
Lutherus

btw , nedavno naručil barebone laptop , točnije bearbook pa kad dođe jedna od tema na blogu će biti izradi sam svoj laptop
Odgovori