moja iskustva s ubuntuom
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: moja iskustva s ubuntuom
devil, daj mi molim te ispisi tu PS1 varijablu, sviđa mi se 
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
to je zsh. hoces cijeli .zshrc? fino sam ga sredio:)
http://dotfiles.org/~devil_lc/
zakaj devil_lc - zato jer sam fulal dok sam tipkal:D
promjeni si samo liniju prikraju u /home/*****/.zshrc
Kod mene zapne ff, neke programe nece da pokrene ili kad pokrene, zaledi mi se na desktopu i nemre se sklonit. Kad sam ujutru iso na shut down zaledio se. Mogo sam misa mrdati, ali sta god sam klikao, nista se nije desilo. Pa sam restartovao X i umjesto da je to uradio, on je nastavio s gasenjemDoDo je napisao/la:Ne znam za tuxija, no kod mene X poždere nekih 500-600 MiB rama, pa kaj god radil, sve se odvija u swapu i onda je neprihvatljivo spor. Nakon restarta, X ponovno troši "normalnih" 200 MiB (meni miriši na bug u fglrx-u, s open source driverima sam imal max 150 MiB potrošnju X-a). A ak je k tome upaljen i composite manager, onda ne živi ni ta 2 dana...4ndY je napisao/la: Ne kužim? Što se dešava u međuvremenu da ga morate restartat / ubit X-e?
Isto tako se i firefox voli glupirati (em je proždrljiv glede rama, em je spor zbog sporosti sqlLite-a (bug u kernelima 2.6.28, 2.6.27, 2.6.26, ispravljeno u 2.6.29 (ili 30-rc, ne sjećam se točno))).
Uglavnom, ubuntu je pun memory leakova...
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
kaj pa to, i cemu sluzi.devil je napisao/la:to je zsh. hoces cijeli .zshrc? fino sam ga sredio:)
i jako zanimljiva stranica.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
X sam ne ždere toliko rama, već programi koji se vrte unutar njega. Probajte pogasit sve programe i vidjet ćete da će X past u zauzeću rama.
Ja imam 4GB rama, i od toga je stalno zauzeto nekih 3GB, ali to zbog preloada - program koji prati navike korisnika i cachea programe u ram, tako da se instantno pokreću. Jasno preload ima nizak prioritet i kad god neka stvarna aplikacija treba memoriju preload je oslobodi.
Ja imam 4GB rama, i od toga je stalno zauzeto nekih 3GB, ali to zbog preloada - program koji prati navike korisnika i cachea programe u ram, tako da se instantno pokreću. Jasno preload ima nizak prioritet i kad god neka stvarna aplikacija treba memoriju preload je oslobodi.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
dotfiles je sajt ne koji mozes uploadat dotfajlove;)
a zsh ej bash sa prosirenim mogucnostima. pogotovo kaj ce completitiona tice. recimo ja nakucam mplayer pa lupim tab pa mi posalje iskljucivo fajlove koje moze playat. napisaem chmod pa mi sa tab ponudi odma a, u i tak pa + i tak. npr napisam imeslike.jpg i odma mi sliku otvoi u fehu. napsiaem google.com pa mi otdma otvri google u firefoxu. napisem npr isntall ap me pita dal sam mozda mislil na "install"
ls G imefajla mi izabci sve falove u diru koji se zovu sa imefajla dakle G mi je umjesto "|grep" isto mi je C umjesto "| wc -l" i tak.
sam raspakirava tarove..
jednom probas zsh i nema natrag. dok ga dobro psolozis, jel:)
to ti je ko tiling wm:)
a zsh ej bash sa prosirenim mogucnostima. pogotovo kaj ce completitiona tice. recimo ja nakucam mplayer pa lupim tab pa mi posalje iskljucivo fajlove koje moze playat. napisaem chmod pa mi sa tab ponudi odma a, u i tak pa + i tak. npr napisam imeslike.jpg i odma mi sliku otvoi u fehu. napsiaem google.com pa mi otdma otvri google u firefoxu. napisem npr isntall ap me pita dal sam mozda mislil na "install"
ls G imefajla mi izabci sve falove u diru koji se zovu sa imefajla dakle G mi je umjesto "|grep" isto mi je C umjesto "| wc -l" i tak.
sam raspakirava tarove..
jednom probas zsh i nema natrag. dok ga dobro psolozis, jel:)
to ti je ko tiling wm:)
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Za bash postoji bash-completion koji radi istodevil je napisao/la: a zsh ej bash sa prosirenim mogucnostima. pogotovo kaj ce completitiona tice. recimo ja nakucam mplayer
sam raspakirava tarove..
Meni je najveća pljuga basha što nema podršku za floating point tip podataka... srećom da postoje pravi skriptni jezici kao python - python rulz
EDITED: pogledajte koji shell ima najviše mogućnosti... M$
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
ovaj zsh kul, i fino si ga sredil, evo koristim ga, uz malu prilagodbu aliasa archu jer,koliko vidim, koristis ubuntudevil je napisao/la:to je zsh. hoces cijeli .zshrc? fino sam ga sredio:)
jos nesto fulal si i u nazivu .zshprompt, pise .zshpropmpt
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
je to mi je s poslovnog laptopa jer sam taj psot pisal na poslu. neko treba i surfat na poslu:) je, dese mi se tyop-i. nebi nikad rekel, kaj ne?:D
inace, zsh mi je otkrice veliko bilo dok sam ga probal. odusevljen sam jos. imas u yaourtu paket zsh-lovers tam ima sito finih skripti. mislim da cu cekat godisnji da se maknem s ubuntua:) strasno kak mi se neda sad s tim igrat:( treba lsoziti da skype radi, da ekiga radi... e da mis e bar da:)
e da, smijali ste mi se, dok sam rekel da se nemogu nauciti radaiti s misem. mislim da sam vec jednom i pisat o vimperatoru- razlog zaaj mis ne diram ni dok surfam:) mis je tu za diablo 2:) bar doma, na desktopu:)
i da, jos mi ubuntu sere, ne kluzim to usporavanje kod duzeg rada. e kad bi imal volje i vrmena pogledat to:)
inace, zsh mi je otkrice veliko bilo dok sam ga probal. odusevljen sam jos. imas u yaourtu paket zsh-lovers tam ima sito finih skripti. mislim da cu cekat godisnji da se maknem s ubuntua:) strasno kak mi se neda sad s tim igrat:( treba lsoziti da skype radi, da ekiga radi... e da mis e bar da:)
e da, smijali ste mi se, dok sam rekel da se nemogu nauciti radaiti s misem. mislim da sam vec jednom i pisat o vimperatoru- razlog zaaj mis ne diram ni dok surfam:) mis je tu za diablo 2:) bar doma, na desktopu:)
i da, jos mi ubuntu sere, ne kluzim to usporavanje kod duzeg rada. e kad bi imal volje i vrmena pogledat to:)
pa reko sam par puta da mi novi gnome radi probleme, nece da se gasi, kad stisnem restart baci me u gdm i tak, xfce radi super, stavi xubuntu ako ti se neda zajebavat sa instalacijom neceg drugog.